Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ešte jeden život, prosím

Výběr: atkij
09. 12. 2018
16
32
1728

chcem žiť ako mliečny zub

hryzkať len tak čo mi chutí

vedieť že to nie je naposledy

až potom naozaj


32 názorů

Musaši
13. 12. 2018
Dát tip

Drsňák jsem tady já . Ale nejsem asi zase tak drsný , jak mnozí předpokládali , vzhledem k tomu , že jsem samuraj .


Musaši, snažím sa byť drsňačka, ale to čo si napísal, ma dojalo, ďakujem!


Musaši
13. 12. 2018
Dát tip gabi tá istá

Věřit a věřit jsou různé věci . Mnozí něcisté věří v něco , protě jen proto , že se bojí ničeho . Ale skutečná víra je především zodpovědnost . Pokud věřím , musím žít podle určitých zásad .

Já tě sice znám jen trochu , ale aspoň podle toho , co o tobě vím , si myslím , že tvůj příští život bude št´astný . U sebe samotného si tím vůbec nejsem jist .


mus, my, něcisté (čo veríme v Niečo), tiež nemáme žiadnu istotu, že naše prosby budú vyslyšané, zostáva mi len veriť v absolútnu spravodlivosť...pre mňa je aj tak príjemnejšia predstava, že zaniknem, že nebude nič


Musaši
13. 12. 2018
Dát tip

U nás buddhistů je problém , že nemáme nikoho , na koho bychom se mohli obrátit s prosbou o příjemný příští život . Karma je pouze neosobní abstraktní systém . Každý dostane to , co si zaslouží . Absolutní spravedlnost . Dalajláma říká , že buddhismus je nejrozšířenější formou ateismu .


dobré ránko, Jéčko:)


srozumeni
12. 12. 2018
Dát tip
***********

Musaši, tak ja si prosím jeden šťastný!ak nemám istotu, tak si reinkarnáciu radšej neprosííím :)


Silene
11. 12. 2018
Dát tip

(Jdu se ještě omluvit, že jsem navodila nechtěně dojem potřeby rozdmýchat "odstavenou" konverzaci. To nemělo být účelem.

Záměrem mého příspěvku bylo vyjádřit, že za sebe jsem zkrátka pochopila "plovoucí výběry" Alternativy jako technický limit.

A že čistě technicky mě zaujala možnost odejmout "Výběr", a to ne z důvodů různých možných poškození osobní prestiže, ale opět pro poznání, že případně už pak něčí dílko coby čtenář nenaleznu tam, kde dřív, tj. v seznamu Výběrů/ve Zlatém, že mi bude zapotřebí vyhledávat jinak, přes autora například. Všecko ve vlastních Oblíbených mít nemohu asi, mám jen 2+kk. Supervtipný smajlík.

A dále ať zkrátka pěkně všichni píšete (někde jinde) na písmáku dál, ráda vás čtu.

Howgh.)


Musaši
11. 12. 2018
Dát tip

Buddhisté se někteří znovu zrodit chtějí a jiní (hinajánoví buddhisté) nechtějí .Reinkarnace je však zaručená pro každého .Pokud to vědomí v někom vyvolá pocit bezstarostnosti , je to bezva .Nemůžeme si být ale jistí , že život který nás čeká , bude št´astný . Tip.


Silene
11. 12. 2018
Dát tip

(Když to gabi nepřekáží, dovolím si tedy... Možná jsem opět nepochopila správně princip, ale že by se v alternaci muselo upgradovat, aby "nejžhavější novinky" zůstávaly na titulní stránce klubu pěkně vidno?

 

Že lze odebrat Výběr je pro mne zajímavá informace, nikdy mě ani nenapadlo, že v redaktorské pozici taková možnost je.

 

Podstatě případných sporů příliš nerozumím, pokud jsou myšleny vážně, jsem smutná, neboť se domnívám, že je dočista jedno, kdo stojí na které straně a pozici (nehovořím o tvůrčích a kritických kvalitách těchto jedinců), neboť primárně mě potěšilo, že se vůbec našli nějací lidé s potřebou o větší písmácké živo, pozitivní pohnutky by mi pochopitelně činily radost největší.

A vzhledem k tomu, že se jedná o dobrovolnictví, časová prodleva jakékoli akce by neměla sehrávat rozhodčí roli.

Prosím, tvořte, sdílejte a vyjadřujte názory všichni dále, bez zbytečných nedorozumění a štvanic...)

 

 


v pohode,nie som na toto citlivá, ak má niekto potrebu diskutovať, prečo nie, môže pokojne aj pod mojim textom, netreba sa ospravedlňovať


ysslandia
10. 12. 2018
Dát tip

Myslím, že autorka si nezaslúži, aby pod jej dielom prebiehali diskusie a komentáre, ktoré k tomuto dielu nie sú adresné. Je dostatok priestoru, možnosti a foriem na diskusiu, prípadne na vylievanie vášní. ďakujem.


Gora
10. 12. 2018
Dát tip

Dostala jsem, Jitko, avi, a tak se připojuji...

Nějak jsem se v haijínově odpovědi nedočetla, z jakého důvodu byla redakce poezie dána "do klatby":-) - o tom, jak mne to zamrzelo, jsem napsala již při prvním, chvilkovém "vyřazení z komentářů" - vše se opakuje, a tak tohle vzdávám...

Alternativu vítám - jistě je pro místní dění přínosem. Ovšem to zdůraznění, že A-redakce dala výběr jako první, mi připadá trochu dětinské, ale robot je ještě asi v plenkách:-)

 

 


atkij
10. 12. 2018
Dát tip
:)

atkij
10. 12. 2018
Dát tip
Krásná, gabi, tvá milá/velká moudrost mê často hodně povzbuzuje, obdiv za ni a nejen... haijin, skousnu hodně, fakt hodně... Ale, takto dýchat na záda a vše tak pečlivě sledovat, na to musí asi hodnê času... Taky si ledasčeho všímám. Třeba toho, že jsi mi udělil A výběr a za dost dlouhou dobu ho odstranil. Nevytahovala bych to, beru zmênu názoru. Ale to, že jsi zakázal mnê/ a ostatním redaktorūm/ psát Ti komenty stále nejsem schopná pochopit. Jelikož jsem se k Tobě vždy chovala s patřičným respektem a dostatečně korektně. Navíc jsem Tě četla pravidelně a velice ráda četla. Neříkám, že přestanu. Jen mê to /upřímnê/ hodnê zamrzelo.

Kájo, ahooooj :)


Lerak12
09. 12. 2018
Dát tip

Ta mini, je midi  prima.


ysslandia
09. 12. 2018
Dát tip

Ale čoby. Ty si vypísaná, takže sa už budem krotiť. Toto všetko sú len také odrobinky, Môžeš si z nich zobrať možno tak malú motiváciu, pri práci s miniatúrkami- zamýšľať sa a skúšať preškrtáva slová,malé slová,atdť, možno docieliš údernejší výraz.Necháme sa prekvapiť. 


Luboš, mal si pravdu, podívala :)

Irča, verím tomu, čítala som o gruzíncovi, tak prečo nie aj Češka

yss, normálne som napätá, kým prídeš, reku, čo ty na to... bavia ma tvoje komentáre...nie v zmysle zabávajú, ale zaujímajú


ysslandia
09. 12. 2018
Dát tip

Sry za diakritiku,momentalne sa inak nedalo.


ysslandia
09. 12. 2018
Dát tip gabi tá istá

Kvitujem to,ze sa ti podarilo podat iste filozoficno vo velmi takej lahkej a vtipnej rovine.Takze navzdory lahkej zovialnosti myslienka vynikla.Ty si znacne vypisana autorka,takze dokazes pretavit svoje videnie a vnimanie do textu,tak aby bol pre citatela obsazny.Osobne ma uputal posl.vers,velmi dobre rezonoval a podciarkoval kontext.Z mojho pohladu by sa snad dalo este popracovat s tretim riadkom-bud tou nasou oblubenou redukciou,,pripadne usporiadanim,presahom.Ked som to zacala citat prislo mi to tak lahke,skoro az detske,mozno vdaka zdrobneline..ale stacilo dojst k pointe.takze trosku mi mozno vadi vystavba niekt.slov,trosku ta zovialnost-ale to su skor fakt len take subj.minimalisticke vypichnutia.Chvalim zachytenie myslienky.


Gora
09. 12. 2018
Dát tip

dobré...prababičce narostly v 90 třetí zuby...:-)


Kočkodan
09. 12. 2018
Dát tip
Já s komentářem rychle vypadnu, ale možná se tvému dílku pořádně podívá na zoubek Y\yss.

zaujímavé, Andělka

qí, tretie už len porcelánové :)


Andělka1
09. 12. 2018
Dát tip

A BUDDHISTÉ SE UŽ NECHTĚJÍ ZNOVU ZRODITZ...energie nezmizí, Zeměkoule nemá díru, napsala kdysi můj kamarád...zůstává zde. Třeba v jiné formě???


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru