Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soudobá hudba

06. 11. 2017
3
4
643
Autor
RUZIGEL

Soudobá hudba_

zběsilý chaos?

je v ní řád, 

napětí,

hloubka citu,

něha,

někdy i patos.

 

 

 


4 názory

RUZIGEL
09. 11. 2017
Dát tip

Je to tak, pojem je to široký.Měla jsem na mysli klasickou hudbu. Vím, že to přeháním se snahou o co nejstručnější  vyjadřování.


RUZIGEL
07. 11. 2017
Dát tip

Jano, nedá se říct, že bych byla znalcem soudobé hudby. Snažím s ji pochopit. Teď už má trochu jiný charakter. Dříve, ja ko by se zapomínalo , jak je důležitá melodie.Snažím se porozumět i obtížnějším autorům,např. Wagnerovi. Bez hudby by to bylo na světě smutné. Jsem ti tak vděčná, jak čteš moje věci . Je to úžasné povzbuzení.


vesuvanka
07. 11. 2017
Dát tip

Růženko, několika verši jsi pěkně vystihla současnou hudbu - patrně jsi měla na mysli současnou vážnou hudbu.  Já jsem milovnice klasiky od baroka až po první polovinu 20. století. V té novější  jsem vnímala nejvíc chaos moderní doby, jinak jsem jí moc nerozuměla a proto jsem se jí vyhýbala. Až jednou jsem narazila na německého hudebního skladatele a dirigenta JÓNA LEIFSE, který odešel na Island, kde ho zaujala a inspirovala mocná síla nitra Země.  Jón Leifs zde napsal mimo jiné skladby "Hekla" "Geysir" a "Dettifoss". Při jejich poslechu z youtube, kde jsou obě nahrávky doprovázeny velmi působivými fotografiemi erupcí vulkánů a výtrysků gejzírů a hřmění vodopádu , jsem snad trochu porozuměla.  TIP


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru