Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pár v půlnočním tanci

09. 07. 2017
7
8
770
Autor
Movsar

Tři holky ve člunu

Holky na tahu. Jsou tři, žádná sláva, před půlnocí by ale přišly k dobru. V rukách pivíčko, později možná tráva. Jedou do „žlutek“ a cestu k nim si krátí tlacháním, opilecké příběhy vedou. Kraťásky mají těsné a řasy ztěžklé barvou. Možná najdou tři muže ve člunu a požádají je o námět na další příběh, co uvádí do večera.


Kouč Pepa Plíšek

„Jsem kouč Pepa Plíšek,“ představil se muž středního věku. Posluchači kurzu Emočních rovnic uznale pokývali hlavami - už samotná figura kouče pro ně byla zjevením. „Dnes si probereme, jak významně náš citový život ovlivňuje, zda si tkaničku u bot zavazujeme zleva doprava, nebo opačně.“ A Plíšek pokračoval: „Neurovědci z univerzity v Bostonu zjistili vliv na pravou zadní hemisféru.“ Posluchači soustředěně zapisovali do notesů…   


Digitální smrt 

Dívky v autě natočily a na facebooku on-line odvysílaly vlastní nehodu, při níž jedna zemřela. Facebook video okamžitě stáhl. Zametl stopy po smrti, na níž cítil svůj podíl?


Sentiment má modrou

Sentiment získal svou barvu: je to modrá. Dříve dívky usínaly pod plamínkem petrolejky, tvář otisknutou do románu. Dívka nového tisíciletí usíná s tváří modrou od displeje telefonu. Milostný román nahradila vlákna konverzace. Modrá hodinka před půlnocí.


Pár v půlnočním tanci

Blíží se půlnoc. Do rádia volá schizofrenička, na jiné stanici zpívá Karel Gott. Ve vzdáleném bytě na neznámé adrese dva lidé vložili mezi svá čela jablko a tančí. Ona před chvílí ukončila telefonát do rádia. A on je Karel Gott.


8 názorů

chtěl jsem říct "nechci si k sobě tuhle negativní energii pouštět, aspoň ne ve větší míře, než ve které ke mně stejně proniká"... 


ano, šlo nejspíš o asistovanou sebevraždu. ale na video se dívat nebudu. nechci šířit dál tu negativní energii.


Movsar
10. 07. 2017
Dát tip

a-n: možná by skutečně neexistovala. na to video se podívej, stojí to za to. jednoznačně exhibovaly pro někoho třettího, diváka.


Digitální smrt...mladá generace je prostě navyklá žít "na přístrojích".Jak jinak bychom se o té nehodě dověděli, nebýt facebooku? Nebo je to naopak? kdyby neexistoval facebook, neexistovala by ani ta nehoda?


srozumeni
10. 07. 2017
Dát tip
***

upupa
09. 07. 2017
Dát tip

Taký je život. Môžeš smelo pokračovať. Mám však pocit, že veselé to nebude.

Tí neurovedci... Veda asi už nie je na hlavnej ceste, motá sa v kľukatých uličkách.


Movsar
09. 07. 2017
Dát tip

děkuju, goro, moc. nalilo mi to energii k dalšímu publikování.


Gora
09. 07. 2017
Dát tip

U Tří holek a Kouče Pepy smích, u další mrazík, u posledních dvou sentimentálních mnoho pocitů, nejsilnější ten, že skvěle píšeš a máš dobré nápady.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru