Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

28. listopadu 2002 - čtvrtek

05. 12. 2002
9
0
1752
Autor
horák

 

28. listopadu 2002 - čtvrtek

 

Myslel jsem si, že jsem se s Myšpulínem, Pinďou, Fifinkou a svým oblíbencem Bobíkem přesunul do jiného století, když jsem na monitoru už podruhé četl mail přeposlaný z odboru školství Libereckého kraje.

 

Po vyčerpávajícím dnu, kdy jsem se k internetu dostal až před šestnáctou hodinou, jsem se mohl seznámit s následujícím sdělením: „Čas strávený s mladými lidmi vám sice nemůžeme zaplatit, ale doufáme, že odměnou může být dobrý pocit."

 

Jak jsem tak seděl v potemnělém kabinetě, představoval jsem si spokojené prodavačky, šťastné ze zářících úsměvů svých neplatících zákazníků. Horníka s černými šmouhami v obličeji, který nad výplatnicí mává rukou a cení přitom kontrastně bílé zuby. Poslance stojícího za kecpultem a děkujícího svým kolegům z obou komor za souhlas se snížením poslaneckých platů a zrušením veškerých výhod. Zedníka - odchází z mého bytu po vyštukování obýváku. Nejprve mu ruka cukla, jak ji chtěl nastavit, ale potom sáhl do kapsy, vyndal z ní zmačkanou padesátikorunu a podal mi ji se slovy: „To je za ta vypitá piva."

 

Cestou domů jsem si vzpomněl na dopolední soutěž. Byl jsem nervóznější než soutěžící děti. Vnitřně jsem jásal, když vyhlásili mé družstvo jako třetí nejlepší. Trápil jsem se, že nebyli první. Nikdo mi nepřidá za to, že byli třetí, nikdo mi nestrhne osobní za to, že nebyli první. Mé povolání má mnohá specifika, třeba to, že se můžu radovat z výsledků mnoha svých studentů, byť na jejich růstu mám často minoritní podíl.

Mají pravdu, dělám to pro ten dobrý pocit. Nepopírám však, že peníze potřebuji. A také mi vadí, že kdosi na mém dobrém pocitu parazituje, snaží se svézt se s mým dobrým pocitem. Přivydělat si na něm.


Mozart
05. 12. 2002
Dát tip
*

Hvezda1620
05. 12. 2002
Dát tip
Do háje, co se to na Písmáku děje??!! Jsem tu chvíli nebyl a najednou mám děsný problém poslat jakékoliv svoje dílko :-(((((. Že prý musím napsat alespoň 3 komentáře k jiným dílům - co to jako má být? A navíc, spěchám, za 3,5 hodiny mám vstávat a chce se mě DĚSNĚ spát!!! Napsal jsem "poznámky" k aspoň šesti dílkům - a co se nestalo? Pořád, to samé: Na kazde nove dilo je nutne napsat 3 komentare k dilum ostatnich. To si asi někdo dělá srandu, ne? Nebo, že by se to počítalo, mně neznámým způsobem? Já to snad neodešlu... :-(((.

Bobísek
05. 12. 2002
Dát tip
:-))

nin
05. 12. 2002
Dát tip
*

Helen
05. 12. 2002
Dát tip
*

bbb
05. 12. 2002
Dát tip
Clovece, to je zajimavy. Jdu si precist dalsi deniky.

Astalavista
05. 12. 2002
Dát tip
!* Taky mám tyhle zkušenosti.... sice nevychovávám děti, ale už jsem musel volit mezi penězi a dobrým pocitem. Peníze vyhrály a já jsem s dobrým pocitem odešel tak, kde platí víc:)

Toxman
04. 12. 2002
Dát tip
Už za ten pocit :o)*

Seregil
04. 12. 2002
Dát tip
Bobík je taky můj oblíbenec. K dílu. Dobře zachycená pocitovka, ale nějak mi to zcela nesedlo. Jinak dobrý...

blbjenka
02. 12. 2002
Dát tip
to je hefký, čéče

Josefk
02. 12. 2002
Dát tip
ach jo, další pokus vystrnadit dobrýho pedagoga .-)

horák
02. 12. 2002
Dát tip
Počkej, až ti děti u stromečku řeknou, žes měl místo tvorby origami apáchat harakiri. Mě se to teda zatím nestalo, ale když vidím ten jeich "skromný" seznam.

Sama
02. 12. 2002
Dát tip
Zajímavé, působivé.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru