Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Laskači kližky

11. 02. 2016
6
10
1423
Autor
Movsar

Uspáni do svých hovězích snů potácejí se v mrákotách salóny žranic. Poznají se, členové sekty Laskačů kližky mívají tváře nateklé štěstím a pohled k morku prázdný. Vždy při sobě nosí fotoaparát, kterým lapají podobenky jídel. Ty pak vyvěšují v elektronické poušti jako Tibeťané praporky do větru. Tato sekta je plně elektronizovaná. A nebezpečná.

Byl prostý den, jeden z mnoha. Lidé sekty se do něj probudili hladoví. V rozmyslu setrvali jen chvíli, neboť každý pohyb mysli vyčerpává neuronová vlákna, a tím i tělo, posvátnou schránu, příspěvek lidstvu a světu, jak učí představení.

Volba se zaleskla slinou. Je čas servírovat hruškové pepé zalité šlemem od radosti. Tak pravil guru z obrazovky televize.

Pokoj laskačů kližky se rozezvučel mlaskáním, mantrou společenství. A ono to omamovalo, přívaly hebké hmoty komíhaly tvářemi, mizely v propadlišti hrdel. Ještě fotit, ještě fotit, pobízel druh druha k zachování svátosti pro generace příští. A ponoukaný druh se chopil aparátu a fotil, co služebník hněvivého božstva fotil. A když dofotil a odeslal ony relikvie vysokého rozlišení na oběžnou dráhu elektronické pouště, znovu vecpal do úst stravu a znovu slastí mlaskal vůkol.

A tak šly dny služebníků, za letních měsíců zdobeny zvoněním roštů, v měsících zimních trudně uzavřeny do pohádek salónů žranic. Neustále však v souběžném světě elektronického relikviáře, o němž kdysi dávno panovalo přesvědčení, že za posledních dnů lidstva bude spasen ten, kdo je přestane ve společenství oněch posvěcených věcí.

Žene služebníky sekty Laskačů kližky stejný úkoj? Budou o soudném dni spaseni ti, kdo nastřádají nejvíc podobenek jídla? Otázka herakleitovsky temná.        

    


10 názorů

to je dokonalý! Na poslední otázku ti můžu odpovědět. Ano, tito budou spaseni, když do tý doby tedy neprasknou :))))  musím ti dát tip!


jsem členem sekty Laskačů knížky...


MKbaby
11. 02. 2016
Dát tip

Já dokážu vlídně laskati i jiná masa :-) *


Lnice
11. 02. 2016
Dát tip

úkoj je super slovo, přidávám se k pochvalám.-)


Movsar
11. 02. 2016
Dát tip

díky za uznání, a jsem rád, že se ti líbilo, vigan.


Movsar
11. 02. 2016
Dát tip

co je boko haram proti všemocným laskačům..

ano, i tak lze uchopit dávno strávené slovo úkoj


Kočkodan
11. 02. 2016
Dát tip
Možná tu kecám (slovensky táram), však mně tolik nevadí Laskači, pupínky na kůži naskáčí když slyším o sektě Boko Haram. A „úkoj“ je úkol, jen naléhavější, který musí být co nejrychleji ukojen? :-)

Movsar
11. 02. 2016
Dát tip

děkuju goro za povzbuzující zprávu. jsem rád, že se líbilo.


Gora
11. 02. 2016
Dát tip

Rozesmál jsi mne až skoro k pláči...výborný námět i zpracování   /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru