Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hágase en mí según tu palabra

03. 02. 2019
1
5
726
Autor
supizmus

Krůpěje potu

stékají po spálené kůži

Srdce stěží hledající slova

slzy na krajíčku

 

Moře i oceán dorážejí na břehy země

a sladká voda tekoucí průplavem do obou z nich

starý muž vítaný jásotem stovek tisíců

a Milost se zračí v tvářích těch

kteří sice hovoří různými jazyky

ale je jim spolu dobře

 

Díky Panamo

Díky Svatý Otče

Díky Věčný Bože

Díky Katolická církvi


5 názorů

Musaši
04. 02. 2019
Dát tip

Oceňuji , že se pokoušíš pracovat s patosem aže se snažíš o jakýsi hymnický styl založený na daktylském rytmování .  Celkově ale báseň vyznívá jen proklamativně , chybí jakákoli hloubka . Víra nesmí být vdíle obsažena takto proklamativně ale spíše skrytě .


Gora
03. 02. 2019
Dát tip

Za to tvé neutuchající nadšení :-)) a menší úpravy - aspoň to -ící...


supizmus
03. 02. 2019
Dát tip

Ano, ano, je to emocionální výbuch po návratu ze Světového dne mládeže v Panamě s papežem Františkem. A v textu jsem už udělal nějaké drobné změny. Díky za postřehy!


Gora
03. 02. 2019
Dát tip

Supíku, odvážný experiment, tohle tvé zpracování...  jestli přijmeš nějakou poznámku od nevěř-ící - máš v textu dost právě - ící, některé by se určitě dalo nahradit.

Ten závěr mi zní jako modlitba, první sloka obsahuje nepříliš vynalézavá slůvka jako  pot, krev, srdce...a prostřední je obsahově pro mne nejbohatší... ale nedopracovaná.

 


ysslandia
03. 02. 2019
Dát tip

Neviem, či sa trafím, ale obsahovo sa to asi týka apoštolskej cesty- pápež Fr. odletel do Panamy na svetový deň mládeže.- ak som teda podľa indícii v názve/ evanjelium- nech sa stane podľa môjho slova- dedukovala správne. Pre mňa osobne pomerne zaujímavý počin, zhostiť sa tohto námetu. škoda možno nedotiahnutého "dizajnu." Úvod- vykreslenie vonkajších skutočností / spálená kúže,-srdce,slzy- čakanie, dojatie z príchodu.../ prerastá do organizovaného popisu s miernym autorským monológov,  v ktorom sa začína črtať irónia-

kteří si navzájem nerozumí

ale je jim spolu dobře

ktorá pokračuje a dominuje v závere.Pre mňa osobne možno škoda, že presah do záveru nebol cieľavedomejšie skoncipovaný,-tak,aby disponoval tým silnejším motívom obratu, prekvapenia...

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru