Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Útes

23. 02. 2017
1
4
249
Autor
robatko

Martina měla přijet ve čtvrtek. Poslední Ondrova možnost mluvit s ní, než zmizí z jeho života. Nepřijela. Prý jí bylo špatně, prohodí její kolegyně, když se potkají v kuchyňce. V pátek bylo špatně Ondrovi, nebyl v práci a hryzla ho představa, že jí promešká. V pondělí jí při polední pauze vyhlíží oknem z kuchyňky, skoro ani nedýchá. Ví, že by se mu ulevilo, kdyby zas nepřijela, ale předsevzal si, že nebude zbabělý.

Po chvíli jí zahlédne, jde kolem parkoviště ke vchodu. Krve by se v něm nedořezal. Současně vejde její kolegyně, v ruce misku s obědem. Ondra v duchu zaúpí. Pane bože, proč zrovna teď? Slyší jí, jak říká: "Ona s váma nechce mluvit, pochopte to". Ondra nechápe nic. Je někde daleko, stojí na kraji útesu a neví, jestli skočit, nebo se otočit a odejít. Ale musí skočit, nikdy by si to nepřestal vyčítat. Vyjde na chodbu, potkají se tam. "Ahoj", zdraví jí. "Čau", odpoví Martina a uhne pohledem. "Tak dneska naposled?", ptá se Ondra, ale hlas mu selhává. Asi ho vůbec neslyšela, projde okolo něj a pokračuje chodbou. Ondra se otočí a jde za ní. Když jí to neřekne teď, tak už nikdy. Všechno ostatní už je jedno. Z kuchyňky vyjde kolegyně, pozdraví se s Martinou a začnou si vykládat. Ondra ví, že už je pozdě. Nikdy si to nepřestane vyčítat.


4 názory

zvedavec
07. 03. 2017
Dát tip

tiež sa prikláňam k tomu, aby Ondra našiel riešenie, pretože do smrti si vyčítať niečo, čo sa riešiť dá, nie je celkom ono :)


Debraket
28. 02. 2017
Dát tip

 haha, někdy jsou ty komentáře fakt dobrou součástí díla samotnýho


robatko
28. 02. 2017
Dát tip

Díky za gramatický tip.

Co se pointy týče, samozřejmě ti můžu říct, jak to Ondra bude řešit, ale pak bych tě musel zabít ;)


Debraket
28. 02. 2017
Dát tip

No... A dál? :D Nemůžeš přece na čtenáři nechat všechny možnosti, jak to bude Ondra řešit, ne?

a gramatický tip: když skloňuješ zájmeno ona ve 4.p., dává se tam krátké i (vidím koho? co? - ji), máš to tam 5x, to už je takový výrazný


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru