Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mikulov

16. 09. 2017
2
1
674
Autor
Cimanad

Mikulov

Určitě také rádi cestujete a poznáváte památky. Z dovolené si každý z nás odváží zážitky, na které rád či nerad vzpomíná celý život. Ale dejte si přitom pozor na své zdraví!

Při jedné dovolené jsme navštívíli krásné město Mikulov. Na procházce městem po hrbolatých ulicích jsem obdivovala krásné hodiny na věži kostela sv. Václava až do chvíle, než jsem se ocitla jak široká tak dlouhá na dláždění. Obě ruce sedřené, v krátné sukni sedřená obě kolena, ze kterých mi tekla krev a otřesena, proč jsem na zemi, co se stalo. Nade mnou se srdečně smál zbytek rodiny, a to ještě nevím, kolika turistům okolo jsem zprostředkovala veselý zážitek. Nu , cizí neštěstí vždy potěší. Na nedalekém veřejném WC jsem paní poprosila, zda si mohu jen umýt ruce a krvácející kolena. Koukala na mě tak nějak divně, na WC se chodí s jiným problémem. Ani nechtěla poplatek za vlastně nepoužití WC.

Po tomto zážitku je pro mě město Mikulov vždy vzpomínkou na trapas, jak se válím celá sedřená po zemi před kostelem. Ještě že se to stalo v minulém století, kdy nebyly na každém rohu kamery, to bych se viděla určitě na nějakých sociálních sítích, možná i v televizi.

Takže poučení pro vás, obdivovatele památek ve výškách - hlavně sledujte terén, pak teprve památku, aťse někde neválíte po zemi k radosti ostatních !

No uznejte, není to zážitek na celý život ?


1 názor

Stačil důlek v chodníku a válela jsem se dopoledne na Palmovce uprostřed chodníku.  Je s podivem, že se lidé nesmáli. Pomohli mi na nohy. /T


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru