Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzhůru společně proti hanobení

15. 11. 2016
10
21
1880
Autor
Lyryk

Sešel jsem se urychleně s předkladateli novely trestního zákona a shodli jsme se bez diskuzí na rozšíření jejich návrhu.

Každý slušný vzdorovitý bílý muž se mnou jistě bude souhlasit, že hanobit se nemá. Zvláště nyní kdy přichází doba Trumpská, a bude nás na ulicích čím dál víc. Na základě mnoha viditelných a slyšitelných hanobení v naší společnosti je třeba učinit tomu zásadní přítrž.

 

 

 

Za § 327 se vkládá nový § 327a, který včetně nadpisu zní: § 327a Hanobení prezidenta republiky

1) Kdo veřejně hanobí prezidenta republiky, ruší výkon jeho pravomoci a snižuje tak jeho vážnost, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

 

Za § 327a se vkládá nový § 327b, který včetně nadpisu zní: § 327b Hanobení Veřejného ochránce práv

1) Kdo veřejně hanobí Veřejného ochránce práv, ruší výkon jeho pravomoci a snižuje tak jeho vážnost, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

 

Za § 327b se vkládá nový § 327c, který včetně nadpisu zní: § 327c Hanobení Sluníček

1) Kdo veřejně hanobí Sluníčka, ruší naivní výkon jejich mezilidského optimismu a snižuje tak jejich vážnost, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

 

Za § 327c se vkládá nový § 327d, který včetně nadpisu zní: § 327d Hanobení prezidentem republiky

1) Když prezident veřejně hanobí svoje oponenty a neoblíbence, včetně celých skupin obyvatelstva, ruší naivní výkon obecného mezilidského optimismu a snižuje tak jeho vážnost, bude takový prezident potrestán odnětím svobody až na stojeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

 

Za § 327d se vkládá nový § 327e, který včetně nadpisu zní: § 327e Hanobení nepřizpůsobivých

1) Kdo veřejně hanobí Nepřizpůsobivé, ruší nešťastné obývání jejich společenského prostoru a snižuje tak vážnost jejich situace, bude potrestán sdílením jejich svobody až na jeden rok, definitivním peněžitým trestem a propadnutím veškerých věcí.

 


21 názorů

Elyn
20. 12. 2016
Dát tip

amen. Bojím se, že takhle opravdu skončíme


Oldjerry
16. 11. 2016
Dát tip

 Já nechrápu, proč  § 327a nebyl rozdělen na 327a.1.  a § 327a.2. se zněním:

Hanobení mluvčího prezidenta republiky

1) Kdo veřejně hanobí mluvčího prezidenta republiky, ruší výkon jeho pravomoci a snižuje tak jeho vážnost, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

Když už, tak už....


Movsar
16. 11. 2016
Dát tip

jurečku nazval traktorisou na poduiu na staromáku. jinak ujišťuji tě, že to ironicky nemyslí. on to téma někde rozebíral, bere to vážně, velmi, je t opro něj !jako šlechtický titul".


tak on to Horáček myslí jistě ironicky, ale je to trochu cesta ke kultivaci politické scény.

Stejně jako už není trestné říkat Šlachtovi traktorista...:o)


Movsar
16. 11. 2016
Dát tip

němci na tohle konto (zběsilého tituování) říkávají rakušanům (je to do velké míry zlozvyk r-u) pifke. horáček je takový pifke.. třeba na ústavní soudu je dobrým zvykem neužívat tituly, viz nálezy.


Movsar
16. 11. 2016
Dát tip

horáčka v tomto nechápu. to jeho drkotání.. on to vážně prožívá. ale kždý máme své podivnosti..


ale je sympatické, že intelektuálové po vzoru Dr. Horáčka začali připisovat k Zemanovu jménu i titul...


Movsar
16. 11. 2016
Dát tip

aneb miloš huntington zeman v akci.


použitím slova "anticivilizace" dáváme najevo, že "civilizace" našeho typu je ta pravá, jediná správná... kdo je ale ten soudce, který tohle může posoudit? Muslim, křesťan, ateista...?


Lyryk
16. 11. 2016
Dát tip

Movsar:

Nepřítelem je anticivilizace táhnoucí se od  severní Afriky až po  Indonésii. Žijí v  ní na dvě miliardy lidí a financovaná je dílem z prodeje ropy, dílem z prodeje drog. Ideovým základem islámu je bezpochyby Korán. Muslima lze definovat jako vyznavače Koránu, podobně jako nacista je vyznavačem rasové nadřazenosti a antisemitismu nebo komunista vyznavačem třídního boje a diktatury proletariátu. Ing. Miloš Zeman, od 8. března 2013 prezident České republiky


Movsar
16. 11. 2016
Dát tip

problém je, že média vyvolala "hanobící hysterii", což pak podle mě zemana provokovalo k odvetě. v tomhle směru, jakkoli nsjem zmenaovec, musím říct, že na vině jsou média, na vině za to, co se tady děje - polarizace společnosti, zemanovy excesy. protože excesy směrem k němu byly první, viz kampaň před volbami a po nich (umělci, média, glosátoři). ten legislativní podnět je reakcí na tohle myslím, i když to ten komunista neumí vysvětlit.


Diana
16. 11. 2016
Dát tip

Také souhlas, zejména s dalšími vloženými  paragrafy 327 b až e. :-)))


Gora
15. 11. 2016
Dát tip

Nejsem vzdorovitý bílý muž, ale souhlasím:-) Holt Tremping přichází....


Danny
15. 11. 2016
Dát tip
:)

Kočkodan
15. 11. 2016
Dát tip
Hanbím se, jestli jsem někdy někoho hanobil. (omluvný smajlík) (Při názvu jsem si maně vzpomněl na začátek textu jednoho kdysi velmi slavného hitu: Již vzhůru kanci této země...)

Marcela.K.
15. 11. 2016
Dát tip

Kdo veřejně hanobí nádobí...ať nežere! Koza celá ;-)


kuča
15. 11. 2016
Dát tip

Nejhorší je samohana.


agáta5
15. 11. 2016
Dát tip

ježkovy voči   to se máme na co těšit  bych přidala ještě paragraf o hanobení starých lidí  - a bude potrestán snížením platu na roveň důchodu postiženého...


možná by se tam dalo zahrnout i hanobení sebe sama...?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru