Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Loser - Tepláky

09. 01. 2019
6
7
497
Autor
William Goat

Sedávám ve svém smrdutém křesle, nadávám na celý svět až najednou vyskakuji, dopíjím pivo a prázdnou lahev mrštím proti zdi. Sklo se tříští všude kolem. Markéta se leká, vyděšeně mě upozorňuje :

„Chováš se jako blázen!“

„Já?! To celej svět se rozhodl, že mě zničí!“

„Jestli to uděláš ještě jednou – tak odsud odcházím!“

Jenže já už jsem přeladěný a tak to opakuji ještě dvakrát. Markéta odchází a já pokračuji v pití a bláznění. Tentokrát se ale vrací a já jí místo slibu, že už toho nechám, nabízím, aby si taky hodila lahví proti zdi. Využívá mé nabídky, pak si společně dáváme panáka a nakonec nás zase jednou dočasně zachraňuje sex.


 

Často jsem na druhý den paralyzován úzkostmi a uvědomuji si, že jen zrcadlím egomaniakální chování svých kolegů v práci – mnohonásobně znásobené, samozřejmě. Jímá mě hrůza, že jsem vlastně stejný – a vlastně ještě větší lůzr něž oni. Protože oni se se svým životem dokázali nějak popasovat – dokázali přijmout svoji roli. A to tím, že začali v civilu nosit tepláky.


 


7 názorů

Kočkodan
11. 01. 2019
Dát tip
Já te nechci znicit, jmenovce. :-)

Díky, říkej mi Luboši. :-)


Lerak12
09. 01. 2019
Dát tip

Vidláctví Čechů se po převratě vlajkově "nosilo" právě teplákama Addidas nebo... nebudu dělat víc reklamu. A to jsem viděl i celé rodiny, jak stylově chodily v tom úboru třebáá... do mekáče. Kompletně na to měli stylem i penězi. Tak jako ten konec jsem pobral. Celé se mi to líbí! taková neuhejbavá ze života. Super, Wiliame.


A já žil v domění, že nošení tepláků v Čechách je nepřekonatelný fenomém. :-)

 

Díky.


tepláky byly dřív poznávacím znamením Rusů...ale možná už jsou jiné trendy...

pěkný čtení.


Je to zase výňatek nekolikastránkového textu - kapitoly nazvané VZTEK. :-) A je to též popis skutečných událostí - přesně tak jak se staly. Ne že bych v budoucnu nemohl text technicky upravit, ale momentálně se snažím o co nejpřesnější a nejdetailnější popis skutečnosti.

Moc děkuju.


ysslandia
09. 01. 2019
Dát tip

Markéta se leká, vyděšeně mě upozorňuje :

„Jestli to uděláš ještě jednou – tak odsud odcházím!“ / tie dve vety pred tým, mi prišli tak nejako zbytočné,..najmä formulka celej svět se rozhodl.../ Myslím, že už pri samotnom popise , láhev o stenu, si čitateľ uvedomí, že "niečo nie je v poriadku."... takže mne osobne by úplne stačila tá jedna, dôležitá veta / z môjho pohľadu, autor si však ty../

Páčila sa mi však údernosť  a britkosť viet, dynamika, ale samozrejme pointa. Podané svižne, vtipne, nič okázalo svetoborného, ale milé, príjemné čítanie. Budiš.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru