Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Psí víno 78 - Punctum, Krásová 27, Praha /26.01.2017/

13. 01. 2017
1
4
1794

poznáte z písmaku: dark matters a ja

 

http://www.nedelnichvilkapoezie.cz/2016/12/ivona-pekarkova-vlado-simek-pan-panda.html

https://www.mixcloud.com/radiofm/nedelna-chvilka-poezie_fm-vlado-simek-2662016/

PSÍ VÍNO 78.
Téma: Slovenská poézia v ČR. Texty: Macsovszky, Strouhal, Skurtu, Segiňová, Uhnák, Majko, Dodová, Keller, Šimek. Ilustrácie: Malinová. Dizajn: Marko. Kritiky: Nejlepší české básně 2016 (Hanus, Klasová, Stančáková, Škrabal), Palán (Stančáková), Kapičiak (Klasová), Ferenčuhová (Škrabal), Tallo (Stančáková).

 

Release: 26.1.2017, 19:00 Punctum - Krásovka.
 

Večierok, na ktorom sa pokrstí nielen Psí Víno 78, ale aj prílohová zbierka Jonáša Thála, a nová zbierka Ondřeje Buddeusa. Aby toho nebylo málo, vystoupí i Vlado Šimek a Ivona Pekárková, Šimon Leitgeb a zahraje laureát ceny Vinyla v kategórií Objev roka 2015 Aid Kid.
Bude aj open mic, ak na ňom chcete vystúpiť, ozvite sa nám predom, alebo na mieste.

Překlady Jonáše Thála jste možná na stránkách Psího vína zaznamenali. Na večírku PV78 pokřtí svoji prvotinu Uhlík jsi a na uhlík tě spálí, která vychází jako digitální bibliofili-e v edici Psí. A abychom zůstali co nejvíce elektroničtí, bude Jonáš Thál křtít svou sbírku přes skype.

Ondřeja Buddeusa poznáte. Na večierku pokrstí svoju najnovšiu zbierku poézie Zóna: http://rubato.cz/?p=1572

Vlado Šimek a Ivona Pekárková - manželská poézia
Ivona Pekárková - manželka Vlada Šimeka, laureátka nejprestižnější slovenské literární soutěže Básne 2013, doposud nedebutovala. Jej texty môžete poznať napríklad z Psího Vína alebo Nedělní chvilke poezie.
Vlado Šimek  - manžel Ivony Pekárkovej, enfant terrible slovenskej poézie a internetu, zakladateľ OZ Literis, v minulosti organizoval festival Siete či množstvo autorských čítaní na Slovensku. Vydal dve zbierky - Spam a iné (2009) a Modlitba za Felvídek (2013). V současnosti pokračuje ve své angažované tvorbě prostřednictvím projektu Informačná vojna.
Obaja prečítajú vzťahové texty, Ivona zo svojho cyklu pán panda, Vlado z cyklu o zlej žene Ivone.


Šimon Leitgeb - pokiaľ čítate Psí Víno pravidelne, poznáte ho z čísla 74. Ak nie, môžete ho poznať aj zo stránok Tvaru, Protimluvu, Hostu, budejovického VeDneMěsíčníku, či Nedělní chvilky poezie.

Zahrá Aid Kid aka Ondra Mikula. V roku 2015, kedy vydal svoj debut, vyhral Vinylu 2015 v kategórii Objev roka.


4 názory

agáta5
13. 01. 2017
Dát tip

tak přeju, aby všechno klaplo jak má, ráda bych to viděla, tak snad jindy


no jo, v prosinci dva paralelní křty v Brně, teď zas dvoják v Praze...co udělat nějakej telemost přes skype? :o)


zdenda: hej. viem o tej "kontraakcii" aj som rozmyslal ze by som sa tam zastavil neskor ale nakonec som usudil ze jednoduchsie bude ostat po akcii pit na mieste /aj vzhladom na to ze tam mame hotel:)/

 

a ty stvrtky. ja ti neviem. mozno je to o tom aby si mimoprazsky museli zobrat dovolenku a prazaci cez vikend domov na slovensko alebo na skutocnu kulturu


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru