Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výhra

30. 12. 2017
3
3
584
Autor
Cimanad

Výhra

Také zkoušíte štěstí a sázíte sportku? Přiznám se, že ji pravidelně sázím. Několikrát jsem chtěla přestat, protože pár malých výher nevyváží vložené peníze, ale protože sázím stále stejná čísla a za ty roky si je pamatuji zpaměti, sázím je pro jistotu dál, co kdyby to někdy přeci jen dopadlo.

Tento týden jsem měla štěstí, konečně jsem vyhrála opět něco malého, celých 140 korun.

Se sázenkou v ruce jsem se vítězoslavně vydala do místní trafiky, jde jsem ji vsadila, abych výhru vybrala. Už jsem přemýšlela, co si za ni koupím. No, nic jsem nevymyslela, protože za tuto částku se toho moc koupit nedá.

Vystála jsem frontu, až jsem přišla na řadu. Dlouho jsem čekala, obsluha terminálu měla s mou sázenkou nějaký problém. Za mnou se začala tvořit fronta nákupu chtivých zákazníků, kteří začali dávat najevou svou netrpělivost. Asi si také šli pro výhru a nemohli se dočkat, nebo to byli kuřáci, kterým docházel kouř v plicích a potřebovali okamžitý doping.

Po dost dlouhé době, kdy se obsluha stále snažila můj výherní tiket projet terminálem, mi sázenku vrátila s tím, že je neplatná, ať si to jdu vybrat někam jinam. Jak může být neplatná, když je to vsazeno přímo u nich, trvala jsem na svém. Ona zase trvala na svém, že je neplatná, že mi výhru nevyplatí. Jak může být neplatná, zněla stále moje otázka, vždyť je od vás, chci svou výhru a nikam jinam chodit nebudu. Tak jsme se dobu dohadovaly, stále dokola, fronta vřela, ale viditelně je zajímalo, jak tohle dopadne.

Až to nedalo druhé obsluze, která stále v klidu doplňovala cigarety a fronta jí byla ukradená, co tam řešíme. Vzala tiket, naťukala čárový kód ručně do toho jejich terminálu, ten jí vydal strvzenku na 140 korun, ty mi vyplatila a šla jsem. Beze slova zdůvodnění proč to nešlo, bez omluvy, prostě nic.

Takže se nenechte odbýt, trvejte si na svém, zvlášť když jde o takovou vysokou výhru !! Kdo ví, kdy se vám to znovu poštěstí. Samozřejmě, že jsem ji zase investovala do sportky, ale už jinde, kde mi snad případnou výhru nebudou odpírat vyplatit.


3 názory

Byla jsem tak dlouho trpělivá, v pozoci obsluhujícího, až se vytočil host.

:-) /T


srozumeni
30. 12. 2017
Dát tip
Opět. stejně jako u mufinů, můžu vyzvednout tvou trpělivost a neúnavnost. V tomhle případě i neústupnost...***

Lerak12
30. 12. 2017
Dát tip

Náš zákazník, náš Pán. Když neotravuje! S neprofesionálním přístupem i arogancí, se u obsluhy setkávám též často. Pěkný popis a dobré téma. Líbí.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru