Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Protože dívenky

Výběr: a2a2a
01. 05. 2018
13
10
933
Autor
Movsar

Reality show

Reality show Štiky: matróna, její dvě dospělé dcery, jepičí manželé, psi a batole. Nevkusně zařízený dům a spousta hloupých řečí. Témata: partnerství, děti, sponzoring, zábava. Matróna národu předává moudrost, občas ke slovu povolá dcery, ale jen aby je jako přísný kritik opravila v názoru. Muži buď mlčí, nebo jsou matrónou vulgárně umlčeni. Za socialismu se veřejně s parádou kalila ocel, teď hloupost.


Archeologům pro radost

Nechala po sobě ohlodanou kost. Umělá blondýna v italském bufetu. Literatura nebo třeba kosmonautika ji jistě nezajímají, to nezapře; zato zlato.. A tak se zkrmená s roztučnělou náladou vydává vstříc nákupnímu dobrodružství. Jednou i z ní zůstane jen ohlodaná kost. Archeologům pro radost.


Orgán

Vědci objevili nový orgán. Mají ho jen ženy, a ne všechny. Jde o rty naplněné silikonem. Hrozivě nafouklé vyústění sliznic, zviditelněný okraj slasti, vnitřek vyvržený ven, důsledek identitární paniky, smutná zpráva o nemožnosti zasytit touhu. Jako pouliční vědec pozorně zkoumám každý exemplář.


Nápomoc džín

Nebýt nápomoci přísných džín, ten zadek by padl až na samé dno, až k zemi. Kolébá se Moráni, ještě mladá, aby něco skrývala. A tak se prolamuje v bocích hrozitánsky širokých, dává se jak blouznilům hříšný obrázek. A oni s potemnělým středem bílé spousty na mysli hledí za ní, zapomínají své dno, tíhu země.


Protože dívenky

Polky sotva patnáctileté. Svá špičatá prsa jak větrolamy do prostoru pnou, jdou Celetnou. Pozorně sledují okolí, čerpají dojmy, aby je večer na hotelu proměnily v divokou mazurku. Potom, potmě na pokojích, dopřejí si líbavou chvilku. Protože dívenky.


Spi děťátko

Lidi v činžácích i hrdinové starých českých pohádek na soklech vprostřed náměstí, ti všichni k půlnoci usínají. A dokonce i manželům už se zavírají oči za hádkami. Jen dobrý pan Miloš bdí nad spánkem všech a svou mýtopoetickou náladu rozpaluje kořalkou. Tak spi děťátko, jsi v dobré zemi..


10 názorů

Movsar
03. 05. 2018
Dát tip

děkuju vám, luzz, kvaji a především a2a2a.

děkuj uhlavně za reflexi, i tu kritickou (kvaj). a za výběr pak především! s jarem, vlastně už létem, doufám vás budu trochu rozpalovat miniaturami erotickými.


a2a2a
03. 05. 2018
Dát tip

Za sebe hodnotím nejlépe “Protože dívenky”, jako jediné nepotřebovaly žádný komentář, promlouvají samy za sebe a autor je laskavě shovívavý.  A dále jsem si všiml, už poněkolikáté, vytříbeného jazyku pro tyto miniatury. Za obojí výběr.


kvaj
01. 05. 2018
Dát tip

Reality show mi připadá příliš prvoplánová. 

Archeologům pro radost se mi líbí nejvíc, i když "...literatura nebo třeba kosmonautika ji jistě nezajímají..." je jakýsi předpoklad, který vychází z mechanického uplatnění toho, co se obecně soudí o umělých blondýnách, na konkrétní případ, ale nemůžeš vědět, že to tak je.

Orgán je v diskuzi hodnocen nejvíc - právem. Ačkoli rty se nejspíš neplní silikonem. Schválně jsem hledal, čím se plní, nejčastěji kyselinou hyaluronovou, vlastním tukem, ale silikon jsem nenašel.

Nápomoc džín - poslední věta je zajímavá.

Protože dívenky - dojmy proměněné v divokou mazurku - to je zábavná formulace.

Spi děťátko - i když mi konvenuje, co tím sděluješ, přijde mi to poněkud plytké.

Každopádně hodnotím tyto tvé drobné postřehy či miniatury, jak jsi to nazval.


Luzz
01. 05. 2018
Dát tip

Archeologům pro radost.

(nakonec nezůstane ani ta kost)

 


Movsar
01. 05. 2018
Dát tip

díky, přátelé.

aleši, byla to náhoda, ale pak jsem zachtil, že i samotný zábavní průmysl tohle bere za naprost dno sebe sama. a to je co říct. a přesto si nemyslím, že monika je to nejhorší, co televize je s to vytvořit. jistě přijdou ještě horší hlubiny.


Jak zrovna tebe napadne dívat se na Štiky...?


pampelin
30. 04. 2018
Dát tip

Orgán zip

pouliční vědec !:)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru