Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hollywoodské idiotky

16. 10. 2017
2
5
693
Autor
Movsar

Média se opět proměnila v rozbouřenou sklenici vody: jakýsi úspěšný filmový producent měl zneužívat herečky; mluví se i o znásilňování. Za doprovodu requiem jsou představovány oběti, a – pochopitelně – taky bestie samotná. Pak je obětem dán hlas a ony plačtivě líčí, jak jim producent sliboval role ve filmech za trochu tělesné lásky. A ony nyní své slabosti litují a nenávidí. Nikoli sebe, nýbrž jeho!

Není zdokumentován žádný případ, kdy by náruživý producent skutečně některou z „obětí“ znásilnil, tedy, vyjádřeno řečí práva, „jiného násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutil k pohlavnímu styku“. Bylo to přesně naopak, producent – aniž by herečky nutil – nabízel skvělou příležitost stát se hvězdou šoubyznysu, což pro dívky, které nemají nic než svou pěknou tvář, je královskou nabídkou. A ony cenu té nabídky rozpoznaly a svolily k obchodu.

Pokud bychom tedy přijali verzi „obětí“, měla by v USA být souběžně vedena i diskuse o zbavení svéprávnosti hereček, případně všech žen pohybujících se v šoubyznysu. Neboť v jejich totožných výpovědích je skryto toto sdělení: mé mentální schopnosti mi nedovolují rozpoznat význam pohlavního styku na jedné a příslibu kariéry na druhé straně; prosím, zbavte mě způsobilosti k právům a povinnostem a nechejte v těchto záležitostech rozhodovat opatrovníka, případně opatrovnický soud. 

Pokusme se ale i hlubší pohled na věc, analýzu příčiny: je dost možné, že za kauzou je „americká vůle k statementům všeho druhu“, americký sklon ke kajícným přiznáním stejně jako k vedení veřejné obžaloby, jak o tom svědčí i řada filmů – a ne nepovedených – z justičního prostředí. Když se Američanům nedostává kauzy, bez problému si sami nějakou vykonstruují, neboť je k tomu pohání směs zvláštního puzení a potřeby mediálního systému. 


5 názorů

Movsar
16. 10. 2017
Dát tip

a to je citováno z trestního zákona kterého státu? u nás by to pak mohlo být zneužívání, jistě, ale ten návrh byl míněn ironicky, to ale víš.

pokud by tam měli silné důkazy, jistě by s nimi přišli. zatím ale přišli je ns oním prd, které mi podsouváš.

 


Copa analýza příčíny, ale zkuste analyzovat budoucnost:

Neříkejte mi, že tohle nedělaj všichni rejžové samčího pohlaví, nejsou-li gayové (a ti to zase praktikují na hercích). Takže jestli to půjde dál po vzoru tohoto precedentního případu, tak za chvíli budou filmy natáčet pouze ženy (a možná ani ty ne všechny).


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru