Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dalsi napady na zlepseni

07. 01. 2003
0
0
2356
Autor
Olda

Dalsi napady co by bylo vhodne na P. a okolo P. realizovat. Mejte na mysli, ze vse zalezi jen na lidskych prostredcich, tedy pokud mate vlastni napad co byste byli trebas s pomoci dati dohromady, tak presne takovy napad je idealni ;-)

 

Jakmile se objevi nejaky navrh ktery shledame zajimavym, tak zalozime novou diskuzi.


Twardowski
03. 01. 2004
Dát tip
Co taklhle, kdyby se tu objevila historie P.? Už je přeci dost starý a vyspělý, aby tu byla stránka, na které by se zaznamenávala historie. Jde mi především o místní příběhy lidí, kteří se na provozu P. výrazně projevili.

Twardowski
03. 01. 2004
Dát tip
A ještě, když už jsem u toho (delší dobu nad tím přemýšlím). Což takhle udělat týdeník? U každého dílka by byla možnost hlasovat, o jeho umístění v tomto t. a podle pořadí by byly v různých katagoriích (!) v týdeníku zvěřeňována. Přičemž by musel aplatit různá pravidla (aby se to zase nezvrhlo). Například, že každý v něm může mít max. 2 díla atp.

Danny
05. 02. 2003
Dát tip
v souboru < A HREF=http://www.fi.muni.cz/~xnovotn3/pismak.txt>http://www.fi.muni.cz/~xnovotn3/pismak.txt jsem vytvoril a budu dale doplnovat me technicke navrhy k p.


Armand
04. 02. 2003
Dát tip
Merle: rozumím tvým námitkám, ale nedomnívám se že je to vhodné.. nějak něco omezovat... protože to bychom tu pak měli ty, co jsou si rovni a ty, co jsou rovnější .-) Možná by to vyřešila ta sekce upoutávek a auditorií, která by byla jako odkaz, a z které by se jen některé upoutávky dostaly na titulní stranu. Jinak osobně mi nevadí žádné upoutávky.. i když se nad mnohými podivuji, ale... zatím jich není tolik abych nebyl schopen se podívat.. a zase vypadnout... Umím si vybrat. ..a zase.. o některé blbosti by bylo docela škoda přijít .-)))) PS: (a Oldovi): Lyrykem navrhované rozšíření upoutávek na deset zobrazovaných titulů je dobré, stejně tak by bylo výborné kdyby se daly dohledávat starší upoutávky... tak jako je to u seznamu děl.

Merle
04. 02. 2003
Dát tip
armande: máš trochu omezenej pohled někoho, kdo je tu každej den. na rovné a rovnější se to tu dělí už od založení redakce, a stejně jako není žádná skutečná rovnost v literárním vkusu, není ani rovnost v plození upoutávek, a to ať už smysluplných, nebo ne... ty třeba rád čteš hovadiny mezi upoutávkama, a v tom ti nikdo bránit nebude. ale mě to radost nedělá, a byl bych rád, kdybych do toho nebyl nucenej. stejně tak nerad čtu po x-té znova stejnou upoutávku na stejnou akci s jiným termínem. dokud to bylo jen že Zolo zve na koncert, dalo se to snést, jenže po první vlaštovce to nikdy nekončí. Moji mez snesitelnosti už to překočilo, kolik jiných mezí to bude muset překročit, než se s tím něco udělá?

Armand
04. 02. 2003
Dát tip
Merle: Tys nucen? Tak to je ale tvůj problém nemyslíš? Proč to čteš, když je to od "racků" a "zolů" apod. Taky si nečtu upoutávky na Šuplík, protože to je v Brně. A čtu si co chci.. rozhodně nejsem omezen upoutávkami... jakýmikoliv. "máš trochu omezenej pohled někoho, kdo je tu každej den" mám? já? .. :))

Merle
04. 02. 2003
Dát tip
čtu vždycky všechny upoutávky, co se objeví na úvodní straně. máš :)

Helča
04. 02. 2003
Dát tip
starší upoutávky se dají dohledat - jsou pod Ostatní/ Upoutávky

Merle
03. 02. 2003
Dát tip
je tu docela závažná otázka, co s upoutávkama, které se neustále opakují. konkrétně jsem se snažil to nějak vyřešit s Albim (šuplíky, rybáři), ale marně. a takových je to bohužel víc (třeba Jiko, a hlavně Racek se svýma 3ma nickama). navrhuji toto: povolí se jen jedna upoutávka (akce/sraz, atd) měsíčně mezi ty vypíchlé upoutávky (na úvodní straně) jedna měsíčně je dost na získání zájmu neznalých, a zbytek se může řešit přes založený klub (členům budou chodit avíza). alespoň k něčemu kluby budou... každá akcemůže mít svůj. problém s rackem a jejíma nickama to nevyřeší, ale tam se prostě bude muset sáhnout k tvrdším opatřením, pokud to bude porušovat.

Helča
03. 02. 2003
Dát tip
Merle: mě tyto opakované upoutávky nijak nevadí, pokud je to literární akce, počin, tak proč ne. Aby nám v těch upoutávkách něco zůstalo .) Nevadila mi ani upoutávka od Rebeky na jejich časopis. To podle mě není zneužití upoutávky. Za tím časopisem je vidět práce a pro to si to upoutávku zaslouží. Celý problém s upoutávkama a pod. bych řešila nějak koncepčně s novou vizáží písmáka. Tam bych se pobavila nejdřív o uspořádání obsahu stránek- hlavně té úvodní. Já bych byla pro, aby naní nebyly žádné "proměnlivé" odkazy - jen základní menu - rozcestník, a odkaz na stránku "Co se děje", kde byly Upoutávky, auditoria, aktivní kluby, nejdíla apod. Tam by měly upoutávky víc prostoru, takže by periodicky opakující nezabíraly místo aktuálním novinkám.

Merle
03. 02. 2003
Dát tip
nejde o to, že by mi konkrétně nějaká upoutávka vadila.... ale vadí mi, že se z písmáka pro některé stává spíš něco jako reklamní bilboard-system. byl bych radši, kdyby si každý rozmyslel, jestli dá upoutávku, a na co...

Merle
03. 02. 2003
Dát tip
jinak by bylo dobré, kdyby pro pár lidí, třeba tzv. zpravodajů něco takového neplatilo. konkrétně upoutávky nebo akce Josefa Tupého (nové sbírky, čtení a kdoví co) mají význam, a on by se v plodném měsící do limitu vejít nemusel... když by někdo jinýho toho měl náhodou víc, protě by to řešil přes zpravodaje...

Radost
31. 01. 2003
Dát tip
s vystoupením z klubu souhlasím, to by měla být otázka spíš toho jednotlivého autora než majitele klubu, zvláště, když ten majitel už neexistuje nebo sem nechodí a klub nefunguje nijak a ještě jeden nápad - rozšířit možnost "k přečtení" teď tam mám asi sedmdesát děl, některá chci přečíst později, k některým se chci vrátit, k některým chci napsat kritiku. nešlo by vytvořit nějaké kategorie v tomto, abych se daly rozdělit?? (samozřejmě je to můj problém, že si to nevyřídím, ale, máte někdo podobnou zkušenost?)

Merle
31. 01. 2003
Dát tip
v kritikách pod autorem nefungují odkazy začátek, konec a všechny

Armand
31. 01. 2003
Dát tip
podporuju návrh Radosti... a Merle má pravdu.. nějak to nechodí jak má

JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
Byl bych pro to, aby se zobrazovali zvlášť seznamy autorů aktivně píšících, těch co jen čtou a těch co jsou neaktivní (děl/kritik 0/0) jako jednotlivé skupiny-napomohlo by to přehlednosti. Co vy na to? JB

Danny
29. 01. 2003
Dát tip
duf: já prohlížím písmáka v Linuxu na Mozille a v té jede vše co potřebuju Mozilla by měla být i pro Mac.

Duf
29. 01. 2003
Dát tip
Dík za tip, vyzkousim to

Duf
24. 01. 2003
Dát tip
Já mám připomínku, ne nápad. Já dělám a Mackovi, a v Explreru se mi nerozbaluje menu, v Netscapu taky ne a hlavně ten text na ornamentu v menu je zcela nečitelnej. Tak to je má připomínka - Myslet i na mackaře. dík

Wopi
21. 01. 2003
Dát tip
Jednak jsem ojevil malýho brouka - když jdu po dílech (Další) a narazím na smazané, už se dál nedostanu (ačkoliv další díla existují), druhak mám návrh ohledně klubů - tedy ohledně vystoupení. Napadlo mě, že nejlepší by bylo, kdyby měl možnost vystoupit sám člen a nemusel nikoho (majitele nebo správce) žádat - koneckonců je to jen jeho věc, ne?

Danny
16. 01. 2003
Dát tip
drobnost: když dostanu avi o tom, že někdo přidal dílo do klubu, je u toho napsán nick toho, *kdo to přidal*. imho více informace by poskytovalo kdyby tam byl nick *autora daného díla*

Armand
15. 01. 2003
Dát tip
Stanislav: nemám nic proti .-)

Olda
15. 01. 2003
Dát tip
Deleni na kategorie -- melo by byt zrealizovano s novy vypisovanim del..urcite S tim taky nahodny dilo (nahodneho autora taky) To upozornovani a trebas i snaha me nejak vice uhnat a vest si o tom nekde info by bylo bezva!! Tentokrat sem se to dozvedel skutecne az z Wopiho zpravy (cca 12 hodin pote) a byla jedina. Ja sem totiz psal redaktorum, ze je nutny mi psat na to irsky mobilni cislo, ale stejne mi pak ex post prijde hromada zprav na cesky cislo a na email. Oboji ji k sipku..

Olda
15. 01. 2003
Dát tip
Jinak deleni klubu si vzal na starost Clovrdik kdyz se mu to povede, tak by je ohl nejak administrovat.

Wopi
15. 01. 2003
Dát tip
omlouvám se, minimálně do konce týdne prakticky nic nestíhám, jen skoukávám avi, ale neznamená to vůbec, že bych o dění ztratil zájem!! - jen mi nastaly jisté dočasné překážky

Wopi
14. 01. 2003
Dát tip
Danny - Ty jako počítačovej šílenec (v dobrém) - co říkáš tomu mému návrhu organizování upozornění na pád? nemáš lepší nápad?

Wopi
14. 01. 2003
Dát tip
jo, o tom se tu už někde mluvilo, určitě by to chtělo listing děl podle kategorií

myrinda
12. 01. 2003
Dát tip
dannyho napad se mi taky libi

Wopi
11. 01. 2003
Dát tip
No a když se do nějaké klubové diskuse zapojí pár lidí jako je Nuiťa a bodou tam na sebe dělat dokola "hůůůůůůůůů", tak to víc smyslu nedá :))

Wopi
11. 01. 2003
Dát tip
Dneska byl zase padlý náš miláček a když jsem řešil dilema, jestli psát Oldovi (jestli mu to totiž nepsalo už x dalších lidí přede mnou a nebudu ho x-tou smskou spíš zdržovat), napadlo mě zorganizovat oznamování této nemilé věci. Na nějakém freewebu udělat stránku jen na to, aby tam byly vzkazy ostatním (a přístup by měli třeba redaktoři, admíci a pár dalších důvěryhodných lidí - jako je třeba Vio, Míwa ap.), ten, kdo by první objevil pád a poslal zprávu Oldovi, zároveň by i tam poslal zápis "x.x. v nn:nn oznámen pád P.) a bylo by jasno. Možná by to šlo i nějak vyřešit přes maily - má někdo nápad? Co vy na to (a hlavně Olda)?

Danny
11. 01. 2003
Dát tip
napadla mě taková jednoduchost: tlačítko "náhodný autor" a "náhodné dílo", které by ukázalo dílo či autora vybraného na základě generátoru náhodných čísel (rozdíl oproti autoru dne: člověk by na to mohl kliknout vícekrát denně)

Armand
11. 01. 2003
Dát tip
Danny: dobrý nápad.. rozhodně jsem pro :)

Wopi
11. 01. 2003
Dát tip
myslíte, že by to použilo hodně lidí?

Armand
11. 01. 2003
Dát tip
Wopi: Možná, že ne hodně, ale už mě to, přiznám se, párkrát taky trklo, že bych se takhle náhodně na někoho podíval (bez "námahy" otevírat menu s autorama.. jen kliknout na té stránce a šup.. další náhodný autor) Pokud to není složité pro programování, tak si myslím, že by to byla neškodná a pěkná featurka navíc (písmák user-friendly) .-) Svým způsobem je to podobný nápad, jako ten tvůj s přeměňováním menu přihlášených pouhým klikáním... .-)

Merle
10. 01. 2003
Dát tip
Olda: sákra... ale k tomu nápadu se členy, uděláš to?

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
Radost: souhlasím s tím dělením klubů, a je pravda že by potřebovaly dostat trochu tvář, trochu přerovnat to, by neškodilo. Zobrazování nejvíc aktivních klubů..... aktivita klubu by se podle mě měla odvozovat od klubové diskuse, ne od počtu do klubu vkládaných děl. Když si nějaký "blázen" založí klub do kterého bude strkat půlku písmáka, bude sice nejaktivnější, ale tahle aktivita je naprosto neproduktivní, je k ničemu.

Tichotam
09. 01. 2003
Dát tip
Taky mi prislo jako dobry napad aby nektere vybrane basne byly nahrany nejakym zaslouzilim pismackym recitatorem do MP3...a uverejneny jako stahovací ikonka u díla. a taky udělat audioknihovnu recitovanych basni. Recitovalo by se jen to co by k tomu vylozene svadelo a bylo dobre....Hm?

Armand
09. 01. 2003
Dát tip
Tichotam: nedomnívám se..... .-)

Merle
09. 01. 2003
Dát tip
tichotam: víš jak velký disk by na to byl potřeba? nemluvě o zálohování....

Tichotam
09. 01. 2003
Dát tip
proto jsem řekl že jen vybrané básně...

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
No hele, me to prijde jako dobra soucast tech Novin! Moznost byuzit vsech fci webu, tedy i distribuce zvuku. Byl by to nizce nasamplovany MP3 soubor (jedna basen/povidka), tedy ani velikost by nebyl zavratna, a stahoval by si ji jen kdo by chtel...

Helča
09. 01. 2003
Dát tip
Tichota: nedomnívám se .) to spíš ikonu, kde se mi báseň stáhne do plaintextu nebo rtf nebo něčem? teď pokud si chci něco stáhnou tak to dělám přes Word a tam se ztrácí odřádkování mezi slokami.

Merle
09. 01. 2003
Dát tip
tichotam: já vím, co jsi řekl... Oldo: ještě rozjeď IceCast, a můžem si udělat vlastní poetické internetové rádio :)

Helča
09. 01. 2003
Dát tip
případně ikonu pro tisk

Helča
09. 01. 2003
Dát tip
A nebo ještě dál: označit si v seznamu děl, nebo v avízech díla a pak tlačítko tisk označených.

Tichotam
09. 01. 2003
Dát tip
:o) Tak jinak... Čas od času vydat zvukově třeba desetiminutovou mp3(56Kbs) s jedním autorem. Nebo by to nemuselo být čas od času ale po vyhrání soutěže, nebo spolu s exklusivní kritikou nějakého autora v časopisu. Merle: takže když víš co jsem řekl tak problém s velikostí padá ne? :o))

Armand
09. 01. 2003
Dát tip
Tichotam: - proč ne, pokud bude autor pro atd. atd. Osobně, čistě subjektivně jsem proti. Prostě je to nesmyslné :)

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
Vsichni; tak mi si ty MP3 budem s Tichotamem spis jen pamatovat ;-) ikonku pro tisk mam v ukolniku merle; prehled clenu sdruzeni i s prispevkama je pod "pismak->sdruzeni" a ty tam (bohuzel) ani nejses, protoze si se od doby prvniho (a tedy nefunkcniho [kvuli nazvu OKAP]) pripravneho vyboru nezastavil.. to ma za dusledek, ze nejsi zatim vubec clenem ;-) Vite, ja vim, ze byste radi aby system P. byl lepsi a lepsi, ale me by se tu spis libily napady, ktery by nebyly jen na programovani a stavajicim systemu, ale spis jak jit dal. Jak dal motivovat autory, pichat do ty literarni stranky, atp. Ale to jen tak mezi reci ;-)

Radost
09. 01. 2003
Dát tip
Mno tak to já bych ještě měl takovou drobnost... Ona teda není to jen taková drobnost... jde o Dělení klubů Nevím jestli to už někdo někde kromě téhle diskuze pojednával, ale tamta diskuze je zdá se mrtvá, tak bych ji chtěl oživit (nekromantické kejkle, znáte to...:-)


Radost
09. 01. 2003
Dát tip
Dělení klubů já se zblázním. ten odkaz ne a ne :-)) (Zbrklost, to je moje

Armand
08. 01. 2003
Dát tip
Wopi: dobrý nápad... .-)

Merle
08. 01. 2003
Dát tip
tohle už chci po Oldovi docela dlouho. njn, snad teď na to budou lidské síly. mě by zas docela zajímal přehled členů sdružení, a jestli kdo zaplatil příspěvky, nebo ne. já jsem tuším určitě nezaplatil... :)

Helča
08. 01. 2003
Dát tip
Já mám taky vymyšlenost: přeposílat zpravičky do mailu. To kdyby toho v tom úkolníčku bylo málo.

Radost
07. 01. 2003
Dát tip
co třeba nějakou utilitu, která by vařila k Písmákovi kafe? no tak ne, no :-))))))))

Wopi
07. 01. 2003
Dát tip
Nevim, jestli je to schůdné, ale líbilo by se mi, kdyby se mohlo dílo kliknutím označit (a odoznačit) autorem (a případně i adminem - to v případě právních problémů - ale o to mi teď nejde) jako "neviditelné". Pokud by to nebyl programátorský problém, osobně bych to viděl jako ohromné zlepšení, protože se mi často stává, že mi lezou lidi do rozdělaných děl (píšu je pomalu - obvykle několik dní) a dávají tam předčasné kritiky. Myslím, že to není jen můj problém, i Bříza a jiní pořád dávají a mažou totéž dílo. Šlo by to? Pokud by to bylo programátorsky možné, bylo by to asi zlepšení.

Olda
07. 01. 2003
Dát tip
wopi; slo, jde skoro vsechno. Ale neni to na par minut. Kdekoliv se pak zobrazuji dila, musi se dat pozor na to, aby se nepracovalo s temi "rozdelanymi". Mam to v ukolnicku.. bud ja, nebo nekdo z dalsich 3 (!) programatoru ;-) se k tomu urcite dostane ;-)

Wopi
07. 01. 2003
Dát tip
to by bylo bezva... já se stydim, že vymejšlim pořád jen práci jinejm, ale co nadělam, když jsem specializace na IBM AS/400 a to PHP (nebo co to je) neumim.... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru