Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poraďte cestu

16. 12. 2016
1
0
896
Autor
Cimanad

Poraďte cestu

V parném létě jsme projížděli městečkem "K". Protože bylo opravdu vedro a na plánovaný výlet na zámek se nám nechtělo, zatoužili jsme po koupališti. Věděli jsme, že v tomto městečku je, ale kde? Zaparkovali jsme na náměstí. Prvního místního jsme se zeptali na cestu. Poslal nás na výjezd z náměstí,pak přes koleje a jste tam. Bohužel,  z náměstí tamtudy nešlo,byl tam zákaz vjezdu. Tak to asi ne. Vyjeli jsme jiným výjezdem z náměstí a tipovali  směr  kudy dál. U první odbočky, která by nám do daného směru odpovídala stála paní, prý místní. Po dotazu, kudy na koupaliště nás poslala zpět, ale tentokrát před náměstím uhnout doleva, přes koleje a jste tam. Dobře, drželi jsme se její rady, přejeli jsme i ty koleje a skončili na polní cestě, všude samá louka, níikde nikdo,nikde nic, natož koupaliště, vedro k padnutí. Až náhodný cyklista nám opět poradil - a teď již dobře. Znalí náměstí a okolí jsme cestu na koupaliště našli - a světe div se, byla to ta odbočka, kterou jsme původně tipovali a paní nás poslala úplně jinam. Asi schválně, když nás viděla,uřícené turisty, kteří se chtějí koupat v jejich koupališti.

Další den, teď již v městečku "CH" jsme opět chtěli na koupaliště. Po zážitku z předchozího dne, kdy jsme strávili skoro hodinu hledáním a ježděním sem tam, už jsme na to šli chytře. Na náměstí jsme se opět zeptali místního pána, ten poradil přes most a jste tam. Další paní nám řekla to samé, přes most a jste tam. Ještě do třetice - ta to jiště ví - místní pošťačka. Po dotazu kudy na koupaliště odpověděla - toho neznám. Chudák, asi z toho vedra  byla úplně vedle - poděkovali jsme jí, v duchu politovali a vydali se dříve udaným směrem. A co myslíte, jak to dopadlo - bylo tam koupaliště.

Až budeme někdy projíždět těmito městečky a budeme chtít na koupaliště,budeme hrdi na to, že už víme kudy !!!! Můžeme případným dalším bloudícím zoufalcům poradit, protože ani na jednom náměstí nebyla cedulka -směr koupaliště.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru