Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Brain dump #1

Výběr: Stanislav_Vašina, hermit, Print
07. 08. 2002
18
1
7872
Autor
Danny

linux$ dump /dev/brain

"Dump" znamená v anglické počítačové hantýrce něco jako výpis z paměti.Proto jsem tento cyklus pojmenoval "Brain Dump". Začínáme právě teď.

 

(svěř se mi,
já jsem tvůj kompík,
tvůj zpovědník
s velkým skleněným okem)

 

Když jsem chodil do školky, procházky vedly do staré Slatiny. Na náměstí se nacházela kaplička s křížem na vrcholku. Nevěděl jsem co kříž znamená, takže jsem si myslel že je to meč. Zlatý meč, který je zaražený do střechy kaple a čeká na někoho (samozřejmě na mě :-), aby jej tasil a pomstil nespravedlnosti světa...

 

Kámen v nás                  
Umožňuje snášet                  
Tvrdost života

 

Vůbec jsem si v té době za všemi věcmi představoval něco jiného - ležím takhle po obědě v posteli (ve školce se přece musí po obědě spát), nemůžu usnout a koukám na strop. Ty zářivky - to jsou oči, ten trám támhle ústa - jé, příšera! Na stropě se začalo odehrávat drama...

 

(Živá bytost složená z vláken celé Sítě
se zasměje protože jí bude lechtat
když jí svištím v kabelech)

 

O pár let dále: jsem na letním bytě v Krkonoších a čtu svoji první knížku o UNIXu.  Zdánlivě nesouvisející obraz, ale ono nekonvenční myšlení použité v předchozích  dvou odstavcích se nyní zúročuje: pravidla systému jsou natolik flexibilní, že
je jejich použití omezeno pouze velikostí vaší fantazie.

 

Na hlavu mi odkapává
Slon který
Je zkreslený
Medvědím pohledem
Womotaného
GlóTrolejBusu

 

Znovu v dětství: pamatuju si na dlouhotrvající hádku s jedním klukem. Znáte takový ten stojan na kola, který bývá před samoobsluhou, ne? Jeho šprušle vypadají jako mříže, takže jsem tomu klukovi tvrdil že to je vězení. Nesetkal jsem se s pochopením...

 

A je jim jedno co si v nitru myslíš
A serou na to kam směřuješ                  
Smráká se, smráká, bejby

 

...stejně jako jsem se s ním nesetkal na gymplu. Vzpomínám si, že v prvním ročníku jsem jednou v hodině řekl, že tu a tu informaci mám z jiných zdrojů a kluci ze třídy z toho byli úplně hotoví - říkali "z jiných zdrojů" a u toho se pitvořili.

 

Při Pavlovovských                  
Slintavých podnětech
Provádíme tance                  
A nevíme co znamenají

 

Poslední obraz dnešní session bych měl věnovat něčemu pozitivnímu. Věnuju ji tomuto serveru, kde jsem se setkal s obrovským množstvím velice zajímavých lidí. Díky všichni. Moc. Pokračování příště - brain dump #2 bude následovat až se mi bude zase chtít.


Meteorologové hlásí:
Zítra budou
- jako vždy -
Na všechny
Ze středu vesmíru
Odkapávat
Kapičky Boha


1 názor

baronka
18. 12. 2008
Dát tip
Je to silné nádherné dílko obejmulo a to uzavření Díkykytka a T

MM
22. 08. 2002
Dát tip
hm hm... pamatujeme si tak trochu něco jako že vlastně... a no tak už ani radši nic... tip pro dannyho za jeho nepřekonatelnou "danny-ovitost" se vším všudy. my(s)tik? informa(tik)? (blá)zen? mesiáš? kam(a)rád? (spolu)pracovník? inspi(r/s)ovatel? gigolo? mag(or)? fi-scista? (u)fon? a není to nakonec jedno? ;)

Armand
12. 08. 2002
Dát tip
Armand přidá úsměv (chytrý Stando :)))) .-)


Armand
12. 08. 2002
Dát tip
Danny: :))))))) Bill to vybílil .-)

Kami
12. 08. 2002
Dát tip
Danny: chachá :o)))

galaxy
11. 08. 2002
Dát tip
Meteorologickou předpověď mohu potvrdit, odehávavá se vždy v těsném sousedství mé galaxie :o)*

Wopi
11. 08. 2002
Dát tip
Armande, opět se vyjadřuješ k něčemu, o čem toho moc nevíš. Myslel jsem to z legrace (takovéto kopyrajty samozřejmě neexistujou), ale na druhé straně... kdo viděl mé honičky s Niutíkem z doby asi před dvěma měsíci, ví, že jsem tohle slovo pravidelně používal a patrně ve formě této zmršeniny zanesl na Písmáka. Používat něčí oblíbené rčení ("čo bolo, bolo, terazky som...") je vždy vošajstlich. Pokud se týká prózy prokládané verši, nezačla s tím ani Rivka, ani Andrej Vojtěch - dost podobných věcí se psalo ke konci šedesátých let, byl to tehdy velmi oblíbený styl (i já jej tenkrát plagiátorsky používal). Četl jsem takových děl haldu, ale odmítám jít do knihovny rochňat se ročníky 68 a blízkým okolím. Buď mi věřte nebo ne, je mi to šumafuk. Myslím si, že jde prostě o styl a je možné jej v klidu používat - stejně jako je možné psát detektivní povídku, ačkoliv byla vymyšlena někdy na sklonku 19. století.

Nuitík
11. 08. 2002
Dát tip
bez mučení přiznávám, že jsem dílo nečetla.... souhlasím, že na WOMOTAT má Wopi kopyright!!! toliko jsem totiž přispěla ke vzniku tohto slova! haugh!!!

Armand
11. 08. 2002
Dát tip
Wopi: Nemám co bych dodal, víme a tvrdíme teď oba to samé (a já si samozřejmě pamatuju, žes to slovo používal, nicméně si myslím i tak že sis mohl odpustit to tu zmínit), takže to je v pohodě. Jenom pak nerozumím té výtce a čemuže to vlastně nerozumím :). PS: Jednu věc obecně... I KDYBYCH o něčem toho příliš nevěděl, pořád se k tomu můžu a mám právo vyjádřit, protože vím něco o tom co je univerzálně správné a co ne, co je morální a co není. Pravda je jenom jedna a nelze ji schovat a ona NENÍ závislá na okolnostech jež jí předcházejí nebo následují, jež ji obklopují... nemá příčiny ani důsledku. Snad mi rozumíš. .-)

Wopi
11. 08. 2002
Dát tip
nejsem si jist

Wopi
11. 08. 2002
Dát tip
myslel jsem to jako legraci a nikoliv jako výtku, což asi většina lidí pochopila
a stejně myslím, že výkřik "řízék!" patří k Papouchovi stejně jako "womotat" k Wopimu

Armand
11. 08. 2002
Dát tip
Wopi: já vím že ano (řízek a womotat), ale jelikož to ví snad dostatečná většina přijde mi zbytečné na to nadále ukazovat prstem.... i když je to z legrace (u legrácek by mohly být smajlíly občas) :)). Já jsem to Tvé vyjádření považoval za srandičku, jen jsem stejně jako ty zapomněl za svou větičku dopsat smajlík :). Nebyls to ty, kdo mě tu rozzlobil toho dne. Celý ráz té debaty mi hnul žlučí, celá vyznívala jako spílání Dannymu a místo ocenění krásného dílka tu byly "něčí" bezobsažné výplody a ublížené výroky (viz má žlutá reakce).

Wopi
11. 08. 2002
Dát tip
Souhlasím, tohle dílko, byť nevstoupí do historie literatury novátorstvím, se čte velice pěkně a rozhodně mě potěšilo.
A smajlík jsem nedal proto, že k některému druhu humoru patří vážná tvář. Vzhledem ke zkušenostem s mou anglickou kamarádkou a jejím suchým aglickým humorem bych mohl dlouze vyprávět! :))

Wopi
11. 08. 2002
Dát tip
Jo - a sorry. :)

hermit
09. 08. 2002
Dát tip
jo, trochu souhlas s Rivkou, ale přesto... btw mě zase AndrejVojtěchoviny při vší úctě neodbytně připomínají rozštříhanýho Hrabala... a proč ne? a že není snadný psát jako Hrabal, to teda ne.... Dannymu t v avi i Andrejkovi s úctou

Danny
09. 08. 2002
Dát tip
upravování již hotového díla mi poslední dobou "blbne", až to Olda opraví napíšu toto i do prologu: Forma díla byla inspirována Rivčinými Dopisy (toho Andreje Vojtěcha jsem nečetl a o dalších podobných dílech nic nevím)

Ludvoděj
09. 08. 2002
Dát tip
nevim:(........můj brain při čtení hlásí samej "indefinable error".. asi na to nestačim:))) zato krásná je ta "on, ona a Písmák":))

Armand
09. 08. 2002
Dát tip
Nesouhlas s Rivkou! tímpádem Nesouhlas s hermitem! Wopi: to byla legrace s womotáváním žejo? tolik keců kolem! k čemu?! Kdo máme na co copyright? Na rozum? Kdo tu První myslel?! Kdo tu První cítil?! Na co že si tu kdo dělá práva? Tohle je nádherné, bravurní a neopakovatelně Dannyho! tak jako Rivčiny věci jsou neopakovatelně její, tak jako cokoliv co není vyloženě okopírováno a je to ze srdce (jako si troufnu říct že tohle je!)! tolik zbytečných slov a rozlitého ega v kritikách jsem dlouho neviděl ! ******************************************************************* tak . .-)

Armand
09. 08. 2002
Dát tip
rozhodně nejsem ten pravý (kdo je že?), nicméně tepat pořád můžu a budu .-)

gd
09. 08. 2002
Dát tip
OK.

Carodej
09. 08. 2002
Dát tip
Původně jsem to vymyslel já, ale nikdy jsem se nedostal k tomu to napsat. :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Albireo
09. 08. 2002
Dát tip
Tak jsi to míslo psaní měl vyčarovat.

Rivka
09. 08. 2002
Dát tip
Klidně tepej, Armande... škoda jen, že o tom nic nevíš, škoda, že tomu nerozumíš... Můžeš si klidně schovat toreadorské nádobíčko, mě červená nedráždí... Mějte se krásně. Všichni.

Armand
09. 08. 2002
Dát tip
Rivka: čemu nerozumím? Já myslím že jsem to napsal jasně, potom se ale trochu divím Tvé reakci. Přečti si zejména to tučně napsané. .-) Ale rád budu poučen (tebou obvzlášť) .-)

Rivka
08. 08. 2002
Dát tip
Já si tady nevyřizuju osobní účty, aspoň ne ty, které máš na mysli... Víc soukromě.

Shellinka
08. 08. 2002
Dát tip
SUPER

Rivka
08. 08. 2002
Dát tip
Snad bylo zbytečné to dál tematizovat. Snažila jsem se přesunout to na soukromé pole, protože tady jsem svoje řekla. Tak činím i teď - a doufám, že už to na veřejnosti nebudeme rozpitvávat. Nikomu do toho nic není, pokud ovšem nestojíš jen o to, přesvědčit auditorium, že za všechno můžu já a jenom já. Pokud ano, můžeš být klidná - být pes, kůrku bych od sebe nevzala. S úctou jakákoliv chcete... r.

Rivka
08. 08. 2002
Dát tip
Reb... říkala jsem. Děkuju. Vážím si toho.

Krel
08. 08. 2002
Dát tip
!*

Carodej
07. 08. 2002
Dát tip
Very goood.*

Albireo
07. 08. 2002
Dát tip
Velmi zajímavé podání a nádherný konec (i pro mne - ateistu). Ť

Kami
07. 08. 2002
Dát tip
Tak po indiánsku: UF, UF (*)!

Spvrivs
07. 08. 2002
Dát tip
Docela se mně to líbí. Při osobních zpovědích se ale cítím trochu trapně :-§

Rivka
07. 08. 2002
Dát tip
Škoda jenom, že ten nápad není jeho... To ti vážně není ani trošku...? Já vlastně nevím co. Co vím je, že dokud nebudou ty nápady z tvojí a jenom tvojí hlavy, nebude to k ničemu... (Mimochodem, kdyby to někoho napadlo, já jsem s tím taky nepřišla první - nevím jak v tištěné, tam jsem nic takového neviděla /takže pochopitelně existovat může/, ale na Písmáku je to výtvor Andrejka Vojtěcha. Jenomže já jsem se to aspoň pokusila transformovat, dát té formě jiný smysl, než měla u něj...) S úctou snad-nepříliš-zaujatá r.

Wopi
07. 08. 2002
Dát tip
velmi, velmi dobré... jen maličkosti mi vadí, celek sedí

krásný tok myšlenek... a konec - skvělý :-)) ***

Astalavista
07. 08. 2002
Dát tip
Parádní... zpověď:))*

Wiki
07. 08. 2002
Dát tip
Zítra budou - jako vždy - Na všechny Ze středu vesmíru Odkapávat Kapičky Boha *

Wopi
07. 08. 2002
Dát tip
ale na "womotaný" mam kopyrajt!! znamoná to "Wopíkem omotaný", tak bacha!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru