Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chvíle před rozvodem

01. 07. 2018
5
7
632
Autor
Movsar

Slaný příběh

Za soumraku vyplul. Vasco de Tlama odrazil pramici a záhy se ocitl na širém moři. Jen on a jeho loď, nekonečné vody a měsíc. A pod ním podivuhodný svět se svými slanými příběhy. Vasco vesloval a už nevěděl, kam pluje. Ticho bylo krásné a hluboké jako hlad pravěkých ryb. Vlny pak zvedly pramici a pád ji rozlomil. Ještě ani nezačalo svítat a pravěké ryby kojily svůj hlad. Slyšeli jste slaný příběh.


Pejsek

Černý pejsek jí dá zabrat, láskou je celý divý. Tak si k němu dřepla a vysvětluje mu, že takhle to nejde. A sukně se jí svezla až k pasu. A ten černý blbec jí pořád olizuje tvář..


Jahody může

Jahody může. Tak si je tramvají veze v pytlíčku domů. A večer k tomu dostane růže, vždyť byla hodná. Do vany nasypou mořskou sůl, kolem rozestaví svíčky. Vše se bude točit kolem její pičky. Ukojen pak přislíbí cestu do Karibiku. A pak ho nenapadne nic lepšího než zapojit si telefon do sítě a upustit ho. Sousedi zaznamenají mírný pokles elektrické energie. Karibik se uvolní jiným dvěma šílencům.


Čenich a Oranžový ostrov

Čenich Klababa měl zvyk odkládat zcela nové bankovky stranou. Za život jich odložil už dost, řekl si a sáhl do kredence pod sváteční talíř. Spočítal je a přemýšlel. Ještě nikdy neviděl moře, poletí tedy k moři. A ať jsou tam palmy! Vytočil číslo do cestovní kanceláře. Doporučili palmové háje na Oranžovém ostrově. Letěl tedy na Oranžový ostrov, což není levné. Úspory skončily v háji. Ale palmovém.


Těsná v minisukni. Chvíle před rozvodem

Sedí na chodbě zlínského soudu, těsná v minisukni. Asi čeká na své první rozvodové stání. A jakoby říká: Na mě jukni. No nejsem k zulíbání? A advokát jejího nepřítomného stále ještě manžela kouká. A líbal by, nebýt přísných profesních norem..


Michelangelův Příkop

Michelangelův Příkop. Navezl sem písek a teď z něj hněte psa. Lidi se zastavují, občas mu někdo hodí dvacetikorunu. Jeho jako by to nezajímalo, odevzdán soustředění na dílo samo, jako renesanční génius. Tak tenhle písečný Michelangelo pracuje na Příkopě bez odpočinku od sobotního rána. Večer pak dílo zanikne pod nohou opilého Dána.


7 názorů

agáta5
19. 07. 2018
Dát tip

jéé to je krásný.. všechno


atkij
02. 07. 2018
Dát tip
... obcas se clovek v naznacich pozna i v nekom jinem. Ale kdyby opravdu, tak natuty:)

Movsar
02. 07. 2018
Dát tip

jste hodné, goro, qíčalo a jitko, kéž bych vás taky na některé z obchůzek potkal a napsal vás. a - třeba se to stalo a nevíme o tom. 


atkij
01. 07. 2018
Dát tip
Bavíš všemi směry ... Ráda u Tebe čtu.

Gora
01. 07. 2018
Dát tip

Dnes palmový háj a Michelangelo versus opilý Dán.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru