Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Samolepky

17. 03. 2000
0
0
2787
Autor
Zbornik

K zamyšlení ...

Samolepky ------------- Po ulicích pražských jezdí tramvaj, která má číslo devět, jiná šest a tak každé tramvaji určili směr její jízdy. Totéž učinili i s autobusy a trolejbusy. V návodu na montáž modelu letadélka je psáno "… díl číslo jedna patří k dílu číslo dva, nasuňte je na sebe." A tak určili, že díl číslo jedna patří k dílu číslo dva. Jedno zboží v obchodě stojí 2 Kč, jiné dva milióny korun a tak určili, čí peněženka si co může dovolit koupit. Jeden z nás je ministr, druhý mašinfíra, o toho prvního, byť nemusí být lepší, se díky jeho funkci televize zajímá, o toho druhého nikoliv. A tak si televize podle "čísla" postavení člověka ve společnosti určila, kdo večer ve zprávách na televizní obrazovce bude a kdo nikoliv. Nesnažíme si náhodou těmi čísly pouze všechno zjednodušit ? Každý se snažíme ovlivnit svět svými činy, ale vždyť čísla jsou jen náš výmysl !
Sarken
27. 03. 2000
Dát tip
čistá pravda pořád si něco škatulkujeme

zolli
18. 03. 2000
Dát tip
hlavne pry nebyt 0 :o))) Co nadelate i Buh má číslo a ďábel taky.

Print
17. 03. 2000
Dát tip
Jojo! Někdy si připadám, že mám na čele i čárkovej kód!:-)))

Merle
17. 03. 2000
Dát tip
Printe, to není špatnej nápad, pořídím si čtečku kódů a hned tě budu mít celýho přečtenýho...

Bára Braun
17. 03. 2000
Dát tip
...co naděláš jsou z nás Čísmáci

Silvinka
17. 03. 2000
Dát tip
... prejdem sa po uliciach každý dom má svoje číslo a každé dvere majú číslo a každá ulica trať rieka most tunel má číslo i ja mám svoje číslo a moja láska bude mať svoje číslo a keď si človek niekde poriadne užije i to sa delí na čísla pochodujúce čísla... ... pozerám na ľudí idúcich odnikiaľ nikam na veci oblohu slnko jasné hviezdy ale stále stále neviem kde v nich beriete čísla...

Hackman
17. 03. 2000
Dát tip
ale jsme nakonec všichni jenom lidé z duší, někteří už ví, jiní zatím tuší

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru