České sprostonárodní

„Chlapi, dneska se přece lež vydává za pravdu…“
„To je pravda. “
Tři pánové vdůchodovém věku si vyjeli autem na houby. Již předem bylo jasné, že debaty se budou točit především okolo politiky.
„Dyť to tehdá ani žádná revoluce nebyla, to byla normální dohoda vobou stran,“ započal rozpravu první důchodce, který řídil.

11. 09. 2014
3
6
3275
Miniatury prozaické

I a K

Do této oblasti nikdy příliš Veverek nezavítalo. I proto byly Irma sKirsten značně překvapeny, když se kolem jejich úkrytu prohnala skupina osmi Scoia'tael.
„Co oni tu robí, zmetci jedni. “ zahřměla Kirsten při pohledu na nevítané nájezdníky.

09. 02. 2013
0
0
529
Miniatury prozaické

Draci, princové a další kmaďárny

Před dávnými a dávnými časy spalo jedno království. Poté ho probudil drak. Princ, který do království připlaval v košíku na prádlo, byl po spatření poměrů v onom království šíleně smutný. Rozespalí občané jako kdyby zapomněli, co to je slušné chování.

24. 12. 2012
0
0
549
Pohádky

Evoluční pokus?

Vhistorii Země proběhlo již plno evolučních pokusů, které se nepovedly nebo které příroda zavrhla jako slabé. Známá je ediakarská fauna, dále amoniti, někteří vědci označují za slepou vývojovou větev i neandrtálce. Na druhé straně je také prokázáno, že některým formám života se podařilo přizpůsobitnovým životním podmínkám až sneuvěřitelnou grácií. Čistě zteoretického hlediska tedy nelze vyloučit, že někde na dně Mariánského příkopu žijí vneuvěřitelné hloubce například Homo Trilobita.

04. 12. 2012
1
3
574
Povídky

Poučný příběh o špačcích a ježcích

Na hromadě byly nahromaděny předměty. Kverulant namítne, kde jinde by mohly být předměty nahromaděny, když ne na hromadě. Ignorujme kverulanta a dejme se do zkoumání předmětů. Starý deštník, kus drátěného plotu, rozbitý dětský kočárek, ojetá pneumatika, plechovka od motorového oleje, polámaná hrací skříň a dva živí ježci.

02. 11. 2012
1
2
592
Povídky

O třech prasátkách

Bylo nebo nebylo. Bylo.
Byla tři prasátka, bratři, avšak každý jiný. A protože byl každý zbratrů jiný, tj.

07. 09. 2012
2
2
724
Povídky

Školní strašidlo

Poslední dobou se na naší škole objevují velmi záhadné a nepříjemné věci, které si neumí nikdo vysvětlit. Marně jsme například celá třída kolektivně dumali nad tím, jak se mohou samy ucpávat dívčí toalety. Na tuto otázku si nedokázali odpovědět ani takové kapacity, jako je pan ředitel, ostatní učitelé, ba dokonce ani pan školník s uklízečkami.
Jak je možné, že se z šaten studentům ztrácejí boty a následně jsou nalézány v prostoru, kde mají uklízečky svá košťata a kýble s různými saponáty a dezinfekcemi, také nikdo neví.

07. 09. 2012
1
2
637
Povídky

Začarované království

Za devatero horami, osmero řekami a sedmero krkavci stálo království. A nebylo to obyčejné království – bylo obrovské. A, osud tomu zřejmě chtěl, tato veliká země se kromě své neobvyklé rozlohy vyznačovala i tím, že byla začarovaná. Především královská rodina trpěla touto pohromou.

06. 09. 2012
2
1
781
Povídky

Návštěvníci z vesmíru

Žíly bily dvě ženy.
Jen si zkuste představit tuto až téměř absurdní situaci. Cévy mlátily mladé děvče hlava nehlava, až jí urazily hlavu. Poté hlavu uchopily svými chlopněmi a hrály volejbal přes síť vytvořenou zjejích natažených střev, dokud lebka nepraskla.

06. 09. 2012
2
2
783
Povídky

Maturitní ples

Je zajímavé, že při pojmu maturitní ples si každý představí něco jiného. Někoho hned napadnou tisíce hodin příprav, někdo si vzpomene, že zapomněl, jak se správně tančí valčík, někomu se ústa roztáhnou v upřímný úsměv, když si v mysli vybaví nějaké podařené půlnoční překvapení. Někomu se ale ústa mohou zkřivit nechutí při vzpomínce na neslavné zakončení maturitního plesu, a to ležením někde v křoví nebo objímáním záchodové mísy.
Je až ku podivu, že ti, kteří se s alkoholem přátelí několikrát týdně, se na maturitním plesu krotí a většinou vyváznou jen s menší opičkou.

05. 09. 2012
2
6
941
Povídky

Náš společný osud se šťastným koncem

Já a můj bratr Ctibor jsme odjakživa drželi pospolu. Tato jistě kladná vlastnost byla našemu okolí dána vzřetel hned při našem porodu – zjistilo se totiž, že jsme siamská dvojčata. Byli jsme ksobě dokonce spoutáni tak pevnou vazbou, že nás od sebe museli oddělit násilím. Já jsem prý byl kbratrovi přirostlý rukou voblasti jeho kotníku.

05. 09. 2012
1
2
618
Povídky

Studie - jak to bylo doopravdy

Jak je vám jistě známo, nikdo nedokáže chodit, natož běhat po vodní hladině. Jen si to sami zkuste, ihned se propadnete vodním sloupcem snad až na dno. I přesto však vnašem povědomí přetrvává klam, že někdo po hladině chodit dokázal. Ano, tím, kdo údajně dokázal obejít fyzikální zákony, byl sám Ježíš.

05. 09. 2012
0
1
602
Fejetony
Nahoru