Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úzká zátoka

15. 10. 2016
1
2
720
Autor
nascheanou

 

 

 

 

 

Úzká zátoka 

 

Byl odliv a dívky našlapovaly kluzký skalnatý povrch. Z děr vylézali malí krabi, při každém lidském našlápnutí pospíchali zpět do svých nor. Nepravidelná struktura povrchu irituje hladkou kůži na ploskách nohou. Dívky čekají, kdy jim poteče krev, kterou v zápětí vyčistí slaná voda. 

 

Při zaškobrtnutí se horní část těla překotí, zlomí se vejpůl (dolní končetiny zůstávají na stejném místě), paže se pomateně chytají vertikálního pórovitého povrchu. Kráčení stěžují drsné a silné vlny - převyšují těla, na triku po nich zůstávají mokré fleky, naivní vískání. 

 

První dívka chce dospět ke skalnaté prohlubni, úzké zátoce olemované zelenými křovinami, tam, kde není kromě krabů a plovoucích pytlíků živá duše. Druhá dívka by šla ráda zpět, zapadá slunce, v dálce jsou vidět poslední nebojácní surfaři na širém moři. 

 

Dívky se v zátoce raději nezdrží. Mizí zpátky do míru slaměných budek na okraji pláže. Tma je překvapí záhy.

 

 

 

 


2 názory

Lakrov
21. 10. 2016
Dát tip

> ...poteče krev, kterou v zápětí vyčistí slaná voda... Ve slané vodě se zranění velmi pomalu hojí. Víc k tomu textu (krom nevole  nad nerespektováním základní gramatiky) nedokážu říci.  


agáta5
16. 10. 2016
Dát tip

Určitě bych sjednotila a používala i velká písmena na začátku věty... hezká mini


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru