Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slunetik

Výběr: Monty_Python, Cavalera
09. 04. 2002
24
0
3312
Autor
horák

Slunetik

 

„Dyť je to odpolední diskotéka, tam se nikdo svlékat nebude," mořil jsem se s přesvědčováním našich.

Máma, která čte snad všechny ženské časopisy inzerované v televizi, si myslí, že na každé diskotéce vystupuje chlap převlečený za ženu nebo žena převlečená za muže, striptérka nebo striptér, v těch vůbec nejhorších diskotékách se souloží na pódiu.

To Pepik byl bez problémů. Nahlásil, kam jde, kdy se vrátí, nastavil dlaň a vyrazil.

 

Je tomu vlastně právě rok, co jsme si dělali vánoční besídku ve škole pod dozorem Šimuniové, která neustále pobíhala třídou, rozšiřovala mezery mezi zmítajícími se těly a tlumila hlasitost na kazeťáku. Celé pozdní odpoledne jsem proploužil s Plačkovou, jíž jsem věnoval dárek pod třídní stromeček. Domů jsem šel s prázdnou a ještě ke všemu jsem zjistil, že Romana věnovala dárek Kalousovi, který se naštěstí diskotéky nezúčastnil. Ještě po roce vidím, jak zdrceně sedím doma v křesle, netěším se na Vánoce a přemýšlím, jestli je dobré být tím druhým. V lásce asi nikoliv.

 

Od dnešní diskotéky také moc neočekávám. Jdeme s Pepikem jen ve dvou a mně se honí hlavou scénáře průběhu diskotéky. Budeme sedět celou dobu jak blbci nad colou a čekat, až dídžej ohlásí dámskou volenku a pro nás se přihrnou dvě krásný holky, nebo Pepik někoho sbalí a budu sedět jako blbec sám. Nejlepší variantou by asi bylo, kdyby Pepik sbalil dvě a tu ošklivější mi nechal.

 

Sedáme si skromně v koutku, objednáváme si colu a čekáme ...

 

Když jsem vypil svou první sklenku a znovu udělal finanční rozvahu, vyrazil jsem na záchod, abych nějak zabil čas. Při cestě zpět se to stalo. Jedna z holek, které se právě kroutily na parketu, začala hystericky ječet. Lekl jsem se, že se jí něco stalo, a v hlavě jsem si začal opakovat zásady první pomoci při vymknutí kotníku. Jenže k ní se začaly přidávat další a další křičící dívky. Deprimující bylo, že všechny se dívaly po mně. Zkontroloval jsem si zapnutý poklopec a zmaten jsem došel ke stolu. Ty hysterky však za mnou.

„Lukáši, podepiš se mi na ruku," ječela nádherná blondýnka, které do Pamely Anderson chybělo jen málo plastických operací.

„Mně na záda," křičela další a vyhrnula si tričko.

„Nemám čím," byla má jediná  odpověď.

Netušil jsem, proč mi říkají Lukáši a proč chtějí, abych se jim podepsal.

„Kde jsou ostatní kluci ze Slunetiku?" ozývalo se z davu mých fanynek.

Nejrychleji se zorientoval Pepik: „Slečny, promiňte. Lukáš se sem přišel bavit, nechte ho chvilku se rozkoukat."

 

„Ty vole, to je bomba. Ty jseš podobnej tomu klukovi ze Slunetiku," zíral na mě.

„Já? Musím to nějak vysvětlit."

„Ty vole, to se musí využít. To je bomba, to je bomba. Dneska si vrznem," byl stále uchvácen Pepik možnostmi spojenými se záměnou.

„To přece nejde, abych se vydával za někoho jinýho. Já, kterej nedá dopustit na Kabáty." (Hlavou se mi honilo: „Nejsem žádnej Bruce Willis a neumím skákat hlavou dolů. Holka se mnou jde, jen když ji přemluvím ...")

Pozdě na všechny výmluvy. Pozdě na ústup.

„Vítáme mezi námi Lukáše z populární skupiny Slunetic, který zavítal k nám do České Lípy, na naší diskotéku," ohlásil od svého pultu dídžej a holky se znovu daly do řevu. Zvedl jsem se, že vše vysvětlím, ale jen jsem dal záminku k další vlně nadšení.

„A vyhlašuji dámskou volenku!" zařval do mikrofonu můj nepřítel číslo jedna a náš stůl opět zavalila lavina děvčat. Vzdal jsem to a vrhnul se do víru jančících dívek.

Ačkoliv můj tanec připomínal pohyby medvěda dosti dlouho zavřeného v kleci nedostatečných rozměrů, byl jsem zahrnován dotazy na mou taneční školu. Ačkoliv se mi již na lebce tvoří kolečko svědčící o tom, že skutečně budu synem svého otce, byl jsem několikrát tázán na kadeřníka. Ačkoliv má flanelka se mnou prošla všechny typy škol, všechny zájímal salón, který mě šatí. Za odpoledne jsem se holkám podepsal snad na všechny zevní orgány. Na vrcholu blaha byl i Pepik, který se některým představil jako můj manager, jiným jako člen mé ochranky. Na rukou se nám hromadila telefonní čísla.

 

Když jsem si konečně vybral z bohaté nabídky tu, na níž zaměřím svou pozornost (a nehodlal jsem si vybrat žádný průměr), poklepal mi kdosi na rameno. Chystal jsem se podepsat na další ruku. Za mnou však nestála žádná šílející děva, ale podivně vyhlížející stvoření v uniformě, které mi velmi zručně připevnilo k rukám lesklé náramky. Diskotékou zněl pískot, jenž přehlušil hlas  linoucí se z reproduktorů: „ ... prosíme také podvedené fanynky, obtežované zadrženým podvodníkem, aby se přihlásily na naší služebně v ulici Paní Zdislavy ..." Pohlédl jsem na své ruce popsané telefonními čísly a spoutané želízky. Z davu jsem zaslechl: „To je fakt, vždyť tancoval jako medvěd a košili má od Vietnamců."


pomíjivá
08. 12. 2004
Dát tip
horemnice!

A ještě od Monty!!!! :)) Zařazuji v klub. Doplňuji, že důvody pro zařazení jsou vysvětleny zde, v Etickém kodexu klubu.

Aki
27. 01. 2004
Dát tip
:o))) mě by si teda se slunetikem asi nikdo nesplet... prej jsem ale zase trochu podobnej Vojtkovi :o))*

Atalanta
10. 06. 2003
Dát tip
... a vyborny epitaf :)

aRmida
04. 11. 2002
Dát tip
nebohý chlapec! jaké to rozčarování po pěti minutách slávy!!!*

Mpj
30. 08. 2002
Dát tip
Chachá :-)))) hezky jsem se pobavil

Deltex
24. 04. 2002
Dát tip
Chlape... teďs mě dostal! Ta nádherná ironie... ach ta mladá léta! Kabáty ti chválim!

Deltex
24. 04. 2002
Dát tip
*

Cirilla
19. 04. 2002
Dát tip
jak kožní, tak diskotéka jsou skvělýýý (asi patřím do té zpropadené generace, která prošla obojím...)t*t*t*t*t*t

horák
15. 04. 2002
Dát tip
Když mi někdo napíše, že ode mě četl lepší, nevím, jestli mě to má těšit či ne. :)

Norek
13. 04. 2002
Dát tip
už jsem od tebe četl lepší

Astalavista
11. 04. 2002
Dát tip
Super!!!*

Jurik
11. 04. 2002
Dát tip
TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uranium
10. 04. 2002
Dát tip
Jak vypadá Suchopárek vím, takže aspoň vím jak vypadá horák

...vždyť tancoval jako medvěd a košili má od Vietnamců Finis corona opus, nebo jak to říkali staří latiníci. *

vyo
09. 04. 2002
Dát tip
Ako študent na vyške som raz staval hudobné pódium. Súčasťou brigády bola aj účasť na poobednej diskotéke, išlo totiž o program pre trošku väčšie deti. Ani keby mi nikto nezaplatil, za ten deň, kvôli dievčenskému úpäniu z No Name, by to za to stálo, jupííííí ! Obdarovaný týmto bonusom ani som nepípol a užil si oboje.

Print
09. 04. 2002
Dát tip
!!!!*

Sama
09. 04. 2002
Dát tip
Přečetla jsem, pochechtala se, přehlídla pár skvrnek na kráse a dala tip.

gd
09. 04. 2002
Dát tip
chachá... odpolední diskotéky a cola... to je život...

Helča
09. 04. 2002
Dát tip
:-)) *

Kami
09. 04. 2002
Dát tip
:o)))*

Toxman
09. 04. 2002
Dát tip
Ty Slunetiku ! Ještěs nepřestal počítat kolečka? :-)))

Dabi
09. 04. 2002
Dát tip
Děkuji , pobavilo jako vždycky :o)) Máš můj t*

uranium
09. 04. 2002
Dát tip
TO bylo dobrý hlavně začátek, ten konec slabší, ale dobrý.

horák
09. 04. 2002
Dát tip
uranium: Jak to myslíš? Zrovna včera jsem přemýšlel, že jsem čtenáře moc namlsal těmi věčnými hepijendy - a když ho teď neudělám anebo není úplně překvapivý, jsou zklamáni. Celý příběh vychází z mého zážitku - spletli si mě na plese s Janem Suchopárkem (tím fotbalistou - už víte, jak vypadám a aspoň mě Toxman přestane podezírat, že nemám vlasy a léčím si zde komplexy). Ty holky byly úplně praštěný. Nakonec jsem se jim všude podepsal, vzal si od nich pár telefonů (má žena se vedla mě slušně bavila) a bylo. Nic se dál nestalo. Nikomu jsem nevolal a všem dal prostě falešné číslo. Komu asi volají? atdatd

uranium
09. 04. 2002
Dát tip
Nejde o to, že nebyl happyend, ale ten konec byl tak náhlej, třeba nevím jak by se policajti dověděli o podvodníkovi na diskotéce atd. tak nějak nepromakanej, Mimochodem, Horák učitel jako Honzík Suchopárek, to by byl větší mazec :o))))))))

Toxman
09. 04. 2002
Dát tip
horák: Co se dá dělat... zasil jsi zrnko pochybnosti :-))) Fotbal zase tak nežeru, takže si ten správný xicht nevybavím, ale jméno jsem už někde zaslech. Takže se jmenuješ Jan Horák jo :-))) (už zase si střílím z nevinných fotbalistů :-))))

Já nevím, jak vypadá Jan Suchopárek! Já jen vím, jak vypadá můj bratranec Jan, když jí suchopárek v rohlíku! To jsem jednou viděla... Mám společenskej handicap, co? Asi se půjdu podepsat na jabloň... teda pardon, pověsit na tužku.

Toxman
09. 04. 2002
Dát tip
A Monty, nechceš zkusit raději propisovačku ? Pokrok je pokrok a ten nepověsíš :-)))

Hlavně když budu viset... základ je být dobře pověšen. Neboť je lépe být správně pověšen než špatně podepsán!

Vojtek
09. 04. 2002
Dát tip
*

Cavalera
09. 04. 2002
Dát tip
skvělýý ... taky jsem si chtěl jednou na diskotéce vrznout:-)))))) Nakonec jsem skončil tři neděle ve špitále:-))))))))))))) .... nevím proč už na diskotéky nechodím:-))))))))) ...*!!

Toxman
09. 04. 2002
Dát tip
Ano to je pravda. Billbordy podepsané být nemusí, ale viset to jó. Doufám, že máš dost lepidla. :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru