Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Conkovkov

23. 06. 2017
3
4
737
Autor
Ozzozorba

Byla jednou jedna ulice, velmi důležitá ulice. V její blízkosti bydleli jen ti nejbohatší lidé z města Conkovkov. Nájmy byly astronomické a domy honosné. Protože byla ulice velmi důležitá, radní města povolali architekty, aby naprojektovali okrasné osvětlovací lampy.

Na papíře vypadaly lampy jako draci v předklonu, kteří chrlili ze svých tlam světlo. Obyvatelům ulice U Bohaterů i radním města se návrh moc líbil. Je třeba zdůraznit, že rozpočet nebyl limitován. Šlo přece jen o velmi důležitou ulici. Stavební firma Lamporov, která zakázku vyhrála, osvětlení vyrobila a osadila jimi ulici U Bohaterů.

Lamp bylo sto padesát, na každé straně stálo sedmdesát pět chrličů světla.  Procházet se po takto osvětlené ulici byl opravdový zážitek. Celé město obdivovalo chrliče v předklonu. Jen jedna lampa nesvítila a přerušovala světelnou čáru. Byla to záhada, protože lampě nescházelo vůbec nic. Technici neposlušnou lampu rozebírali a vkládali zpět náhradní díly, aby nakonec zjistili, že si opravdu neví rady. 

Přijeli doktoři, vědci, novináři a ptali se lampy, proč nesvítí. Proč kazí světelnou řadu. „Nesvítím kvůli vám“ ozvalo se nečekaně z tlamy. „Chci být zajímavá a odlišovat se od ostatních lamp. Jen se podívejte, každá z lamp chrlí světlo tak jako druhá a všechny vypadají úplně stejně nezajímavě. Tak jako obyvatelé těchto domů, kteří chrlí peníze a kupují si stejné věci. Komu to může imponovat?“


4 názory

Jamardi
před 7 měsíci
Dát tip

Kdo je důležitý, tak má pravdu, ať je to cokoli.


u mě dobrý. aspoň že lampa má rozum...:o)


agáta5
23. 06. 2017
Dát tip

chtělo by to ještě nějakej bombastickej konec, něco jako ... tak milou lampu vytáhly z řady a zrecyklovali.. kdo to kdy vidět, odlišovat se, že jo? :))) jinak je to neslaný nemastný jako ty sateliltní domky na krajích měst :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru