Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spam, můj malý bratr

01. 07. 2017
5
6
1523
Autor
bixley

            Je to můj dobrý přítel. Malý bratr. Zkrátka spam.  Už jsem si na něj zvykl. Mění sice tváře, ale já vím, že je jen jeden. Vyleze vždycky, když se mu něco nelíbí.

            Dva dny se neukázal, ale včera se zase objevil. Tvůj malý bratr tě sleduje! Aha, díval jsem se přes google na lyžařská střediska. To se mu nelíbí. Zřejmě to není sportovní typ. Ukázal se v podobě reklamy na viagru. Samozřejmě jsem ho smazal. Ale určitě zas vykoukne. Chci si totiž koupit nový běžky.

            Jak jsem předpokládal. Sotva jsem zadal vyhledávání, zase mrška vykoukl. Tentokrát se převlík do reklamy na Pedigree. Ale já jsem si jist, že je to pořád on.

Už jsem se s ním chtěl skamarádit, ale vždycky mi potvůrka foukne. Poslal jsem mail sám sobě a do předmětu napsal „Ahoj, malý bratře!“ To ho zřejmě zaujalo. Hned zase vylez. Nabízel mi nějakou polonahou babu s dopisem přeloženým internetovým překladačem. „Dobrý den, med. Posílám vám mnoha polibky. Když se setkáme?“

Tak tohle ne. Ovšem je pravda, že já vlastně nevím, jakého je pohlaví, že. Třeba to není malý bratr, ale malá sestra. Zkouším to tedy znovu a píšu si další mail „Ahoj, malá sestro!“ A už je tu zas. „Zachraňte děti v Sýrii!“ křičí titulek a na fotce je syrská žena s plačícím dítětem v náručí. Aha, asi mu vadí ten přívlastek malý.

Další mail. „Ahoj, sestro!“ Samozřejmě zase vylezl. Nebo vylezla? Zdá se, že konečně pochopil nebo pochopila, o co mi jde. Nabízí mi ubytování ve Špindlu. Hotel Pod jasany, průměrná cena za noc 2351 Kč. To teda není z levnýho kraje!  Posílám si další mail a do předmětu píšu „To je drahý!“ Obratem přichází nabídka hotelu Sněžka, 1419 Kč. A tak píšu dál. „Pod tisíc!“ Bum. Je tu nabídka hotelu Horní Pramen. 1081 Kč. Nic levnějšího opravdu není? Nicméně zdá se, že už mi nabídky viagry posílat nebude.

A tak se z nás stali opravdoví bráchové. Já si napíšu mail s požadavkem a on vyhledá přesně to, co chci. A já v klidu pracuju a nemusím procházet spousty webových stránek. Tak čau, malý bratře!

 


6 názorů

bixley
22. 03. 2022
Dát tip

Tak tak, raději spamy nečíst. :-)


Také čas od času obdržím e-mail, ve kterém se jakési dámě kterou ani neznám pozdává, že mám příliš malé přirození a nabízí mi přehršel medikamentů, díky kterým mé ohanbí v krátkém čase nabude tak olbřímích rozměrů, že i afroameričtí pornoherci budou houfně blednout závistí… No nevím, v mém věku, co s tím?


bixley
09. 03. 2020
Dát tip

Díky za tip, onaline


agáta5
09. 08. 2017
Dát tip

a já pořád, kde se berou :)))


bixley
11. 07. 2017
Dát tip

Díky, Spamy mi jeden čas chodily tak intenzivně, až mě to inspirovalo. :-)


Lakrov
11. 07. 2017
Dát tip

Hezký námět pro fejeton na téma "Cookies", napadá mě při čtení, při němž  mám sice k textu nějaké výhrady, ale soucítění s nápadem a celkovou  náladou textu nakonec vítězí, takže  tip.  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru