Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Murilino Urbi et orbi

21. 11. 2015
5
4
1243
Autor
Movsar

Přátelé Zeleného údolí

Volají na sebe děti na zastávce v Podolí. Volají na sebe jeako přátelé Zeleného údolí, tak životně a tak naivně na sebe volají. Jejich hlásky mizí v hluku aut, podvečerním bučení motorů. A Zelené údolí mizí v oparu benzínu.


Murilino Urbi et orbi

Šteluje si ajfounek k poslechu a neubírá ze znuděného výrazu. Ani hudba, nejspíš Mozartovo Requiem, na tom nic nezmění, drží ledovou formu ta platinová blondýnka. Městu a světu vysílá zprávu o svém nezájmu.


Četba na Klementa

Jedna ze zkazek praví, že Klement Gottwald jako zavilý čtenář a uvědomělý soudruh od mládí čítával pod lampou pouličního osvětelní, aby tak šetřil elektrickým proudem. 

V ulici zas nesvítí lampy. Lupiči mají pré a dokonce ušetří za punčochy. Zato venkovní čtenáři o téhle noci nepokročí ani o stránku.


Ušatý Moldavec

Do stanice Muzeum sestupuje ušatý Moldavec. Včera možná prožil lásku a dneska už zas dává život v sázku. Hledá nebezpečný podnik, co by mu odpomohl od přebujelé mužnosti: ve výškách lešení bude ručkovat jak dovádivý pongo v korunách baobabu, nebo snad u silnice popase daku babu.


4 názory

Lnice
26. 11. 2015
Dát tip

moc milé:-)


Kočkodan
21. 11. 2015
Dát tip
To je úžasné – soudruh Gottwald byl vlastně i naším prvním Zeleným, protože se snažil šetřit energií. Samozřejmě je také ukázkovým příkladem toho, jak může vhodná četba člověka kultivovat.

Gora
21. 11. 2015
Dát tip

Také jsem ta platinová, ale dobrý. Asi se stanu v rámci úspor venkovní čtenářkou, pokud budou svítit, dobrý nápad. Doufám, že lešení pro cviky ušatého Moldavana nestavěli Ukrajinci, jinak...         /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru