Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Helena a její osud - 4.

02. 07. 2018
0
1
793

Další díl na přečtení.

Helena a její osud - 4.

První večer s Oldou byl ve znamení jeho snahy vynahradit jí poněkud zvláštní svatební noc. Připravil obložené talíře, dokonce otevřel láhev červeného vína, zapálil svíčku. Rozpačitě ji pozval ke stolu. Najedli se , nalil do skleniček víno a připili si na společný život.
 
Olda jí řekl, že si s ní o něčem musí promluvit, protože bude dobré, aby se to dověděla od něho. Ještě jí vysvětlil, proč chtěl svatební noc v hotelu , nechtěl, aby je náhodou někdo u ní v bytě rušil, její kolegové a kolegyně přece adresu znali. No, takové vysvětlení není důležité, ale Helena to vzala. Sdělil jí, že otec je opravdu mrtvý, ale matka žije a to dokonce z druhé strany domku. Je poněkud divná , občas mluví z cesty, takže pokud by Helena k ní šla, ať bere její řeči s rezervou. Heleně bylo divné, že nechtěl matku na svatbě, ani jí ji nepředstavil, když přijeli domů a zeptala se ho na to.
To je příběh na dlouhé povídání, s matkou moc nevycházím, byla důvodem, že jsem byl dosud sám. Proto nechtěl, aby mu případně novou známost zhatila, případně neudělala scénu na svatbě. Pokud může, ať do její části domku nechodí a vyhne se případným kolizím.
 
Helena si umínila, že zjistí, jak to doopravdy je. Strávili pak večer mazlením a Heleně se zdálo, že je Olda uvolněnější a milejší. Její první noc v novém domově dopadla dobře a ani ložnice osvětlená jen lampičkami u postele, s čerstvě povlečenými peřinami jí nepřipadala tak ponurá.
Olda si vzal v práci na několik dní dovolenou, aby pomohl Heleně při případných úpravách domova. Helena doplnila kuchyňské vybavení rychlovarnou konvicí, mixerem a nějakými drobnostmi z bývalého domova. Také doporučila Oldovi, aby koupil mikrovlnku na případné ohřívání jídla. Moc se mu to nezamlouvalo, ale vysvětlila, že ohřívat jídlo na plotýnkách, když se v kamínkách netopí , není ekonomické. Vypadalo to však tak, že do vesnice Olda nechce s Helenou chodit a za každou cenu její exkurzi kolem domu a na menší zahradu chce oddálit. Také do komory ji zatím nevzal a když šla na WC a zkusila sáhnout na kliku dveří do komory, zjistila, že je zamčená.
 
Bude tady pár záhad v životě Oldy, zatím neviděla žádné fotografie z jeho dosavadního života, neprošla celý dům. Ani půdu, ani sklep. Dvorek domu byl právě na vnitřní straně půdorysu domku do písmene L, přitom hlavní dveře do domu byly z opačné strany, což bylo zvláštní i divné.
Proč to tak je, vysvětlil Olda, že domek stavěli i pro rodiče jako výměnek a chtěli mít soukromí. Přístup do výměnku byl ze dvora a byly tam jen dvojité dveře, bez chodby, rovnou prý do jedné ze dvou malých místností. I soc. zařízení prý tam menší bylo. Sprchový kout ,umyvadlo a WC.
No, snad se tam jednou Helena podívá, i když to zatím na nějakou návštěvu nevypadá. A Olda se od ní nehnul, jako by ji hlídal.
Pokračování...

1 názor

Gora
12. 07. 2018
Dát tip

Našla jsem třetí díl, sláva.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru