Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dokonalá žena

03. 10. 2003
37
2
4515
Autor
Kytiii

Jak se může vyhrotit doslovné plnění pokynů \"chytrých časopisů\"...

DOKONALÁ ŽENA

 

Podle měřítek časopisů jsem dokonalá žena:

Každé ráno snídám pečlivě propočítanou nízkokalorickou, ale vyváženou snídani. Protože jsem vstala o 2 hodiny dříve, abych neměla ze stresu ze spěchání unavenou pleť, je venku ještě hluboká noc. Dala jsem si osvěžující koupel ve své luxusní vířivé vaně a usušila se do ručníku, který mi vzorem ladí s kobercem, utěrkou na nádobí i toaletním papírem. Mám spoustu času na důkladný peeling, okurkovou, medovou a jahodovou masku. Stíhám hravě i zdravou ranní půlhodinku lehkého jogingu s psíkem, kterého jsem si speciálně pro tento účel pořídila. Pak čtvrthodina strečinku a promasírování svalů. Zasedla jsem spokojeně ve svém novém bezešvém spodním prádle od Schiessera k velkému zrcadlu osvětleného bodovými světly a očima přelétla sady rtěnek, stínů, řasenek, make-upů a vybrala si pro dnešní den romantický lososový tón.

Vyrazila jsem o deset minut dříve ve svých včera koupených šatech od Versaceho a nasedla do zbrusu nového nejmodernějšího Audi 8.

V ateliéru známé módní návrhářky, kam jsem byla včera přijata, mě všichni uvítali uznalým zářivým úsměvem. Asi jsem jim tou změnou vytřela zrak.

Večer jsem strávila v přepychové restauraci, kam jsem pozvala potencionálního sexuálního partnera, toho času, kolegu z nové práce. Celou útratu jsem samozřejmě zaplatila, abych náležitě demonstrovala svou feministickou samostatnost. Podle dobrých rad oblíbeného časopisu jsem mu v závěru večeře podala pod stolem svou podprsenku, jak byl rozčilením celý pryč. Snahu náležitě ocenil a přijal pozvání ke mně domů. Oficiálně na sklenku dobrého kvalitního vína. Jak jinak jsem noc mohla završit, než výbuchem nekontrolovaných vášní, a protože jsem toho frajera přesně podle návod odhadla na typ Valoun, což znamená, že sedí a pozoruje, předvedla jsem mu dračici, kterou by ve mně nejspíš nehledal. Usnula jsem kolem třetí ráno a v duchu děkovala svým časopisům, že mě takhle skvěle vybavily do života.

 

Když jsem se probudila, bylo Slunce už vysoko nad obzorem. V šoku jsem se přejedla chleba se škvarkama, krabice zmrzliny, čtyř tatranek, vajíček natvrdo a úlekem z pohledu na unavenou povadlou tvář jsem ztratila rovnováhu a pupínkovatým a flekatým obličejem spadla přímo mezi sadu denního a večerního líčení, přičemž jsem rukou snažíce se o něco zachytit strhla na sebe celou tu velkou skleněnou plochu zrcadla. S novým vyžraným pupkem  jsem se nemohla narvat do chlapeckého střihu šatů od Versaceho a při zběsilé jízdě svým Audi 8 jsem nabrala před ateliérem auto policejní hlídky. V práci se na mě usmívali všichni soucitně a na stole mi ležela obálka s výpovědí. Celá zničená jsem se zbytky asertivity otevřela jinou obálku, tu kterou jsem našla po příchodu ze své staré práce ve schránce. Byla to upomínka, že jsem nezaplatila splátku úvěru, jehož celková výše činí jeden milion korun českých.


2 názory

Kytiii
11. 05. 2017
Dát tip

Ooo, děkuji... překvapuje mě, že se někdo vrací k takhle starým dílům :oD


Rosalie
11. 05. 2017
Dát tip

Já jsem se velice pobavila a na chyby nehleděla. Dávám tip. Určitě si ještě počtu.

 


Barman
18. 12. 2005
Dát tip
Ihned po přečtení jsem si představil dokonalého muže a nastává otázka: vyholit se, nebo se nevyholit? :) tip

Ariela
09. 09. 2005
Dát tip
chutne :) *

stanislav
24. 08. 2005
Dát tip
žertovný zápisek.

Tygřice
23. 08. 2005
Dát tip
Avee Cosmopolitan:D tip

Dobrej fejeton :o) tip

Kytiii
22. 07. 2005
Dát tip
díky... i za Katku..

Kytiii
29. 05. 2005
Dát tip
Ahoj Andrejko, tak moc děkuju za kritiku a doufám, že si ode mně přečteš ještě další pěkná dílka :o)...

Andie
25. 05. 2005
Dát tip
Ahoj Jituš !Jsem na Písmákovi poprvé a už jsem pročetla spoustu děl od různých autorů.Jsou všechny hodně dobrý,ale tvoje "Dokonalá žena" mě opravdu zaujala!Připomíná mi to ty světový reklamy,které ovlivňují dnešní svět žen.....všechny ty reklamy jsou totiž pěkně přitažený za vlasy a dělají z ženskejch to co nejsou !Pěkně buďme sví a bude to o.k. !Jen tak dál ......moc pěkně napsaný :))

Andie
25. 05. 2005
Dát tip
Ahoj Jituš !Jsem na Písmákovi poprvé a už jsem pročetla spoustu děl od různých autorů.Jsou všechny hodně dobrý,ale tvoje "Dokonalá žena" mě opravdu zaujala!Připomíná mi to ty světový reklamy,které ovlivňují dnešní svět žen.....všechny ty reklamy jsou totiž pěkně přitažený za vlasy a dělají z ženskejch to co nejsou !Pěkně buďme sví a bude to o.k. !Jen tak dál ......moc pěkně napsaný :))

Pisces
18. 05. 2005
Dát tip
Ale jo, dobrý. Ale fejetony mi moc neříkají a když už, tak na jíná témata... Tvoje povídky mi přijdou mnohem lepší, zajímavější a čtivější. Možná je to dáno i délkou, ale dvacetistránkový fejeton není už fejeton :-)

Brosqička
17. 03. 2005
Dát tip
Kytiinko, přesně jsi to vyjádřila fakt.. Mohla jsem se potrhat smíchy... Ale je fakt, že takovýhle slečen existují mraky.. na první pohled by jim člověk mohl závidět, než si uvědomí, jak nechutně povrchní a nezajímavej život mají... (taky mě to jednou chytlo, vypadat dokonale a dělat pro to všechno, ale byla jsem skoro na hranici anorexie a i jsem tak vypadala...nestojí to za to :)) TIP

Kytiii
17. 03. 2005
Dát tip
díky Broskvi :o) Tvoje příspěvky pod moje dílka mě vždycky vykouzlí úsměv na tvářičce...

jenaL
17. 03. 2005
Dát tip
smeju se casakovejm nosankovejm slecinkam, ktery toho opravdovyho smichu tolik nepoznaji...su presne normalni, miluju dokonalost nedokonalosti... smal sem se i tomu jak si to rekla svyma poloucastnenejma nedozehlenyma slovama... a smal jsem se ostatne i predtim a *T (velkej je predevsim za tu podprsenku podstolni a ranni skvarky:)) )

Markel
25. 01. 2005
Dát tip
Líbilo, prvá polovina víc, ale celkově moc - T

Kytiii
16. 01. 2005
Dát tip
Leasi: Díky moc za čas, cos mi obětoval, za kritiky i tipy...

Kytiii
26. 12. 2004
Dát tip
díky... a pěkný svátky...

sk8ergirl
25. 12. 2004
Dát tip
ehm...jo skvělý :-)...velkej tip

Elyn
19. 12. 2004
Dát tip
:)))) *

Kytiii
19. 12. 2004
Dát tip
díky za kritiky i tipy... snažíc se - jsem opravila :o)

Azmidiske
28. 11. 2004
Dát tip
Pěkné, jako bych při tom vážně listoval nějakým časopisem. Já osobně módu neuznávám, takže tohle hodnotím kladně. Každý by se měl chovat přirozeně.

MeTB
15. 11. 2004
Dát tip
Ne, že by se mi to nelíbilo vůbec, ale... pro mě příliš obyčejné a předvídatelné. Tom

Vaud
06. 11. 2004
Dát tip
Skvělééé! Tvoje dílko je IN i bez jehlovýho podpatku na noze autorky :-)

Kytiii
06. 11. 2004
Dát tip
děkuji Vaude... od Tebe zvlášť těší :o)

JeanJoche
01. 11. 2004
Dát tip
Doporučuju Ti moje vlastní dílko "Prostě dokonalá"... Je to sice něco trochu jinčího, ale jsem zvědav, co na to řekneš!:)

ondrech
27. 10. 2004
Dát tip
TOhel jsem si četl už někdy dávno, ale nenapsal kritiku. Takže - skvělé, jak jinak. Trochu jiné, než obvykle píšeš, ale je to dobrá kritika(taková antifeministická) společnosti a toho ideálního "normálu" ***TIP

Craerassy
05. 10. 2004
Dát tip
*

Kytiii
04. 10. 2004
Dát tip
díky... moc...

Delahaye
03. 10. 2004
Dát tip
Krásné .... :-)) Ouplně jsem to viděl ... T + avi

Movsar
15. 09. 2004
Dát tip
až na ty úvahy stvn hluboké jako miska s pudinkem se mi tu líbilo. je to dobrý. tip

Kytiii
15. 09. 2004
Dát tip
hihihi... jako miska s pudindem :o) tak za tuhle hlášku bych ti taky dala tip

Vespa
13. 09. 2004
Dát tip
jej, tady na tobě evidentně štěpán neplýtval schovívavostí, nebo měl zase špatnou náladu... musím tě ubezpečit, že po přečtění jsem se zoufale lovila zpod stolu a utírala slzy smíchu, moc to nešlo, od chlámání mě začalo bolet břicho. TIP

Dotek
01. 12. 2003
Dát tip
Málo tipů! Tipovat! Tipuju! :-)

StvN
18. 11. 2003
Dát tip
Každej potřebuje někam patřit.

Kytiii
18. 11. 2003
Dát tip
No, možná... mít rodinu, kamarády... tam patří... ale žít jenom proto, abych nosila kalhoty pod prdel s kapsama u kolen, kšiltovku orámovavou plíškama ze zapalovačů, nebo nosit deseticetnimetrový podpadky, měsíčně utrácet tři litry za kadeřníka, nebo se pařit celý měsíce v sáčku, když je venku třicet ve stínu? Proč? Kvůli sounáležitosti? Kvůli pocitu zařazení? Jestli je tohle lidský, pak nejsem asi člověk :o)

StvN
18. 11. 2003
Dát tip
Chodíš oblečená? Asi jo, viď?

Kytiii
18. 11. 2003
Dát tip
Psala jsem: Žít kvůli tomu, aby... "Jez abys žil, nežij proto abys jedl!"

StvN
18. 11. 2003
Dát tip
Já ti rozumim. Nenechat se zotročit, o to jde, viď? Stejně jsme otroci. Svoboda v podstatě neexistuje. Jak říkal Werich. Jsou-li na ostrově dva, každý má poloviční svobodu.

Kytiii
18. 11. 2003
Dát tip
To je hezký... Ještě že existuje alespoň ta svobota projevu :o)

StvN
18. 11. 2003
Dát tip
Neexistuje. Já jsem toho nejzářnějším příkladem. Napíšu si co chci, ale jakmile ti nesednu do nálady, už mě diskriminuješ. Člověk si musíé dávat zatracenej pozor, jak mluví.

Kytiii
18. 11. 2003
Dát tip
A koukám, že taky dbá, aby měl poslední slovo :o)

StvN
18. 11. 2003
Dát tip
Chtěl jsem si jen popovídat. Ale chápu tvé rozpaky. Ser na mě.

Žíně
13. 11. 2003
Dát tip
StvN: Já to nepochopil tak jako ty, že autorka chce být za každou cenu out a tím si vytváří svoji image. Chápu to tak, že je svá a přitom zjišťuje, že ve své originalitě není in. Zamýšlí se proč a přirozeně dochází ke zjištění, že být in je jen podléhání konzumu a reklamě a člověk je pak zbytečně nesvobodný. A proto nestojí o to, být in. Ta tvoje poznnámka by se spíš hodila na postoj, který trochu ironicky popisuje v kritice Darren. Ano, navlíct na sebe všchno možný i nemožný, jen abych dal najevo, že nejsem in je rovněž póza a nesvoboda, paradoxně určovaná módními časopisy. Kdybych je totiž nesledoval, mohl bych se utnout a navlíknout na sebe něco, co se mi líbí a je to zrovna in a to bych pak nepřežil.:-)) Hm, při psaní týhle kritiky zjišťuju, že mě docela baví psát o blbostech.:-))

Kytiii
13. 11. 2003
Dát tip
Díky... v pravdě jsem tak přesně nedokázala svůj postoj popsat, ale tohle přesně to, co cítím.. Kdyby se lidi víc zabývali těmahle "blbostma", možná by všem bylo na světě líp :o)

Agáta_212
09. 11. 2003
Dát tip
Tak o reportáž tady moc nejde...možná o fejeton. A nijak mě neoslnil.

StvN
03. 11. 2003
Dát tip
A dala jsem si předsevzetí... CHCI BÝT JENOM OUT Kromě díla výše a kritik pod ním to neřešíš.

StvN
02. 11. 2003
Dát tip
Jak to vidim já, tak být in pro vás znamená být out. Je to stejný akorát převrácený naruby. Vždycky vám jde o to, jak vypadáte a k jaký se řadíte skupině.

Smailinka
02. 11. 2003
Dát tip
zvláštní tohle dílko jsem četla už dřív a vim, že se mi líbilo, ale jaktože sem nic nenapsala...no tak tedy jeden tipík*

Kytiii
02. 11. 2003
Dát tip
díky... úsměv budiž Ti odvěčením :o)

Kytiii
02. 11. 2003
Dát tip
Možná to bude pro Tebe překvapením, ale já se nikdy s žádnou skupinou neztotožňovala... ani nikoho nekopírovala... a ani BÝT SVÁ - není jen póza... prostě takovýhle věci neřeším a snažím si život užít... (a snad i proto si mohu dovolit - doufám, že s nadhledem utrousit malý úsměv tam, kde život se s konzumem setkal :o)

Silvieta
09. 10. 2003
Dát tip
Dakujem.:-)

Yossarian
08. 10. 2003
Dát tip
tak jo, máš ho mít :) **

Silvieta
08. 10. 2003
Dát tip
Pekne napisane, aj ked tomu chyba nejaky realisticky komentar. Ale musim suhlasit - clovek nemoze byt dokonalou zenou, dokonaliu matkou, skvelym manazerom iba s jednou susienkou na ranajky, jednou na obed, a jednou na veceru. :-) Propaganda vlasne svetom, a ludia jej podmienuju svoje myslienky, a nezalezi na tom, ci ide o sex, ci terorizmus. Ved terorista moze byt potencionalne kazdy a orgazmus je nutne dosiahnut, uz kvoli spolocenskemu postaveniu. :-)

Kytiii
08. 10. 2003
Dát tip
Silvieta: Skvěle jsi to vystihla tou poslední větou!!! Za tu bych Ti dala Tip :o)

Yossarian
07. 10. 2003
Dát tip
eště to čtyř tatranek je blbě

Kytiii
06. 10. 2003
Dát tip
Děkuju všem, kteří mi dali tipa... moc si toho vážím... A taky: Měli bychom se ptát, proč to dělají (děláme?), kvůli komu? A proč vlastně... Je to asi další krok ve vývoji... hned po vynálezu hřebenu a holícího strojku :o)

Kytiii
06. 10. 2003
Dát tip
A já zrovna včera řešila s kámoškou, že jsme vlastně celej ten náš zbytečnej život out a zase jsme si koupily boty bez jehlovýho podpatku, bez špičky kilometr dlouhý... a když jsem viděla vojenský super moderní kalhoty pod koleny zaškrcený nad kozačkou, chtělo se mi brečet i smát zároveň... A dala jsem si předsevzetí... CHCI BÝT JENOM OUT :o)

Dero
05. 10. 2003
Dát tip
katugiro: kritik jak má být, co? :) Mně se to líbí ... co je na tom to nejhorší, je to, že to je bohužel pravda ... Upřímný tip.

Diana
05. 10. 2003
Dát tip
To je TAK perfektní! Smála jsem se až mi slzy tekly. Vyjádřilas to i za mne, já také k smrti nenávidím všechny ty blbé časopisy. TIP ***!!!

katugiro
05. 10. 2003
Dát tip
Dero: co, kde, proč, s kým, za kolik? ostatně, sněhuláci ještě nezačli odtávat z limonád...

Yossarian
04. 10. 2003
Dát tip
To dílko se mi moc líbí, je to napsáno svěže a vtipně, ale proboha oprav si tuhle větu: "V šoku jsem se přejedla chleba se škvarkama, krabice zmrzliny, čtyř tatranek, vajíček natvrdo" 7. pád Ti překvapivě dělá problémy :) až opravíš, dostaneš velikej tip

katugiro
04. 10. 2003
Dát tip
hezký nápad, chtělo to trochu přičísnout... :)

blondýna
03. 10. 2003
Dát tip
Celou útratu jsem samozřejmě zaplatila, abych náležitě demonstrovala svou feministickou samostatnost. Podle dobrých rad oblíbeného časopisu jsem mu v závěru večeře podala pod stolem svou podprsenku, jak byl rozčilením celý pryč. Snahu náležitě ocenil a přijal pozvání ke mně domů. :-))))) TIP

blondýna
03. 10. 2003
Dát tip
* jsem zapomněla:)

Mařka
03. 10. 2003
Dát tip
Komu vy by chotěli nastavovat zrcálo?*.-)))))))))))))

guy
03. 10. 2003
Dát tip
No jestli jde o poslední splátku toho úvěru, tak je to v poho, ne? :-))) S tou podprsenkou bych si to chtěl někdy vyzkoušet, ale tuším, že by to asi z mé strany nemělo ty správné účinky :-))

Jokaste
03. 10. 2003
Dát tip
V pohodě, ten první den by nebylo špatné prožít:)

REDH0T
03. 10. 2003
Dát tip
Hodně dobrý!!!! Uznání a piedestal od začátku do konce...

Plopez
03. 10. 2003
Dát tip
Spíš fejetonoidní útvar. Ta první půlka je fakt vymazlená, sem se nasmál. A ta druhá? Jo dobrý řemeslo, ale oproti první nic moc.*

poorboy
03. 10. 2003
Dát tip
:)))) ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru