Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jablečný příběh

05. 12. 2017
12
5
774
Autor
Movsar

Holka z metra

Jak si je ráno svázala, tak je má. A jsou ještě trochu mokré. Tak teď pospíchá labyrintem metra za svými věcmi. A z černého kabátku jí vystupují dvě silná lýtka, a ty džíny budou těsné i výš, tušíš… Někde tam, kde je doma nebo v práci, si sundá kabát, rozpustí ty ještě trochu mokré vlasy a dá se další úžasné chvíli, neboť v jejích rukách je každá chvíle úžasná. A nic víc o té holce nevíme, a co více tušíme, o tom mluvit nemůžeme.


Celetná brzy ráno

Japonci, mladí milenci. Přivstali si, vždyť to jsou děti země vycházejícího slunce. Tak teď jdou Celetnou, kde ještě před devátou není ani noha. A nejspíš nevědí, že tudy chodíval do práce, obvykle o pár hodin dříve, strašlivý pan Mydlář. A že dům tady si koupil i pan Žižka. A že v Karolinu mají vždycky nejdřív ze všech knihkupectví knižní novinky; čtenáři přebírají ještě horké tisky z horkých dlaní drobné prodavačky. A že v podkrovním pokojíčku v čísle 7 se právě teď k sobě tisknou jiní dva mladí milenci, kteří ale tohle všechno vědí.


Milenky

V hodině před půlnocí milenky opouštějí cizí byty. Některé nasedají do taxíků, jiné čekají na autobusových zastávkách. Rozdíl je jen v tom, že ty z taxíků se stanou zas manželkami o pár chvil dřív.


Děsný mord

Vnikli do domu a nočnímu hlídači rozbili hlavu kladivem; prý bili tak zuřivě, až se rozlomila násadka. Strašný zločin, jeden z děsných pražských morytátů. Naštěstí se ale ukázalo, že hlava nepatřila hlídači, měl ji ten den na krku jen omylem. Komisař si oddechl a zakousl se s nově nabytou chutí do štrúdlu od manželky (co včera přijela nočním autobusem o trochu později než obvykle).  


Jablečný příběh

Tramvaj. Podávají si jablko, z jedné štíhlounké ruky jde do druhé. Patnáctileté kamarádky, Adama k hříchu nepotřebují. Pod džínovinou poněkud zbytečnou ukrývají slovo do slabin mužů. A protože nejsou mýtů netrpělivé, až doma se svléknou, neotesány dosud časem, s nejjemnějšími hýžděmi i vlasem, teprve tam budou živy svým jablečným příběhem.


5 názorů

Yan73
07. 12. 2017
Dát tip

Líbí, ahoj Y.


Josephina
07. 12. 2017
Dát tip

neotesány dosud časem :-) - zato milenky ano (slyšela jsem od chvastounů šílený zkazky na tohle thema - i když bráno z pohledu zvířecí říše, tak vlastně normál)


agáta5
06. 12. 2017
Dát tip

parádní!


upupa
06. 12. 2017
Dát tip

Pražské osoby pouličné. Ten o Japoncoch strašne odrádza od návštevy Prahy. Turizmus dehonestuje kultúru.

Mord nerozumiem.

Milenky - ten bodá!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru