Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

19. listopadu 2002 - úterý

26. 11. 2002
4
0
1551
Autor
horák

19. listopadu 2002 - úterý

 

Ani dnes jsme nešli do školy se Šárkou společně. My jsme spolu vlastně ani nespali. Hynek nás přesvědčil, že se v pokojíčku sám bojí, takže nakonec spal se mnou a Šárka zůstala v obýváku.

 

Do práce jsme však spolu nešli z jiného důvodů - byl jsem objednán ke Gruntorádové na preventivní prohlídku. Ještě večer mi volala, ať nezapomenu na moč. V noci se mi několikrát zdálo, jak stojím nad mísou a teprve při posledních vymáčknutých kapkách si vzpomínám, že mám naplnit zkumavku. Naštěstí v reálném ránu jsem si vzpomněl již při kapkách prvních. Stačil jsem ještě proud utnout a později ho nasměrovat do otvoru o průměru jeden centimetr. Nechápu, jak zkumavky plní ženský. To musí snad nějak přelévat.

 

Teď - myslím jako fakt teď - mi došlo, že do toho počítače se vykecávám daleko více než do papíru. Očekávám snad, že někoho bude zajímat mé močení? Čekám snad nějakou širokou čtenářskou klientelu ztotožňující se s mými každodenními strastmi?

 

Každopádně jsem zdravý jako řípa. Bál jsem se hlavně tlaku, ale mám ho stejný jako v deseti letech. Doktorka mi hlídá hlavně tlak, který mi kdysi vyskočil, když jsem ji ošulil s potvrzením potřebným k přihlášce na skok padákem. Tonometr zafungoval jako detektor lži. Krevní cukry jsme si již vysvětlili - nechápu, jak jejich hladinu mohla ta jedna kobliha před odběrem tolik rozkolísat.

 

Nejvíce jsem se zapotil při odchodu, protože jsem si neuvědomil, kolik stojí patnáct minut práce privátního lékaře. Naštěstí jsem si ráno vzal u Hynka v kasičce dvě stovky. Na ty jsem nakonec cenu ukecal, přestože požadovány byly stovky tři.

 

Renata ve sborovně vyvěsila ceduli s nápisem, že konečně už mám prevenčku, kterou jsem měl mít už na jaře a že jsem teda schopen vykonávat učitelské povolání. Docela dobrá legrace to byla do té doby, než tam někdo připsal: „No nazdar!". Pak jsem to strhl.

 

Učeníčko bylo opět pohodové. Tři hodinky v procesu, v laborkách jsem pauzíroval. Spoustu kritik do Písmáka jsem napsal a vydržel ve škole až do pozdních odpoledních hodin.

 

Co jsem nestihl v práci, čekalo mě doma. Musel jsem předně připravit pro seminárníky z chemie dalších deset maturitních otázek, na dvě hodiny jsem si vytvářel přípravy. Také jsem doladil toho posledního Horáka, kterého zítra šoupnu do Písmáka, ale jen pro ty, co mě mají mezi oblíbenými. Oficiálně výjde až ve čtvrtek. Těším se, že po čase předložím čerstvý díl, který možná získá jubilejní tisící tip.

 

A teď už půl hodiny tvořím deník. A jaké to je po dvou dnech psaní deníku do počítače?

No, připadám si stále dost nesměle. Láká to, nenechat si deník jen pro sebe. Hodil bych o tom řeč, ale ještě nějak se mi svírá žaludek tou neobvyklostí. Hlavně jsem unavený.


horák
29. 11. 2002
Dát tip
Nevím, co kifkova tak nadzdvihlo. Asi to bude nějakej kréťa, já bych tady o nikom neprohlásil, že je blbec, přestože si to občas o někom myslím.

horák
28. 11. 2002
Dát tip
Čajke, myslíš, že je to tak hrozný, jak píše kifkov? Mimochodem, tykej mi!

Čajke
28. 11. 2002
Dát tip
OK, budu ti tykat;) -myslíš učení?

Ostrich
27. 11. 2002
Dát tip
No, s tím psaním deníku rovnou do fóra mi vrtá v hlavě veliký brouk - jakmile tam začneš přemýšlet nad něčím, co by se mohlo nemile dotknout lidí, kteří tě znají a zároveň čtou nebo mohou číst nebo mohou být zpraveni někým, kdo tě čte - jsi v potenciálním průšvihu. Musíš si tedy při psaní dávat filtr, nebo psát jen prosté děje a nikoliv všechny reflexe. Anebo nemáš žádné nebezpečné myšlenky, které deník snese, ale publikum nikoliv... a to se mi nezdá možné. Ale nakonec i takhle je to moc dobré, nakonec filtry musíme mít každý. * a těším se na pokračování. Máš ( & máme ) štěstí, že při svém rozvrhu disponuješ mnoha volnými chvilkami.

kifkov
27. 11. 2002
Dát tip
horáku ty si skutečně blbec a honibod...jenom mě udivuje jak tys to moh dotáhnout až tak daleko, když neznáš Horákova laboratorního psa, ale tobě to člověk prostě musí přinýst přímo pod nos naservírovaný na talíři....poněvadž jinak by si nepauzíroval jen u laborek, ale prakticky neustále...o to otřesnější je pro mě představa, že někoho učíš, zaplať pánbůh že jenom chemii tam snad nenaděláš tolik škody a v životě je to stejně k hovnu, být to literatura asi bych vážně uvažoval o intervenci na ministerstvu školství.......mimochodem čtou tě tvý žáci?

Čajke
27. 11. 2002
Dát tip
kifkov: čtou;) aRmida: no, uvidim, to už bude spíš na horákovi:) ..uvidíme.

Yfča
26. 11. 2002
Dát tip
Připojuji se ke Standovi Vašinůch a důrazně žádám, abys deník zásadně přepracoval. Zmiňuješ se například o tom, že máš tlak jako v deseti letech. Ovšem čtenář už se nedozví, kolik ti tenkrát vlastně naměřili. Navíc ze zprávy o tvém zdravotním stavu vůbec nevyplývá, jak jsi na tom s prostatou, játry, co cholesterol atd. Dál by nás, zvědavé čtenáře, zajímalo, zda jsi se Šárkou spal alespoň večer. P.S. Přeléváme.

horák
26. 11. 2002
Dát tip
Standa + Yfča - spíše přiléváte (oleje do ohně). Pokud to má být ironická připomínka k přílišné popisnosti, tak ji beru. Snad jsem ji vzal už dříve, protože třeba sobotní zápis - no, to je taková upoutávka. Dělá mi teď hrozné problémy se svými kritiky komunikovat, protože mi připadá, že na spoustu otázek naleznou odpovědi v následujících zápisech. Nakonec z toho bude trochu větší povídky o tom, jak psaní deníku vede do pekel.

m11
26. 11. 2002
Dát tip
kdyby tam byla aspoň jedna jediná vražda nebo tak něco. aspoň malilinká vraždička. snad příště. ale i tak tip......

aRmida
26. 11. 2002
Dát tip
čajke: klidně mu tykej. tady si všichni tykají, určitě bude rád...:-)

Toxman
25. 11. 2002
Dát tip
:-)

horák
25. 11. 2002
Dát tip
Má mě ten tvůj úsměv povzbudit? Sám si nejsem jist, zdali se to pro Písmáka hodí. Jak to vidíš?

Toxman
25. 11. 2002
Dát tip
Ale jo, klidně piš. Člověk si někdy rád přečte, jak žije a vidí svět ten druhý. Úsměv má rozhodně povzbudit... ať se daří (nejen na Písmáku) lípe a lípe :o)))

Josefk
25. 11. 2002
Dát tip
¨chudák Hynek :-))) a jdu udělat banku .-)

Čajke
25. 11. 2002
Dát tip
...to opravdu píšete deník do počítače?! jsem v tomhle asi trochu staromilský(může být člověk staromilský v devatenácti?),ale nedovedu si představit, že bych psal deník jinam než do té malé knížečky...v případě že chcete své deníky uveřejňovat, je to sice praktičtější, ale...těch jednaosmdesát svazků stojí za pokračování, ne?

horák
25. 11. 2002
Dát tip
Já to přece, Čajke, takhle můžu také svázat. Každopádně za ten týden jsem objevil daleko více výhod, než jsem doposud čekal. Každopádně je to zatím jen experiment, jehož vedlejším produktem je fakt, že je to zde. Ale má to i své nevýhody - každopádně se to objeví v jednom z dalším příspěvku, nebudu tě ochuzovat o zážitek z dalšího čtení :o)

Čajke
25. 11. 2002
Dát tip
dobrá dobrá, ale pokud to bude všechno tištěný, jak si na své přijdou grafologové?;)) a jak potom o vás budou natáčet dokument Nevyjasněná/Předčasná úmrtí až se stanete klasikem?:)))

Toxman
25. 11. 2002
Dát tip
Čajke: He ? A grafologům by teda nestačily zaručeně pravé otisky prstů na páně autorově klávesnici ? :o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru