Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rodiče 21. století

Výběr: Zbora
25. 11. 2016
13
6
979
Autor
Movsar

Velké stěhování 

Posíláme si hudební videa a úsměvy v šablonách. Instatní sdělení, schémata, emoce v kostce. Postupně stěhujeme náš svět do toho digitálního. Pochybuje ještě někdo, že se při tom stěhování, jak už to bývá, něco poztrácí?


Poznejte Durban

Poznejte Durban. Ze zdi svítí palmový háj v zapadajícím slunci, podvečer sálá solí a horkem. Jeden z milionu reklamních poutačů. Za chvíli jich bude více než lidí, tak tomu prý bylo v antickém Řecku se sochami. Taková situace buď vyvolá obrazoborecké hnutí, anebo nás zadusí. Ani na Durbanu pak nikdo nenajde klid. 


Rodiče 21. století

Vlak před odjezdem. Dva Balkánci hulákají do ticha, orientální prvek středoevropského rána. A vedle dva rodiče s miminem. Jsou jako koule, život jim chutná. On hledá zásuvku, aby zapojil laptop. Ona se cpe a s plnými ústy mluví na děcko. Pak se oba vydají světu barevných obrázků, jako děti s hračkami na klíně. Která je lepší? Chvílemi se zdá, že počítač.


Holka krabík

Prstíky už jí jedou. Krabi v horkém písku displeje. Píše kámojdě. Včera málem nestihla vlak, v Pardubicích spadly troleje. Jako útěchu za prožitou hrůzu dostane obrázek. A už si to pod usmívajícím se sluníčkem šine pískem dál. 


6 názorů

Markel
26. 11. 2016
Dát tip

Chodím často s kočárkem, křižuji náměstí, luhy háje taktéž. Možná mám jen smůlu, ale potkávám milence, sedí na lavičce, dají si pusu s frekvencí jedna za půl hodiny, sedí si spokojeně, každý mobiluje - datluje do svého vlastního světa, už ničemu nerozumím, líbilo *


fialka...
26. 11. 2016
Dát tip

Úsměvné, ale...


Zbora
25. 11. 2016
Dát tip

Rád jsem četl.


Gora
25. 11. 2016
Dát tip

V bazénu vídávám hodně kulatých rodičů s  kulatými dětmi. Bohužel.Dobré postřehy, jako pokaždé u tebe:-)


Kočkodan
25. 11. 2016
Dát tip
Kdybych dostával za spadlé troleje obrázek, tak je možná budu úmyslně shazovat i sám...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru