Sebevražda

Neviděný šedý vzduch se prolínal svýparem chorob všech rozličných tvarů a chutí. Zatuchliny vdlouhé chodbě plné sezení, tak akorát uzpůsobeného ktomuto účelu vykřikovaly spásná hesla a vyčkávaly slova posledního soudu. Tázaly se výhradně na to samé, až na několik stále nezdařených mrtvol, jež každý zoval přežitkem a smýšlel o nich hlavou plačícího pozůstalého, jemuž projel hlavou jako nůž chorý výplod vlastní zkaženosti a musel tak, ač nehrdě, ukázat světu osazenstvo dásní. Teď, nebo příště.

26. 09. 2008
1
5
621
Povídky

Dopis

Zazpívám si requiem
jen sama sobě ronit slzy
když ne teď tak ale brzy
za přehradou znářků budu

26. 09. 2008
3
1
596
Volné verše

The last virtue

Šero se rozlévalo po celém chrámu a stejně tak i ticho jen sem tam narušované kapkami líného deště dopadajícími na okenní římsy. Až tam úplně vzadu za oltářem zasvěceném právě jí se choulila drobná postava ve snaze ukrýt se před svými pronásledovateli a ještě na chvíli oddálit nevyhnutelné. Na chvíli,nebo na pořád. To nemohl vědět nikdo a ani ona nevěděla kolik jí podobných ještě zbývá.

25. 09. 2008
0
3
524
Povídky

Monolog

Monolog
„Víš drahá vlastně jsem Ti chtěl říct jak moc pro mě pořád znamenáš i když teď nemůžeme být spolu. Celý můj život jsi pro mě to nejdůležitější a já Ti opravdu moc děkuju že jsi to se mnou vydržela tak dlouho. Vůbec si nedokážu představit, že bych Tě tenkrát nepotkal. Vlastně jsem se strašně bál Tě poprvý oslovit.

23. 09. 2008
1
7
477
Povídky

Kiara

Kůň se zastavil na kraji prudkého svahu, klesajícího do mělkého údolí tu a tam posetého balvany, jež byly předzvěstí nedalekých hor. Mula za jeho zadkem zafrkala.
Tady někde by to mělo být, tedy alespoň podle těch tupých vesničanů, pomyslel si rytíř v sedle. Přitáhl otěže a sesedl tak rychle, jak mu jeho zbroj dovolovala.

19. 09. 2008
0
4
698
Povídky

Vzal jsem si smrt

Vzal jsem si smrt
„Jsi odsouzen kzániku a s tebou i tvůj rod synu Lorikův. “ Postava stála ve svitu měsíce, který prosvítal obloukovitým oknem do ložnice lorda Lorika, vévody Kizlantského panství. Byla to sudička. Jedna ztěch které vám určují budoucnost a taky ta jedna jediná, kterou vévoda poslal kčertům, když mu předpověděla že nebude mít mužského potomka.

19. 09. 2008
0
2
764
Povídky

Relativně tři cesty

Relativně tři cesty
Rozlétly se vrata paláce a na jejich místě se objevil on. Bůh vstal znebeského trůnu a všemohoucím zrakem pohlédl na nejkrásnějšího ze svých. Jen chvíli na sebe hleděli a potom se ozval mocný hlas boží.
„Čehož ode mne žádáš Světlonoši.

29. 11. 2007
0
4
731
Povídky

Co nestojí v kronice

Co nestojí vkronice.
Zahajuji sestup. Čtvrté podzemní patro dosaženo. Analyzuji sklepení.

25. 11. 2007
1
2
819
Povídky

(1v x 3mm)2

(1v X 3mm)2
Byl jednou jeden král a ten měl sto tři synů a sto sinů a jak už to tak v těch pohádkách bejvá, tak mu za těch sto hříchů sto synů zemřelo. Měl platit správci hradu údržbu,ale to sem nepatří,nejsme přece v občanským džudu. Chudák král,aspoň neměl žádný výdaje za pohřeb,protože synové zůstali pod troskami hradu. Nicméně mu zůstali tři synové a král se rozhodl,že jim dá pro štěstí telátka.

24. 11. 2007
2
4
775
Povídky

Vykoupení

Vykoupení
„Myslím že to bude věcí výchovy. “ prohodil výčepní k muži sedícímu u baru a ráznou nohou vykročil sjednávat pořádek k jednomu ze stolů u očouzené zdi.
„Tak copak si dáme pánové. “ pokusil se smířlivým tónem a na jeho tváři se objevil nucený úsměv.

19. 11. 2007
2
2
815
Povídky
Nahoru