Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kapesník

16. 12. 2016
1
2
1024
Autor
Cimanad

Kapesník

Kapesník - jak obyčejná věc nepostradatelná pro lidstvo.Prošel mnoha proměnami, až se zdá, že končí na papírové verzi, která má nesporně mnoho výhod. Lze je zakoupit prakticky kdekoliv, kdy jej potřebujeme, po použití se vyhodí do koše a odpadá praní,věšení, žehlení, skládání.

Ale zamyslel se někdy někdo nad tím, proč pánské kapesníky jsou daleko větších rozměrů /tedy ty látkové/než kapesníky dámské? Když se po použití zmuchlají do kapsy kalhot - hrůza podívat. To je pohled na vyboulené kapsy, odkud se vyvalí zmuchlaný posmrkaný kapesník !! Papírové kapesníky jsou prodávány v jedné velkosti bez ohledu, kdo je jejich majitel a neřeší se jejich velikost.Ale ty látkové? Ženy mají malé kapesníčky různých barev, potisků, pamatuji se, a mám ten kapesník dodnes, když jsem studovala ekonomickou školu a učila se psát na psacím stroji / v minulém století/ tak jsem jako dárek k narozeninám dostala kapesníky a potiskem psacího stroje !!!!!! Úžasné !!!!!!

Dnešní papírové kapesníky jsou jenom bílé. Takový nedostatek, tolik místa na potisk, na reklamu !!!!

Moje otázka - už podruhé - tedy je, zabýval se někdy někdo proč je takový velikostní rozdíl u látkových kapesníků? Proč muži potřebují podstatně větší než ženy? Při pořádné chřipce ale sahám po těch pánských, abych potom neměla tolik prádla. Co si budeme nalhávat, ty papírové jsou tak na jedno použití, to by nás rýma mohla skolit i finančně.

Asi napíšu dotaz přímo výrobci kapesníků, proč to tak je. Jsem zvědavá, co mi odpoví a vy jistě se mnou. Nebo to někdo víte ?


2 názory

Cimanad
01. 02. 2017
Dát tip

jo, dík za postřeh,určitě jsi muž, že?


kuča
20. 12. 2016
Dát tip

Řekl bych, že muži mají všechno větší. Hlavy, nosy, čelní dutiny...tedy i víc smrkanců. :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru