Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jiné světlo

22. 04. 2016
5
9
1179
Autor
Movsar

Thajky

Dvě Thajky, oranžové paradajky. Dlouho rostly ve skleníku a teď se kutálejí Václavákem a támhleten chlápek by si kous. A šťáva by stříkla, že měl by od ní celý vous. S Thajkami to zkrátka není jen tak.


Jaro

Jaro, víno času. Dívenky šumí a svádějí na lehkou chuť tříslovinky. A jiné jsou buclaté jak hodovní sklínky. Ještě se člověk ani neodvážil ke koštu a už je celý opilý.


Trhy

Na Andělu trhovci zas kroutí preclíky. Je pátek odpoledne, čas zahrát si na staré dobré časy, kdy ředkvičky pálily a lidé namísto igelitek chodili s košíky. A za neúrody citronů se jim zuby rozestupovaly do širokého úsměvu. A tím na sebe blýskali, takhle v pátek odpoledne na Andělu.


Kruh

Na Zlíchově v pivnici U Velasů už se točí hořká hodinka. A pění a teče nazrzlá minutovkou, jako když tudy Toncek jede stovkou. Chlapiska se jen olíznou do parády a hospockej hned ví, že čep má grády. No a pak přijdou na přetřes témata, co večer z obrazovky dává k dobru pan Jakub. Kruh se uzavírá. 


Jiné světlo

Na věci usedá bílý prach měsíce, a ještě pár jablek přikulíš mu do cesty. Jako bys říkal: Už tady na Zemi s nimi byly nemalé problémy. Doufáš v jiné světlo, v jiný úhel pohledu. A ne menší než rovnou kosmický. A zatím věci zaprášené hvězdou mlčí. A hvězda mlčí.


9 názorů

Lnice
25. 04. 2016
Dát tip

já bych si těch knih koupila hned deset.-))

nádheré je Jiné světlo.-)


Movsar
23. 04. 2016
Dát tip

to je fajn myšlenka: povinná četba milenců.


Gora
23. 04. 2016
Dát tip

Směrovala bych vydání tvé kouzelné knihy na máj, měsíc lásky, kdy vnímáme krásu bytostněji, a milencům jako povinnou četbu...a básníkům.... a všem....


Movsar
23. 04. 2016
Dát tip

to jsem poctěn ,ale nikdo by ji nekoupil.. a je pak takový smutný pohled na knížky, co leží za 5kč v těch slevových koutech.


Gora
23. 04. 2016
Dát tip

Já se moc těším, jestli někdy vydáš knihu...


Movsar
23. 04. 2016
Dát tip

díky, je to zas takový záznam skrze okno tramvaje a taky napřímo z ulice. vždy to poosílám sms, bláhový, že to někoho ještě zajímá. ale kromě pismaku nezajímá.


Kočkodan
22. 04. 2016
Dát tip
Já jsem sice vlastně také hvězda, ale mlčet nebudu. Chci tě, Movsare, uklidnit, že nad tvým dílkem nekroutím hlavou jako trhovci preclíky.

Diana
22. 04. 2016
Dát tip

Tvůj úhel pohledu je zvláštní, plný a barevný. Pocit z tvých pozorování je příjemný. Moc se mi to líbilo *


Gora
22. 04. 2016
Dát tip

Z Trhů na mne blýskly staré dobré časy...máš ta povídání vážně plná krásy../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru