Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na vánoce zázraky

24. 11. 2015
12
32
2036

Miluji reklamy na vše, co je pro náš život důležité.

Stojí mne velké úsilí odolat. Někdy zklamu sama sebe.

 

Co potřebuješ člověče?

 

Prášky na tlak?

Zaručené!

 Na hubnutí zázraky?

Jíst se smí!

Libo snížit  cukříček?

Nesladit!

A co cholesterol?

Klesá, klesá!

A co potence?

Stoupá, stoupá!

 

Na vše u nás najdeš, 

co orgán tvůj si přeje.

Je to jedno,

který to je.

Zobej, hltej pilule,

zapíjej je,

ty vole.

Stačí trochu napětí,

jestli skonáš vzápětí.

Co tě čeká,

nemine,

než zavoláš:

 

Jémine!!!!!


32 názorů

To je pěkná představa. :-)


Bylo by skvelé kdyby písmák vyšel tištěný. Vlastně mě baví představa kvanta takové dobré poetrie jež je hodna písmovi ceny v podobě prázdnin na skalistém ostrově. Uklízím na policii a mám tam výstavní plošku tak tam možná (100b.) pověsím Tvojo Ťo.


Děkuji za milá slova. :-)


 A jaj :-) Pěkné jako pramen horského potůčku. 


Tady si tykáme. Ahoj.


Tak tohle? To je asi moje mé dnešní nejkrásnější poděkování. Napsal bych žehnám. Ale tak troufalý nejsem. Krásná odpověď. Moc děkuji. A vězte, že Vám rozumím. Paráda. Být užitečným je také super pocit. Znám ho. Děkuji ještě jednou! :)

 


Ještě jednou děkuji. Byla jsem oblíbenou učitelkou, nyní svým bývalým žákům a okolním obyvatelům točim pivo. Znám jejich osudy i děti. Mnozí se vrací do míst, kde žili jako děti a zůstávají. Je to krásné.


Víte, Evženie, můj život je protkán vším. Nebudu to tu do detailů popisovat. Nechci nikoho ohromit a také ani nadchnout. Mám, tak jako hodně Bytostí zdejších, učících se chybami, za sebou těžké (je to relativní pohled) pády a obrovské vzrůsty. Neřeším je. Bylo to vše před pomyslným Plesk. Když mi bylo 30 let. Byl jsem z toho čísla věku hodně smutný a zoufalý. Můj synovec, který v té době studoval v Texasu a je o hodně mladší, neboť moje sestry obě jsou o více jak 16 let (zase číslo o ničem) starší, mi říkal. Stejdo, vypadáš na dvacet. Jsi v nejlepším věku. Krásný chlap. Dám předěl. Když mi bylo 40, byl jsem jinde. Vše, všechny namluvené a naučené hodnoty žití a bytí, které jsem dodržoval a byl u nich v nesouladu se svou duší jsem zrušil. Bylo to lehké, ač jsem si vždycky myslel, že to nedám. Byl jsem šťastný. A také naivní. Bylo mi 50 a vše, co jsem získal, to úročím k prospěchu svému, nesobecky, jen jsem se naučil více sebe, jako člověka, osobnosti a bytosti v jednom vážit. Proč? Ač to zní nabubřele a vytahovačsky, začal jsem se umět milovat, ne ve stylu Narcisisty, ale ve stylu prostého člověka, který tu něco předvedl, předvede a někoho přitom, z lásky obyčejné, pohladí po tváři, neboť tam cítí souzněnost. Víte, Evženie. Domek z karet je labilní záležitostí. Hrával jsem hru Záchod se svým otcem, mojí nej láskou, která tu už 25 let není a je zároveň. Vždy mne nechal vyhrát. Já měl radost. Nyní vím, po takových letech, že ta největší radost a byla na straně druhé. Vše se v danou chvíli mění, a nic není stabilní. Vše těká. To si říkáme často. Vše je správně teď a tady. V pravý čas. Jsem všechno. Ať si mne každý zaškatulkuje do své krabičky. Stejně to ve finále poplete a dá mne do jiné. Jsem hlavně člověk. Ale ne obyčejný. Cítící. Vnímající. To jsem chtěl stručně nastínit. A také vyznavač nejen jógy, ale i Lásky! Bez ní to tu vůbec nemá cenu. Můžeme mít titulů zepředu a zezadu hafo, ale co naplat, když nectíme Lásku a Boha a rodiče. Přepískl jsem svůj koment. Ale mně je to docela šumák. Nemám očekávání žádná a ani ambice se dostat do top v soutěžích literárních. Mám spousty jiných aktivit, nejen sport, skládám hudbu, miluji organickou chemii, vykládám tarotové karty, studuji astrologii, hladím potřebné, žiju.... Dobrou noc a děkuji. Moc si toho vážím, paní Evženie (určitě jste byla oblíbenou učitelkou). Howk.


Díky, Honzo, tvůj přístup je asi nejlepší.


Ten je velmi nechutný.  Já mám stromokeře. Pak bude z plodů marmeláda. Ta je dobrá. 

Díky za zastavení. jejdavildo.


Nezobu nic. Vše léčím svéráznými praktikami jógy a sportu a pohybu a dýchání a hlavně změnou pohledu na svět a život a bytí. Ale nyní vážně. Tip zasloužený, paní Evžénie. Oslovilo mne to obsahově a má to něco do sebe. Dobře uvařený oběd slavnostní. Děkuji. Honza


Nezobu nic. Vše léčím svéráznými praktikami jógy a sportu a pohybu a dýchání a hlavně změnou pohledu na svět a život a bytí. Ale nyní vážně. Tip zasloužený, paní Evžénie. Oslovilo mne to obsahově a má to něco do sebe. Dobře uvařený oběd slavnostní. Děkuji. Honza


jejdavilda
01. 12. 2015
Dát tip

no momentálně zobu rakytník, že by to bylo kdovíjak chutné...



4U
25. 11. 2015
Dát tip

líbí *


Děkuji, Staváku.


Stavák
25. 11. 2015
Dát tip

T*


Díky, Goro. Na to, že jsou většinou na prd, přijdou časem i laici. :-)))


Gora
24. 11. 2015
Dát tip

My zdravotnice víme nejlépe, jak je to s těmi prášky.../T.


Jasně a s donáškou do domu. Jen ta Česká pošta se trochu fláká a hází mi balíčky přes plot do záhonu.


Kolobajda
24. 11. 2015
Dát tip

A to vše na jednom místě!!!!    : -))  /**


tak jo


Kočkodan
24. 11. 2015
Dát tip
Děvčata, navrhuji kompromis – budu mrkat na drát. :-)

Kočkodanku: mrkej

ale na mě!

: Evženie si dá místo toho prášek


Jak batole ne, ale pár let ubrat, to ano.


Díky vám. Nůši bobulí už mám na půdě, jen to musím rozdělit rodině podle nemocí a zásluh.   :-)))


zobej prášky

ty vole

budeš zas jak batole


Kočkodan
24. 11. 2015
Dát tip
Tímhle „dílem“ si teda děláš pěknou reklamu... (mrk)

zázračné bobule....barevné krabičky.... pro děti i babičky........pro syny, zetě....pro všechny může..........kdo je do dalších vánoc  zmůže ????


Čudla
24. 11. 2015
Dát tip

/*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru