Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pralinka v tramvaji

16. 02. 2016
6
6
1352
Autor
Movsar

Lepý dancer

Tančírny sálají tělesnem, lidé se mění v mnohohlavé zvíře rozvlněné kvasným ovocem. Každý hledá někoho, jen u dívek ve vilné skrumáži vítězí čokoládový favorit, dancer z Kuby. Hruď má zarostlou jako kiwi a na parketu svádí divy. Dotkne se dívek rukou rozpálenou věčným sluncem, to už tají sněhy vůle, a tát budou i sněhy ňader, až Obimbovi padne jazyk v pilné učinění, rozvernou bláznivinu chvíle. Ale nepředbíhejme, zatím pijí colu a ve světlech hážou sebou na tanečním molu.


Pralinka v tramvaji

Měla vlasy barvy čokolády, takové rozházené pralinky. A voněla rumem. Sedět za ní alkoholik, nejspíš by se začal třást. My ostatní jsme se jen mírně zachvěli nad tou ženskostí do opojna prozdobenou.


Zrzka a pan Prokop

Dvanáctka se houpe na vlnách kolejí nazrzlých jako vlasy té holky. Zapuštěná do sedačky dospává šumivé ráno. Dole údolí poustevníků a nějakou náhodou, snad že ji čeká hodina dějepisu, je najednou v jeskyni pana Prokopa. Takhle to v barevném magazínu developera nebylo, říká si. Ten muž není skoupý, hostí ji vodou a keksy. Ona na to: A nebyla by raděj pepsi? Pak sebou v sedačce škubne. Stojíme, není za tím tsunami zbořených kolejí. Asi v jeskyni právě k něčemu došlo. Bude hodina dějepisu přepsána? Nevíme, přejme té zrzce velké věci.


Honzova skepse

V místě, kde se vůně parfémů dotýkají ulice, postávám nejraději. Nesměju se času, nemám cigaretu, natož holu, co nemá kam jít. A přece to odsud není daleko do Honzovy písničky: do hladu po lásce, který u stánku na krásu ukojit lze jen ztěží. 


Jahodový atlet

Před poštou voněly vafle. Nebo palačinky, nebo jenom někdo zvedal jahodové činky. A teď má boule na tvářích a od šlehačky nadýchané sebevědomí.


6 názorů

Movsar
17. 02. 2016
Dát tip

díky, přátelé. jsem rád, že se vám líbilo a snad i trochu pobavilo. tahle série měla, tady jsem se rozhodl vážné od nevážného oddělovat, propto série nočních vážných  adenních nevážných.


gabi
16. 02. 2016
Dát tip

áno *

holu - holku


Gora
16. 02. 2016
Dát tip

V místě, kde se vůně parfémů dotýkají ulice...a vše opět krásné   /T.


Kočkodan
16. 02. 2016
Dát tip
Já se třesu i na dálku. Strachy. Pokud to hnědovláska s pitím takhle povede dál, tak bude postupně stále méně Pralinka a stále více Rakvička..

Lnice
16. 02. 2016
Dát tip
Ty se překonáváš* moc líbí

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru