Loser (kniha)

Zdravím, PÍSMÁCI.
Tak jsem se po letech rozhodl vydat další knihu. E-book se jmenuje LOSER a vyšel ve spolupráci s nakladatelstvím E-KNIHY JEDOU.
Anotace praví toto : Svižně vyprávěná dekáda v životě líného, pacifistického bojovníka.

08. 08. 2023
4
0
111
Knihy, Časopisy

Nepolíbený

Po probuzení zjišťuji, že má cela 2x2 metry je proťata obdélníkem světla, filtrovaným skrze sklo jediného okénka této strohé místnosti, kterou budu do své smrti nazývat svým domovem. Vstávám, radostně vyskakuji na kavalec a vystavuji svou tvář paprskům tlumeného slunce. Paprsky probleskují mezi listy osiky, rozechvělými mírným větrem. Stejně tak před lety probleskovaly mezi několika neposlušnými medovými vlasy Mileny Hradecké, těsně před tím než si je Milena uhladila.

28. 06. 2023
7
19
309
Povídky

Filmy o současné generaci

O čem jsou dnešní filmy o mladých. Právě jsem dokoukal film Zlaté časy na Ridgemont High (1982) a mladí tam spolu randí, souloží, sem tam někdo otěhotní, sem tam si někdo dojde na potrat… KONEC FILMU.
V době, kdy jsem dospíval já, už to bylo o něco obtížnější : Hlavní hrdinové nebo hrdina byl většinou sexuální psanec a hlavní motivací filmu ztráta jeho panictví. Což se mu povětšinou s pomocí Boží, všech zúčastněných a samozřejmě kondomu.

02. 12. 2019
2
1
326
Úvahy

"Jestli má člověk v životě nějakej úkol, pak je to pokusit se být šťastnej."

https://www. mixcloud. com/BackstageBooks/interview_lubo%C5%A1-pol%C3%ADvka/. fbclid=IwAR3VzbNeaCbX5h2rJaMaEkZol-diklxh-26grfti-DYLfbtAwJ4uaNJIfqU

22. 08. 2019
0
0
325
Ostatní nezařaditelné

Cesta k osvícení

Abych pravdu řekl : nemám rád divadlo. Tolikrát jsem řidiče se třemi a více promile obdivoval, když dokázali před kontrolující policií uhrát střízlivost, přesto jsem tomuto světu omšelých kostýmů a přehrávání nikdy nepřišel na chuť. Proč. Herci.

04. 03. 2019
5
3
446
Povídky

Loser - Destrukce

Fabrikový dělník čeká jen na dvě období v roce : Vánoce (většinou týden celozávodního volna) a celozávodní dovolená v létě (povětšinou plné dva týdny volna). A ta druhá možnost právě nastala. Dva týdny volna. Určitě bych mohl navštívit příbuzné v Kostelci.

13. 02. 2019
1
2
360
Miniatury prozaické

Loser - Předsíní se nese solidní prd

A to jsem si původně chtěl zajít jenom na dvě piva. Jsou čtyři hodiny ráno, odpoledne mně čeká šichta ve fabrice a mám vsobě galony piv a kdovíkolik kořalek.
„Vážně si už další nedáš. “ ptá se mě barman Martin.

05. 02. 2019
2
7
426
Povídky

Loser - Take It With Me

S Markétou už si vlastně ani nepíšeme. Uvědomuju si, že by náš vztah mohl fungovat už jen v určité dimenzionální rovině. Ale už ne v téhle realitě.
Ona vlastně spousta vztahů by mohla fungovat věčně, kdyby je realita a zejména ten vnější svět nedostihl.

30. 01. 2019
0
3
460
Miniatury prozaické

Loser - Analýza vztahu

Moje bývalá se chtěla setkat, zanalyzovat náš zesnulý vztah a vylíčit mi co na něm bylo špatně.
Řekla mi, že jsem byl :
„Hrozně uzavřený, sebestředný, necitelný-“ (načež jsem ji přerušil a pronesl svou verzi) :
„Myslím, že náš vztah skončil proto že jsme před sebou vědomě a nahlas neprděli. “

24. 01. 2019
4
4
565
Miniatury prozaické

Loser - Tepláky

Sedávám ve svém smrdutém křesle, nadávám na celý svět až najednou vyskakuji, dopíjím pivo a prázdnou lahev mrštím proti zdi. Sklo se tříští všude kolem. Markéta se leká, vyděšeně mě upozorňuje :
„Chováš se jako blázen. “
„Já.

09. 01. 2019
6
7
495
Miniatury prozaické

Loser - Ruce

Jediné co mi zbylo je Markéta. Naše důvěrnosti a sexualita. Ovšem i do těchto oblastí se prodral problém s mýma bolavýma rukama.
„Počkej, nesmíš mě tak-.

06. 01. 2019
3
4
619
Miniatury prozaické

Loser - vzpomínka na dospívání

Už od dospívání jsem měl problém zvát kohokoliv k sobě/nám domů. To jsem ještě bydlel v tom Kostelci. Před rozvodem rodičů se mezi nimi odehrávaly bouřlivé hádky, což – vím – není nic moc tak výjimečného, děje se to v kdejaké domácnosti, ovšem ke konci jejich manželství už tyto scény přecházely do hororového žánru, které jsem přece nikomu – a tím hůř dívce. prostě nemohl představit.

23. 12. 2018
4
8
372
Miniatury prozaické

Cesta za zlobrodružstvím

Zdravím, Písmáci.
Přidávám odkaz na ukázku z mojí aktuální e-knihy SVĚT PODLE GOATA, která vyšla v Literárním Západu (ta ukázka, ne ta kniha :-) ) Je to taková sjetá, zlitá, neurotická dovolená podle Goata - tak doufám, že se budete dobře bavit.
Zde odkaz na povídku:
http://www. literarnizapad.

17. 09. 2018
1
0
492
Knihy, Časopisy

Svět podle Goata

Zdravím, Písmáci.
Rád bych se s Vámi podělil o vydání mojí druhé elektronické - celkově třetí knihy, kterou jsem nazval Svět Podle Goata. Je to plnotučný soubor deseti povídek napříč žánry - některé se objevily i zde, buď v plné verzi či ukázce (Dva a půl auta, Zánik domu Thrasherů, Miluj ji - tyto jsou zde na mojí stránce pořád k dispozici jako ukázka), jiné byly oceněné na literárních soutěžích Vyšehradská vize a Literární vysočina, většina goatovských civilně-fantaskních, groteskně-realistických povídek dosud nespatřilo světlo Světa (podle ne-Goata). Kdo by měl potřebu prubnout ještě jednu ukázku z knihy - může si počkat pár dní - jedna dvě povídky vyjdou v magazínu Literární Západ (odkaz přidám, až vyjde).

03. 09. 2018
2
2
731
Knihy, Časopisy

Pisálkův život z vlaku

(Looser : pravdivý příběh)
Začal bych tím, jak stojím před tabulí v hodině literatury, nevím nic z látky, a lžu učitelce o tom, že ve volném čase píšu povídky. Je mi sedmnáct a nejsem ani kdovíjak velký čtenář.
,,Budeš spisovatel. ‘‘ ptá se mě učitelka.

09. 05. 2018
5
14
662
Miniatury prozaické

Idiot z lidu

Znáte ty chlápky : nejsou moc výřeční, mumlají, z ptačí perspektivy se jim v podstatě nic nedaří, po večerech vaří čočku… Pak ho vyzve šampion v těžký váze a on do toho jde – protože nic jinýho než boxovat neumí. A tak dostane od Apolla přes držku („Adriano, kde máš klobouk. “) : Pár let se drží stranou, zkouší všechno možný a nic se mu nedaří, už tolik nemumlá, dál vaří po večerech čočku… Po třech letech vyzve Apolla na odvetu – dostane přes držku, ale vyhraje. Pořád boxuje, protože nic jinýho neumí.

22. 04. 2018
10
22
1253
Ostatní nezařaditelné

Lék pro sebevrahy (e-book)

Zdravím.
Nakladatelství Backstagebooks právě vydává mojí novelu Lék pro sebevrahy v elektronické podobě.
Kdo by si chtěl přečíst ukázky z knihy - může tak učinit na mojí stránce (William Goat), jsou to texty :
- Markétino ponížení, Sny : Dalí, Smrt

02. 05. 2017
1
0
845
Knihy, Časopisy

Víno, čtení, Detektiv a tahací harmonika

Zdravím.
Kdo by neměl v pátek co na práci a má rád alkohol, živou hudbu, živé čtení a živé lidi – nechť se všest večer dostaví do kavárny U Sv. Ludmily, Francouzské ulice 1, Nám. Míru v Praze.

12. 01. 2017
2
0
711
Srazy, akce

Cesta za zlobrodružstvím

„Jaké máte plány na dovolenou. “
Dívám se na obraz nad hlavou mé psychiatričky a přemýšlím.
„Víte, jediný výjev, který mi vytane na mysli při slově dovolená jsem já, postel, flaška vodky a dobrý seriál. “
„To je dost tristní.

29. 11. 2016
3
5
751
Povídky

Detektiv

http://alfa-omega-cz. com/index. php. art=5&sort=new
Zdravím.

08. 08. 2016
3
8
1017
Knihy, Časopisy

Smrt

Na svých lidských rukách se to napřimuje. Nadechuje se, vrchovatě plní svůj slizký, hmyzí, hrudní koš vzduchem…
To poslední, co jsem slyšel,- byl skřek, tak vysoký, že zcela vymazal můj výkřik překvapení, a tak hlasitý, že po něm už jsem neslyšel nic.
XVIII
Tma. Mžik, blik.

02. 04. 2016
2
4
596
Próza na pokračování

Ochranné brýle

,,Tak jak ti dopadlo to rande včera. ‘‘ ptám se svého kamaráda (říkejme mu třeba David Berkowitz) u druhého piva.
,,Fiasko. ‘‘
,,Jak to.

19. 03. 2016
3
13
710
Miniatury prozaické

Jediné co mě kdy odrazovalo od steaku, byl strach z hovězího.

Zdrcen po zjištění, že mé filozofické dílo Jediné co mě kdy odrazovalo od sebevraždy, byl strach ze smrti, nedosáhlo očekávaného úspěchu a já tím pádem zřejmě nikdy nebudu házen do jednoho pytle svelikány jako Platón, Nietsche či Žižek, ulehám na lůžko, kde setrvávám tři dny a dvě hrůzné noci. Jediný můj pohyb je chůze do samoobsluhy, kde zakupuji pár lahví vína, a zpět. Doma si zase lezu do postele a sčím dál tím lepší (opilejší) náladou sleduji pořady o vaření.
Každou noc (značně nasáklý) volám svému bývalému profesorovi, abych s ním probral smysl života a srážení Černých děr.

28. 12. 2015
3
8
1000
Povídky

Hovno Patriot

Během středeční noční směny se mě jeden zmích dělnických kolegů ptá:
,,Půjdeš vsobotu na Náměstí. ‘‘
,,Co tam. ‘‘
,,Přece protestovat proti emigrantům. ‘‘

05. 09. 2015
3
3
787
Miniatury prozaické

Sny : Dalí

,,Máš lebku i mozek génia,‘‘ řekl mi kdysi Ramón a já mu uvěřil.
Beru do ruky kravský zvonec a za zvuků Bachovy skladby pro čelo opouštím svůj byt. Vycházím do ulic, kde si hodlám mohutným mácháním pravice vynutit pozornost. Sytím se zájmem davu, umírám bez jeho obdivu.

08. 07. 2015
4
6
1149
Miniatury prozaické

Online sex

Těžké časy přetrvávající Světové i Osobní krize. Je nemožné zvyknou si na hloupou, monotónní, frustrující, ubíjející práci a nepřijatelné smířit se s mrzkým penízem, který za ni dostávám. Ale co je vtěchto dobách nejhorší : Nedostatek náklonosti kzasněným, dělnickým lúzrům od něžného-krutého pohlaví. Vím, že klasické modely vztahů už jsou dávno přežité a zastaralé, ale jelikož je mi něco přes dvacet a mám neopotřebované libido třináctiletého pubescenta sfalešnou průkazkou do videopůjčovny pro dospělé, byl bych i nějakou tu vztahovou konvenci přežil.

25. 06. 2015
3
4
977
Miniatury prozaické

Jak jsem vrtěl zadkem

Vyděšen i povzbuzen po shlédnutí filmu JFK usedám kpočítači, připraven nadatlovat a poslat Americké vládě velice rozhořčený mail. Otevírám elektronickou poštu a jako snad každý napřed kontroluji složku Doručené. Bliká tam na mě jednička.
,,Než rozmetu úřad ve Washingtonu, napřed vyřídím resty,‘‘ usuzuji zodpovědně.

28. 04. 2015
4
2
828
Povídky

Medoví Jackové

MEDOVÍ JACKOVÉ
Já, ortodoxní zastánce Jamesonovy církve (s občasnou konverzí do řízného Skotska), jsem byl vpátek večer svým kamarádem vyzván, abych ochutnal onen novodobý nápoj Jack Daniels Honey. Snedůvěřivostí jsem kmoku přičichnul a ochutnal ho : cítil jsem závan chemie připomínající med, jinak nic víc.
,,Kde je Jack. ,‘‘ ptal jsem se kamaráda.

04. 04. 2015
3
15
793
Miniatury, hříčky

Anální sestřih

Vjednou ospalém nedělním odpoledni jsem se, zahleděn na krabičku tic-taců, zamýšlel nad strastmi a slastmi dospívání. Pozřel jsem čtyři kalorie těch mátových dropsů a jal se na internetu vyhledat film Juno. Zavrhnul jsem nekoukatelné – impresionistické verze daného snímku, a místo toho jsem upřednostnil vyšší kvalitu ze zcela legálního. serveru, kde mám založený ilegální účet.

29. 03. 2015
2
0
676
Miniatury, hříčky

Lék pro sebevrahy : vyprodáno.

Díky všem za zájem a omlouvám se těm, na které se nedostalo. V dohledné době pošteluju pdf formát a Lék bude ke stažení elektronicky a zadarmo.

28. 01. 2015
0
3
1106
Knihy, Časopisy

Posledních 5 pilulek proti sebevraždě.

Zdravím,
zdůvodů nečekaného zájmu a poptávky jsme se rozhodli dát do nezávislého oběhu i posledních pět výtisků mé novely LÉK PRO SEBEVRAHY. Jedná se o stodvacetistránkovou prózu svázanou vpevné vazbě. Příběh mužského (anti)hrdiny, kterak se (ne)snaží vzepřít osudu, depresím, alkoholismu, zakázané touze a sklonům ksebevraždě…
Kniha byla vydána vmalém samonákladu, který kompletně produkovala má přítelkyně (za což jí pánbůh zaplať/odpusť).
Kdo by měl o Lék zájem – stačí mi poslat zprávu sadresou a knížka mu bude za dvě stovky zaslána na dobírku.

27. 01. 2015
3
25
1704
Knihy, Časopisy

Luboš Polívka

Zdravím.
Časopis Lemurie vydal první ze série mých povídek s detektivní tématikou. Kdo by měl zájem - zde se dá e-zin stáhnout:
http://www. lemurie.

17. 02. 2014
3
0
1029
Knihy, Časopisy

Daň za úspěch

We didn´t start the fire od Billyho Joela. Jindy se mi tahle písnička zdála jako docela milý historický song, ale teď – (od doby co takhle špatně snáším kocoviny) – jí vnímám jako nepříjemnou konverzaci sotravným autistou. Vypínám rádio nad mikrovlnkou, beru zjednice vyprošťovací dvanáctku na žaludek a opouštím prázdnou kuchyň. Venku se natahuji na lehátko pod slunečník a sleduji, jak si vítr pohrává skorunami vysokých listnatých stromů.

25. 10. 2013
1
0
875
Povídky

Miluj ji

,,Uděláš to pro mě. ‘‘ ptají se mě ty velké, hnědé oči.
,,Udělám,‘‘ slibuji a schovávám své nahé tělo pod deku.
,,Musí to vypadat jako sebevražda.

17. 04. 2013
12
15
2137
Povídky

Opustit Plzeň

Je neděle, jedenáct hodin v noci. Od pátku jsem nespal, takže jsem unavený, hodně unavený. Ležím na své matraci a namísto spánku přichází jakýsi nervový záchvat. Nekontrolovatelně sebou škubu.

23. 10. 2012
2
2
1264
Povídky

Methanolové paradigma

Při práci se na mne můj kolega otáčí a hlásí:
,,Víš, že ten methanol vtrvdým chlastu už zabil šestnáct lidí. ‘‘
Já na to: ,,Hm. ‘‘
,,To abysme snad přestali chlastat, co. ‘‘

12. 09. 2012
2
5
1420
Blbůstky

Báječná středoškolská léta: Pal

Znáte to, když je vám osmnáct a všechno stojí za hovno. Štve vás škola, otravuje rodina, život vás nudí, nemáte holku a ještě se vám ke všemu zpomalil metabolismus, takže tloustnete. Ne. Tak si raději přečtěte něco jiného.

06. 06. 2012
1
2
1213
Povídky

Délka vs. Objem

Jestli si myslíte, že tahle povídka bude laciné, sexistické žbrblání o mužských přirozeních; tak se nemýlíte.
Vjednom sobotním, post-opileckém raním oparu, ležím vedle své dívky vposteli a ta mi povídá:
,,Nikdy jsem si nemyslela, že ho měl bývalej tak velkýho, než jsem potkala tebe. ‘‘
,,Cože. ‘‘

21. 04. 2012
2
3
1284
Blbůstky

Východ slunce při poslední noční II

První oficiální směna. Je něco po půl šesté večer. Stojím vobrovské hale sšedou betonovou podlahou a kolem mě je asi sedmdesát dalších, bezradných lidí. Opravdu velký nábor.

07. 03. 2012
2
2
1272
Povídky

Východ slunce při poslední noční

Je to už třetí místo, kde mě nevzali. Vlastně se není ani čemu divit, když nemáš žádné vyšší vzdělání nebo specializovanější kvalifikaci. Je mi dvaadvacet a moje praxe je…, no, vlastně spíš není. Nic moc.

06. 03. 2012
3
1
1226
Povídky

Dotek Boha III

Najít svůj hotel a pokoj pro mě teď kupodivu nebyl žádný problém. Lehám si na postel, v botách a žeru všechny ty dobroty. Brambůrky a máslo z chlebíčků mám na košili a na posteli a vůbec všude. Piji to víno – přímo z lahve – hlasitě říhám a je mi fajn.

04. 01. 2012
3
3
1474
Povídky

Dotek Boha II

Monika sedí u okýnka a já do uličky, autobus konečně vyjíždí zhlavního autobusového nádraží. Pohledná dívka vbledě-modré košili nás vítá na palubě svým mikrofonovým hlasem, říká něco o tom, že dostaneme sluchátka a můžeme si zpříjemnit cestu poslechem hudby z jakésihudební stanice a prý si můžeme dát kávu, vodu, džus a tak. Alkohol nemají. Nerad jezdím do hlavního města, říkám mu: Město šílenců.

03. 01. 2012
4
2
1459
Povídky

Dotek Boha

Zrovna skončil film Capote. Monika usnula, zády ke mně. Dál jen tak vedle ní ležím a vyfukuji oblaka kouře kolem jejího zadku. Po Chladnokrevně už Truman Capote žádnou další knihu nedokončil a já pokládám ruku na zbytky usedlého kouře.

02. 01. 2012
4
5
1521
Povídky

Odyssseus

Dávám stáhnout filmy Edith Piaf a Nový svět. Jsem kultura sama. Tři tobolky analgetického APO-GABU 300 – bývají obvykle mé maximum, ale dnes jsem se rozhodl trochu si zaexperimentovat a tak přihazuji půlku spavého Zolpinoxu a lezu si do vany. Salbem Best of od Edith Piaf ve sluchátkách, sešitem a propiskou vrukách, se nořím do vody.

12. 12. 2011
2
2
1373
Blbůstky

Zánik domu Thrasherů IV

Tahle hospoda mohla být kdysi světáckým barem, plná šviháku a dam, ale teď je tu všude prach, šero, stařičký jukebox, a pár vyhaslých existencí. Usazujeme se všichni do jednoho boxu a u obtloustlého barmana s nazrzlým plnovousem, si (já, Richie a Krutov) statečně objednáváme piva, Tom a Márty si objednávají čaj. V prvním boxu, nejblíže u vchodu, sedí žena v červeném kabátku naproti dvěma mužům. Na to jaká je hodina hovoří všichni tři docela živě, pokyvují hlavami a gestikulují rukama.

04. 12. 2011
2
3
1470
Povídky

Zánik domu Thrasherů III

Byla to celkem nuda. Až na pár drobných vzrušení; například, když profesor Havlíček předváděl téměř ukázkový stage diving. Vyburcován písní od Queen We will rock you, potápěl se z podia do, bohužel příliš vlažného, davu pod ním. Po drobném ošetření krvavé rány na hlavě, už jen vysedával s obvazem na čele a sodou u vedlejšího stolu.

03. 12. 2011
1
1
1133
Povídky

Zánik domu Thrasherů II

METEORISMUS
Víkend se přehoupl, v mlžném oparu laciného vína, v závoji vášnivých dotyků a vysávajících polibků, kterými jsem se celou sobotu a část neděle věnoval své dívce Lucii, se všichni probrali do mrazivého, prosincového rána nového pracovního týdne. A chcete-li se zeptat na něco čistě z oblasti naší hudby, tak ne - ještě jsme se s Lucií spolu, stále a pořád, nevyspali. Sex neproběhl. Zase.

02. 12. 2011
1
1
1311
Povídky

Zánik domu Thrasherů

VZNIK DOMU THRASHERŮ (2002)
,,Safra, Kurte, to byl nářez. ’’ plive Richard na podlahu.
,,Dobrý sólo,’’ chválí ho Tom zpoza bubnů.
,,Já vím.

01. 12. 2011
2
4
1749
Povídky

Vítej doma III

Přestávám s tím bojovat a prostě rezignovaně usínám, alespoň doufám, že usínám.
Schmizerova tvář se nade mnou směje a za jeho hlavou je jen strop z něhož visí světla skromný lustr.
,,Vida,’’ raduje se Scmitzer, ,,pán je zvyklý na alkohol, ale na hypnotika reaguje podstatně hůře, tak vstávat, vaše lordstvo. ’’
Jsem připoutaný k lůžku a hlavu mám pevně zafixovanou : netuším, kde bych mohl být.

25. 11. 2011
3
4
1451
Povídky

Vítej doma II

Budík mne budí v jedenáct hodin, ještě bych spal, ale dobrá nálada mě neopustila. Jdu se, kolem kuchyně, opláchnout do koupelny a něco tu nehraje. Otřu se ručníkem, vracím se zpět do kuchyně a zkoumám místo činu. Sklenka, prázdná flaška od vína, papír od steaku, na sporáku pánev bez oleje.

23. 11. 2011
4
3
1294
Povídky

Vítej doma I

Prý ještě obetonují a zasilikonují záchod a budou hotovi. Idioti. Mělo to být hotové už před dvěma hodinami. -Dělají mi stupačky.

22. 11. 2011
3
3
1331
Povídky

Dva a půl auta

Chevi si hověl na špalkách ve své garáži. Trochu přiopilý Fridexem, motor puštěný; spokojeně si vrněl, nechal se ovívat stěrači, oproštěn od nepohodlných gum – vychutnával klidu. Přemítal o svém lehce zkorodovaném životě při sledování motoristického pořadu, když vtom…
,,To jsem si mohla myslet. ‘‘ zahřmělo zvenku před zavřenými vraty garáže.

05. 11. 2011
5
7
1919
Blbůstky

Rein

Prožívám věci, které jsi nikdy neviděl,
ochutnávám to, na co sis nikdy nesáhnul,
vidím tě na konci tvé obrácenné pyramidy a hrozím každému ze čtyř cípů nad tebou,
vidím tvou smrt vranní mlze za oknem,

02. 11. 2011
4
4
1488
Povídky

Markétino ponížení

Po dokončení střední školy, jsem se odstěhoval od rodičů a zasnoubil se. Bez rozmyšlení, aniž bych si našel práci. Proč. Protože Markéta.

28. 10. 2011
11
11
1949
Povídky

Já, internet

Tahle povídka je o mě a o internetu. To je ta věc, která měla původně sloužit k tomu, aby si vědci po celém světě mohli mezi sebou vyměňovat poznatky, ale slouží hlavně k šírení porna a k vyhledávání obětí kanibalistickým vrahům.
Jednou jsem si nedopatřením zablokoval svůj mobilní telefon. To jsou ty malé telefony bez drátů, něco jako vysílačky, ale s větším dosahem - snad až za okres.

20. 10. 2011
5
6
1620
Povídky
Nahoru