Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Třináctého - černý pátek

14. 11. 2015
10
21
1400
Autor
Kolobajda

Aby jste si nemysleli, že nosím v hlavě jenom koniny...  Jsem z toho nějak mimo - takový akt zoufalství a hrůzy... a uprchlíci ještě drží hladovku. Vepřové bych jim nacpal do chřtánu!!!

 

Třináctého – černý pátek

Černé burky, nikáby, černé hábity

u pasu granáty -  kalašnikovy nabity…

Mohamed, muslim, korán, islámista

bez pardonu - vše je dílo Antikrista

koncert Eagles of Death Metal

právě baví mládež, možná ještě děti

však netušili, že nepřežijí čtyři z pěti

hnus, hnus, hnus a zase jenom hnus

a kapela už hraje poslední kus

je to smutné, černé, pohřební blues

pak už jen střepy, krev a nářky matek

je třináctého – černý pátek


21 názorů

Kolobajda
23. 11. 2015
Dát tip

Umbratico děkuji! U někoho bych ohlas nesklidil, ani kdybych byl autorem Hamleta


Umbratica
23. 11. 2015
Dát tip

Nedivím se,že tvoje básnička sklidila takový ohlas.Mě taky vzala.

Je to velice zvláštní text a člověk si ho zapamatuje.


je to smutné, ale pokud si nebudeme chránit své území, bude takových útoků přibývat.


rybkaH
15. 11. 2015
Dát tip

je mi mizerně..a tys to napsal dobře, Kolobajdo..

a Venoucha už nechte spát..nebyl modla, byl jen člověk.. *


Kolobajda
15. 11. 2015
Dát tip

Už jsem na pochybách, kdo vlastně je tady z jiného světa... a to jsem dnes nic nepil (kromě bylinkového čaje). Sleduji, že by sis s Dárkovým Blackonyxem měla o čem... já jsem zřejmě nějak mimo vaše duševní obzory. Ne že bych z toho měl komplex, ale tyto debaty lze také vést v soukromých zprávách, that´s true, isn´t it?


Kolobajda
15. 11. 2015
Dát tip

Děkuji za názor a výklad tvých neobvyklých aktivit. Nevím, jestli jsi to označil všem zde diskutujícím, nebo jenom mi. Proto si dovolím to celé "zamodřit", ať si počtou i ti, co budou mít zájem.   A díky za T.


Připojuji se ke statusu paní Evženie Brambůrkové.Nebudu vůbec k tomu raději nic připisovat. Jedním ze zásadních přírodních zákonů karmických je i ten, který praví, že každý z nás zaplatíme do posledního pheniku. Hodně lidí bere tyto zákony na lehkou váhu, Chybí jim pokora a také si rádi hrají s ohněm. Podceňují situaci. Strkají hlavu do písku s naivní myšlenkou, že je to mine. Pletou si soud světský, který je často zkorumpovaný, s tím jediným absolutním a spravedlivým pro všechny bez rozdílu, soudem božím. Karmické a dharmické účty se sčítají nejen z tohoto našeho žití, ale i z bytí, které jsme si v přejatých vzorcích duše a nesplacených karmických dluhů přinesli z minulých inkarnací. A proto platíme nejen za sebe, ale i za své rodiče, ale i za svůj rod a národ dřívější.Když jsem před x měsíci psal Sluníčkářům  na netu vzkaz, že postojem absolutního přijímání cizích kultůr se dostane Evropa do velice vážné situace. Dočkal jsem se posměchu a byl jsem nazván debilním hovadem, které nemá srdce. Musel jsem se smát. Honza nemá srdce. Nic jsem jim nevymlouval. Proč také. Svoji verzi měli. A já jsem o to víc každý den při meditacích prosil Stvořitele a prosím stále. Na konstelacích jsem v srpnu a říjnu jsem přesně viděl ten obraz plný ohně a krve. Ale viděl jsem tam i obrovskou naději pro Evropu. A víte, že jsem jmenoval čtyři země (nebudu jmenovat, které se mají spojit), aby měli reálnou naději, že se nestanou otroky barbarského zlořádu krvelačných a primitivních šelem (ale teď jsem jim hodně polichotil, protože jednu šelmu, mojí lásku, kocoura Onyxe jsem hodně urazil). Také je mi smutno, z toho co se přihodilo ve Francii. Je mi opravdu vždy smutno, když se stane jakékoliv bezpráví a neštěstí při kterém umírají lidé a Strach chce Lásku vystřídat na trůnu pomyslném. Naštěstí je tu jediná instance, která včas zasáhne. Ale jsme tu všichni ve škole. Takže je to teď jen a jen na nás! Je to jedna z našich zkoušek. Tak to vidím já, okem, kterým se na svět nekoukám, ač nejsem fyziologicky nevidomý.

Jinak, Kolobajdo, dávám tip. Bezohledu, jak to s tím Mojžíšem a Židy bylo. A omlouvám se, že jsem se rozepsal trocha. Příště už dám jen šifru /T nebo /*


Kolobajda
15. 11. 2015
Dát tip

Dobře, dobře - opravím to na Mohameda...    Ale dovolím si ocitovat Wikipedii: "Muslimové nepovažují Mohameda za zakladatele nového náboženství, ale za obnovitele původní monoteistické víry Mojžíše a dalších proroků islámu..."

Nemám v kartotéce nikoho z nich - byl jsem pokřtěn v kostele Cirkve čekloslovenské - husitské...


Lnice
15. 11. 2015
Dát tip

Je to hrůza hrůz, moje dcera byla v pátek taky na koncertě v Brně a já klidně spala...jak dlouho ještě budeme v Čechách klidně spát, když naše děti půjdou na koncert?


Ellisee
15. 11. 2015
Dát tip
Že tam nemáš nic o Židech - tak proč ten Mojžíš?

Toto se týká všech bez rozdílu barvy a vyznání. Toto je proti lidskosti. A za to musí zaplatit.


Kolobajda
14. 11. 2015
Dát tip

Méďo! Přece nemám nikde v textu ani nejmenší zmínku o Židech!!!    Ani by mě nenapadlo dávat to, co se stalo do nějaké souvislosti - kde a jak jsi k tomu došla?


Kolobajda
14. 11. 2015
Dát tip

Kočkodane, nechám to být... tak to tedy NE!!! Raději bys opravdu měl použít nějaké víc než šťavnaté výrazy...

Romane děkuji


Kočkodan
14. 11. 2015
Dát tip
Nejraději bych použil nějaké víc než šťavnaté výrazy, ale nechám to být...

Gora
14. 11. 2015
Dát tip

Velmi smutná realita.../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru