Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něco je špatně

27. 02. 2018
5
7
461
Autor
Cimanad

Něco je špatně

Jdu městem a více než kdy jindy vnímám rozhovory lidí kolem sebe.

" Je mi nějak špatně, asi jsem něco špatného snědla ", slyším, jak se mezi sebou baví dvě starší ženy.

U výlohy hračkárny stojí maminka s malým synem. " To autíčko chci a už mi nebude špatně", říká syn a maminka se diví, že už s ním nemusí jít k lékaři. Najednou stačí k uzdravení nové autíčko.

" Je mi špatně, když to každý den vidím celou pracovní dobu", říká mladá žena, která pracuje v místní výrobně lahůdek. Nedivím se jí, asi by mi také bylo špatně celé dny v tom pracovat.

V lékárně přede mnou stojí dva důchodci. " Je mi špatně, snad mi ty jiné léky konečně zaberou", říká jeden z nich.

Tak tyto případy bych zhodnotila  jako vyřešitelné, ať už změnou jídelníčku, nákupem hračky,  změnou zaměstnání nebo změnou léků. Co ale půjde těžko změnit je slůvko " špatně " v jiných oblastech života.

Navečer si jdeme sednout do místní restaurace. Nedá se neslyšet hlasitý hovor lidí u vedlejšího stolu. Je jim špatně z politiky, z  neustálého tunelování ve státě, je jim špatně z toho, jak dopadly volby.

" Stavěl jsem dům a co to všechno obnáší, od stavebního povolení, přes samotnou stavbu, kolaudaci, tak z toho je mi ještě dnes špatně, jen si na to vzpomenu". " Jo, to já se již čtyři roky soudím o pozemek u domu, stále to není vyřešené". " Už je mi z toho všeho špatně", říká jeho spolusedící u stolu.

Po příchodu domů se mi také udělalo špatně. Ne z té večeře v restauraci, ta byla výborná, ale ze všeho kolem nás. Pustila jsem si v televizi zprávy, a to je mi teprve špatně !

Musím ale konstatovat, že špatně bývá ženám, které jsou těhotné.. Ty mají alespoň jistotu, že jim bude špatně jen dočasně. I když, kdo ví, zda to porodem skončí.

Asi je něco špatně! A jak je vám ?


7 názorů

Lerak12
27. 02. 2018
Dát tip

Někdy je mi z té špatnosti nevolno. Ještě že jsi to napsala dobře.


Možná si za to špatné mohou sami. I když ani snaha mnohdy nestačí, jak je vidět okolo. /T


Cimanad
27. 02. 2018
Dát tip

Tak to jsem ráda, že alespoň někomu je dobře . . . . .


naozaj sa nemám špatně, až tým ľudí poburujem, ako sa stále smejem a vytešujem...lebo som si povedala, že ja som sa špatně už mala


Gora
27. 02. 2018
Dát tip

díky za optání...dobře, nejlíp, skvěle:-)


agáta5
27. 02. 2018
Dát tip

inu, mě je pořád ještě dobře... za vraty :))


inu, líp už bylo...:o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru