Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vystup z P. pro jine weby

08. 01. 2003
0
0
2196
Autor
Olda

Juniorpress.cz neni prvnim webem ktery nabidnul P. nabidku spokuprace. Trebas zobrazenim nekolika del denne na jejich strankach a obracene nekde neco z JW na P.

Otazkou je, je P. schopen nabidnout takto nekolik del denne, nebo spise -- ktera?
_fantomQ_
27. 03. 2003
Dát tip
..ted se mi nechce tohle studovat, ale jen letmo ... ja taky nabidl reklamni prostor pro P. a to i bez zpetne odezvy (bez naroku na reklamu na strankach P. ! ...proste myslim, ze to stoji za zamysleni!!!

nin
31. 01. 2003
Dát tip
Radost: jenže to VŽDYCKY bude subjektivní hodnocení, to se asi jinak nedá... já bych se těch 10 jakýchkoliv bála, páč když jsem tak včera přelouskla od rána do čtyřech odpoledne baladu o hovně a mraky rádobymilostných, fakt mě napadalo, že ne každej den se tu zadaří :-) ale kdyby u toho byl JEŠTĚ ten výběr, tak by to snad šlo, fakt z toho mám teď v hlavě hokej

JohnieBass
31. 01. 2003
Dát tip
Nemslím si , že TIP jasně znamená všeobecnou uznávanost. Myšleno tak, že počet tipů nezaručuje "kvalitu". Na náhodných dílech netrvám, nemyslel jsem vyloženě náhodná, ale náhodně vybraná díla ne z nejtipovanějších, ale z děl, která se adminovi líbí i mimo výběr a mimo nejtipovanější díla. JB

nin
30. 01. 2003
Dát tip
taky souhlas se zlatým výběrem radost: ono i některý dny, jako třeba dneska, narazí člověk na TOLIK p*čovin, že by to toho, kdo na to není zvyklej odsud - nebo pro koho je to prostě první kontakt s Písmákem, mohlo odradit...

Radost
30. 01. 2003
Dát tip
:-) to je samozřejmě pravda... na druhou stranu, trošičku (ale jenom malilinko) se bojím toho, že Zlatý Výběr není zárukou šířky (kvality ano, ale např. z haiku je ve výběru jedna jediná a přitom těch dobrých je tu spousta. taky jsem neviděl ve výběru žádný fejeton, i když některé se mi dost zamlouvají, o blbůstkách (nemyslím kalais :-)) ani nemluvě (nejsou asi dost závažné?) co takhle random z věcí ve výběru popř. do určitého počtu tipů (i když zde si taky nejsem moc jistý, tipy se leckdy dávají spíš za jméno autora než za dílo...)

nin
30. 01. 2003
Dát tip
s tím, že tam není zastoupeno moc kategorií, máš samozřejmě pravdu, ale to bys měl spíš - teď to napíšu hroznýma slovama - apelovat na redaktory, aby nad výběrama přemejšleli i z toho pohledu, že to má reprezentovat P. ... říkám to blbě, víš, co myslím. s těma tipama bych to nedělala, jednak kolikrát jsou skvělý věci v kategorii MIMO, jednak s nima fakt nikdo nešetří a je to ve stylu To je o Ostravě, tam to znám, tip ...

Radost
30. 01. 2003
Dát tip
když já ti nevím... abych řekl pravdu, někdy mi výběr redaktorů připadá spíš jen jako takový trochu povýšený tip... (kromě toho, že snad jen dvakrát jsem četl argumenty, proč výběr a pokud jsem to nenašel v té básni...) Tím nechci samozřejmě snižovat jeho význam, častokrát mě upozorní na zajímavá díla, je to motivace autorů atd., ale jako reprezentace?

JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
Byl bych pro zasílání děl do jiných serverů např. deset děl z výběru, či deset nejtipovanějších za určitý zvolený časový úsek + náhodně vložit 10 jakýchkoliv. JB

JosefTupý
18. 01. 2003
Dát tip
souhlas se zlatým výběrem.

Olda
15. 01. 2003
Dát tip
Armand; radost; uplny random -- souhlasim s tim, ze by to byl skutecny obrazek P., ale to asi uplne nechcem. Navenek a taky aby to ty weby chtely zoobrazovat chce jednak neco "lepsciho" druhak jisteho, ze to neni trebas rasis. dilko a tak. A to jak pise Arm. by byla otrocina oznacovat u kazdeho dila ktere by se tam melo zobrazit -- ten Z.V. je idealni v tom, ze tohle je u nej uz jiste, ze s tim nikdo nebude mit praci -- jen automat.

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
Radost: souhlasím s tím, že by tu možnost "objevit se venku" měli mít i ty desítky ostatních dobře nebo i výborně píšících, jejichž díla se nedostávají běžně do zlatých Výběrů. Na druhou stranu, úplná randomizace .... ono by to chtělo randomizaci, ale kterou může admin skouknout a schválit než je odeslána. Prostě se podívat, aby to třeba nebylo rasistické dílko nebo podobně a jestli to není třeba konina typu básní co jsou v klubu Výtěr. šlo by takhle Oldo?

Lyryk
09. 01. 2003
Dát tip
sem se raději nepletu ?-))) snad až v pokročilém stádiu

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
Hele, ja navhuju Zlatej vyber -- zkuste na nej juknout, kdyz uz to takhle posveti vicero vyberaru, skutecne je o co stat...? Vystup souhlasim, ze konkretne pro konkretni weby -- slo by tohle pro Juniorpress.cz? ;)

Armand
09. 01. 2003
Dát tip
Pro juniorpress by určitě Zlatý výběr byl vhodným zdrojem, ale neomezoval bych se jen na něj. Doplňoval bych to výsledky (básněmi) z Písmáckých Novin (mladí autoři např. nedostávají ani výběry natož zlaté výběry, a přitom jsou ty básně mnohokrát na ekvivalentní úrovni) a doporučeními od různých písmáků.

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
armand; nicmene tohle ma byt okenko do P. plne automatizovane. Tedy kdyz si nekdo otevre juniopress.cz tak se mu nekde zobrazi male okno s odkazem na nejakych rekneme 20 del. Se "zlatym" vyberem tomuze byt automaticke, ale jak by se do toho zaradila tahle doporucena dila?

Armand
09. 01. 2003
Dát tip
Olda: aha.. tak v tom případě bych ještě přidal seznam děl v budoucnu publikovaných (vypíchnutých) v Písmackých Novinách. .-) PS: Není zlatý výběr příliš úzký profil?

Radost
09. 01. 2003
Dát tip
je mi jasné, že s tímhle návrhem nikdo nebude souhlasit, ale některé věci se říkají jen pro inspiraci: na písmáku velice oceňuji naprosto postmoderní chaotičnost, člověk (pokud nečte autora, kterého zná, a i to neplatí vždy) tak nikdy netuší, na co může narazit. od naprosto uchvacujícího zážitku až po nejhorší p*čovinu. Ty výstupy bych (já osobně) nechal náhodně. Nějaká randomizovaná funkce :-))) Tím bychom "světu tam venku" neukazovali nějakou masku ale pravou tvář Písmáka :-)))

Špuntík
08. 01. 2003
Dát tip
Která? to je dost podstatná otázka. Osobně si myslím, že by bylo třeba vhodné, aby každý autor mohl vybrat jedno dílo za měsíc, poté by bylo posouzeno redaktory, kteří by stanovovali výběr, navíc by mohli mít k dispozici volbu u díla, třeba doporučit k publikaci a z těchto děl by následně mohli v diskuzi vybírat. Horší to je se staršími díly, jak postupovat, možná by opět pomohla zpětná sebereflexe a doporučení autora s omezení třeba deseti děl za každý rok zpětně.

Armand
08. 01. 2003
Dát tip
Olda, Špuntík: Každý den je publikováno velké množství děl. Stanovil bych pár lidí z těch co jsou v klubu "Novy pismak" aby vybírali + řekněme jednoho, nejvíc činného redaktora Výběru. Redaktoři Výběru mají tu nevýhodu, že často vůbec "nepracují", a tak si nejsem jist jestli je dobré nechávat to na nich. Opět bych se přimlouval za určení několika lidí (kteří by si to mezi sebou vydiskutovali a byli za to zodpovědní), kteří mají s písmákem zkušenost a je za nimi vidět jejich autorsko-kritická práce. (vybírali by i z děl minulých)

Merle
08. 01. 2003
Dát tip
tohle bych nechal čistě na lidech, co by dělali ty písmácké noviny... s písmákem jako takovým se dost dobře zpolupracovat nedá, kvůli té živelnosti...

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
a co prostě výběr tak, jak je? (pokud jsem koukal, každý den se nějaké V najde) teď jde o to, co když těch V se sejde víc... tak druhé hledisko počet tipů?

Armand
08. 01. 2003
Dát tip
Wopi: klidně... vybralo by se z Výběru.. dohodou.. záleželo by samozřejmě na tom kolik Výběrů by ten den bylo a jaká díla by se vybírala (při vší úctě k redaktorům - někdy by se z výběru jeden i zjevil) .-)

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
já vim, to beru, ale... když určíš pár lidí, co to budou vybírat, bude to vlastně opět jen to, co vypíchnou - v podstatě totéž (a zase se budou lidi divit, proč tohle ano a tohle ne)

Armand
08. 01. 2003
Dát tip
Wopi: jenže je tu rozdíl... sám sis všiml, že tu jsou lidé, kteří by nevybrali sporné dílko, resp. takové jehož základní kvalita je nesporná (nehledě na názory jiných lidí). Osobně ve výběru věřím Břízovi a Lyrykovi. Ostatní většinou vybírají příliš subjektivně. Víš co chci říct. Opět jde o míru subjektivity a schopnost potlačit své nadšení z básně mi blízké a preferovat spíš podstatu.

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
Já mám pocit, že subjektivně vybírají všichni. I Bříza. Ba asi i Lyryk, i když je z nás patrně nejlepší. Ale to je fuk. Ať se ozvou další, já svůj návrh dal.

Armand
08. 01. 2003
Dát tip
Wopi: každý vybírá subjektivně.. jde o to do jaké míry se dokáže distancovat od své subjektivity.. a nikdy to není 100 procent, ale pořád je lepší 80 než 20. :)

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
ano... to jo... a ještě je tu hledisko CÍLE výběru... jiný výběr bych viděl do literárního webu (pak opravdu podle kvality), úplně jiný do webu pro ženy v domácnosti (pak třeba podle jiných hledisek) ;-)

Špuntík
08. 01. 2003
Dát tip
Já myslím, že jednodušší to bude až budou nějaké výstupu dohodnuty, ale jinak preferuji opravdu literární kvalitu i směrem neuměleckým serverům.

Armand
08. 01. 2003
Dát tip
Wopi: rozhodně souhlas s tím Cílem výběru. Nevím, při vší její kvalitě, jak by se na neliterárním serveru mohla uchytit a písmák reprezentovat třeba Lyrykova složitá poesie - jestli by to naopak neuškodilo písmáku. Není to vždy kvalita která prodává a která táhne (ať je to jakkoliv "bohužel"). Naopak u některých médií by slušelo klidně vybrat "komerčnější" tituly, popř. legrácky (viz. Aki) Prostě případ od případu se zase musíme dohodnout. :)

Wopi
08. 01. 2003
Dát tip
přesně

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru