Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smutná pohádka

23. 01. 2017
1
4
341
Autor
amoresperros
Žila byla jedna hodná dívenka, která měla na světě ze všeho nejradši tři bytosti. Svého otce, nejlepšího přítele a bílou vránu, která patřila jednomu zlému čaroději. Otec ji vychovával sám, její maminka totiž zemřela při porodu. Nejlepší přítel byl dívce vždy oporou. Vrána ji zase učila létat. Jednoho dne, když šla lesem sama, potkala toho čaroděje. Nechtěla mu dát a tak ji proklel. Z jejího otce, přítele i vrány se stal jeden mohutný strom. Dokud ona nezemře, tak kletba nepomine. Netrvalo dlouho a do stromu se bezmezně zamilovala. Viděla v něm všechno, na čem jí kdy záleželo. Strávila vedle něj celé dny, měsíce a roky. Rvala si, ze zármutku, oblečení a vlasy. Objímala ho. Několikrát se, posílena vztekem,pokusila vyvrátit strom z kořenů, ale jeho kořeny byly příliš silné. Její bolest neměla konce. Z potrhaného oblečení, začala plést lano. Oběsila se na jeho větvi a kletbu tím zlomila.

4 názory

Díky (:

Nespoutaný
02. 02. 2017
Dát tip

hezké +


Lakrov
24. 01. 2017
Dát tip

Hlavně, že ne větev...  Koukám a vidím odklon od tvého donedávna jednotného tématu.  Na můj vkus je to možná příliš zkratkovité, špatný konec zarmoutí...  ale on ten konec není tak špatný, obětovala se, aby zlomila kletbu,  a za svůj krátký mladý život ani štych :-)  


Movsar
24. 01. 2017
Dát tip

konečně nco, co překračuje konvence.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru