Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kapesní příručka o smyslu života

17. 02. 2016
2
3
655
Autor
Oldess

Někdy se cítím jako ledovec na Antarktidě. Na povrchu jsme všichni stejní, ale pod vodou, je někdo hlubší a někdo naopak není hluboký vůbec. Někdo je třeba krásný na povrchu, ale když se o něj opřete, tak se prolomí a vy zažijete ledovou sprchu. Někdo má zase hrubý povrch, ale mořské proudy z něj pod hladinou utvořily skvost. Perfektně ho opracovaly, obrousily ho do tvaru briliantu a vám stačí jen si nasadit neopren, brýle a šnorchl a ponořit se. Neopren, vám umožní odrážet kritické názory ostatních typu: „Proč se s ním bavíš? Ten za to nestojí?“. Brýle doporučuji růžové, nikoli potápěčské. A šnorchl z jednoho prostého důvodu - abyste necítili ten puch lidských žvástů a jednou se nadechli z atmosféry čistého poznání.

Nejdřív budete muset prostoupit ledovou krustou a poté už se ponoříte do osobního akvária. Někdo si pěstuje pořádně bestie, které na vás vycení 9 řad zubů, a jiným stačí vlající trsy mořských řas.  Je jen na vás do kolika akvárií nahlédnete. Možná vám bude stačit celý život tábořit na ledu a pouze vytahovat malé ryby. Někdo si ale postaví podmořskou výzkumnou stanici a zasvětí celý život bádání. Ten poté má mnoho vzácných ryb ve svém akváriu a ne jenom samé kapry, které má každý. Není to o tom „Kolik ryb máš, tolikrát si člověkem“ ale spíše o „Jsi-li se svými rybami spokojený, nejsi člověk“.


3 názory

Oldess
19. 02. 2016
Dát tip
Mělo to být školní vyprávění zakončené větou: A to byl ten okamžik, kdy mi došlo, že se svět zbláznil :-D ale vyprávění mi nejde a ta věta se tam pak jaksi nehodila.. Děkuju za opravení chyb, příště si to budu kontrolovat víc. A děkuju i za kladné ohlasy :-)

se tady usmívám... já bych řekla, že spíš - jakej si člověk, takový máš ryby  - někdy to může být malá čudla a vydá za hejno Skalara Platinum Diamond

člověk by měl pracovat na sobě, pak k němu připlujou ty nejlepší ryby světa.

tvá úvaha se mi moc líbí - nutí uvažovat a to je fajn :))


Santi€
18. 02. 2016
Dát tip

Hádám, že se jedná o školní slohovou práci - v tom případě smekám, zajímavá úvaha.

Pozor: proudy utvořilY, opracovalY, obrousilY.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru