Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve sprše

01. 08. 2017
3
5
586
Autor
LILINKA

NeSmyslná koupel ...

Pod pramínky živoucí vody
s tebou půjdu ráda,
zahalená v bublinky z vůně citrusů

zeptám se nevinně
zda umyješ mi záda ...

Pak v blaženosti se rozpustím
odtokem zmizím v dalším rozměru

hledej mě po stopách vůně ...

Kapka za kapkou stékají po zamlženém okně 
a odkrývají tajnou zprávu
napsanou prstem na sklo

... a v zrcadlech se zrcadlí nekonečno!
 


5 názorů

Šumavka
15. 04. 2018
Dát tip

Pěkné :)


a2a2a
11. 01. 2018
Dát tip

Lilinko, zatím jsem si přečetl poslední tři tvé básně zde a zatím jde o upřímné pokusy vykreslit náladu, přičemž jakoby v krásných, ale současně i dost klišovitých slovech utápíš své emoce, takže vyznívají spíše povrchně, přestože tam očividně jsou. Máš sklony k lyrickému vyjadřování, to je v pořádku, jen zkus víc věřit prostým slovům, tak jako bys to líčila třeba dobré kamrádce, protože to, co je hezké, k nám promlouvá i beze slov, když přijde na věc.

Například v této básni těch klišé je dost ...pramínky živoucí vody...stopy vůně...tajná zpráva..., nebo když v jedné sloce napíšeš ...po zamlženém okně... pak už nezmiňuj ...sklo..., je to nadbytečné.

Zajímavý moment je zmínka o dalším rozměru, dává básni šanci na větší hloubku, ale je škoda, že není o něco málo v dalším textu rozvinuta. Ovšem ten odtok je škaredý, protože evokuje kanál, špínu. Líbí se mi také poslední verš o zrcadlení, vykřičník je však zbytečný, protože obrz sám o sobě je silný, byť sloo ...nekonečno... patří spíše k těm klišovitým. Pochválím také rytmus básně.

 


Danny
02. 08. 2017
Dát tip
Pak v blaženosti se rozpustím odtokem zmizím v dalším rozměru *

Andelka2
02. 08. 2017
Dát tip

Hezké i hezké...v tom vedru nejhezčí...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru