Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hledání

01. 06. 2018
4
5
338
Autor
Cimanad

Hledání

Celý život něco hledáme.

Život nám utíká neustálým hledáním něčeho. To hlavní, velmi zodpovědné, je hledání a hlavně najítí správného životního partnera. Ve dvou se to pak lépe hledá zatoulané děti, které ještě nepřišly ze školy a do večera se někde potulují.

Hledáme čas, abychom se sešli s přáteli. Hledáme, kam jet na dovolenou. Když už něco najdeme, to je pak hledání všeho potřebného, co vzít s sebou. Hledáme dobře placené zaměstnání.

Čas ubíhá, děti jsou z domu. Odpadá nám jedno hledání. Teď  tak nějak bez velkého přičinění stojíme před branou důchodu. Připravujeme se na hledání brýlí, peněženek, klíčů, i když tyto věci jsme hledali již dříve, ale teď jejich neustálé hledání nabývá na intenzitě. Neustále hledáme  telefon, hodinky a zuby. Hledáme domov důchodců, kam se přestěhovat, aby nás děti nemusely stále někde hledat.

Za chvíli budeme hledat cestu domů, až se budeme vracet z nákupu nebo procházky. Občas už hledáme i auto, kde jsme ho vlastně včera večer před domem  zaparkovali. Hledáme v lese houby. Pak hledáme cestu z lesa domů.

A co hledání ztraceného času? Ten už asi nenajdeme. Proto užívejme každé minuty a hodiny svého života a proboha už nic nehledejte !!


5 názorů

Cimanad
03. 06. 2018
Dát tip

Děkuji všem za hodnocení, neustálé opakování slova "hledání" bylo záměrem.


Zatím nehledám, protože neztrácím. :-) /T


Andělka1
01. 06. 2018
Dát tip

***


Gora
01. 06. 2018
Dát tip

Celkem vtipně napsané...

a hlavně najítí - nalezení?

asi třiadvacetkrát to slovo - hledání v různých variantách mi připadá moc


Lerak12
01. 06. 2018
Dát tip

Hurá zde fejetón. A pěkný, trefný.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru