Tenká hranice mezi epileptickým záchvatem a strhujícím tancem

Má taneční kariéra začala neslavně – prachsprostým kopírováním. Bylo to na škole v přírodě ve třetí třídě, když jsem netušil, jaké jsou správné taneční pohyby a tak jsem napodobil vystrkování pat a pohyby lokty směrem dozadu baculaté a roztomilé Týny, do které jsem byl zamilovaný. Od Pepy jsem prozměnu okoukal jeho efektivní couvání. Výsledek zřejmě nebyl valný, protože mi bylo řečeno, že Týna by si se mnou bývala klidně zatancovala, kdybych v tom nebyl tak špatný.

25. 07. 2016
4
5
604
Povídky

Odborný výklad Idiota

Ve chvíli, kdy spatříte stíhačku F-22, je váš osud navždy zpečetěn. Po úmorném úsilí se vám podaří do ní nastoupit a když se pokusíte nastartovat, zjistíte, že je to maketa bez motoru. Zbytek života strávíte marným úsilím, jak ji zprovoznit. Přijdou chvíle, kdy Millenium Falconem cestujete hyperprostorem, ale vy si toho nevážíte, protože jste idioti, kteří furt myslí na to, že F-22 má jakousi tajemnou výhodu.

16. 06. 2017
0
1
400
Literární teorie

Přiznání děvkaře

Teď mi to začíná docházet, mým životním problémem není ani schizofrenie ani to, že jsem zahleděný do sebe, ale to, že jsem nenapravitelný děvkař. Sotva se Lucka zdánlivě začla vytrácet z mého života, já se hned začal poohlížet jinde. Většinou jsem to nemyslel úplně vážně, sotva se ke mně nějaká žena začla přibližovat, já nahodil zpátečku. Zraňoval jsem je i jejich další nápadníky, nemluvě o tom, že Lucka musí vědět o mém ostudném počínání.

14. 06. 2017
1
1
326
Miniatury prozaické

Síla lásky

V životě muže to obvykle chodí tak, že je buď ženami milován a spousta mužů ho kvůli tomu nenávidí a nebo jím ženy pohrdají a muži si ho oblíbí, protože v něm nespatřují konkurenci. Tyto fáze se střídají jako den a noc a obě mají své kouzlo.
Když mi to nevyšlo s Kamilou, nastalo nejtemnější období mého života, které trvalo několik let. V těch krušných časech jsem poznal spoustu skvělých přátel, kteří mě připravovali na další úsvit.

12. 06. 2017
0
1
350
Miniatury prozaické

Vesmírná loď třídy Lilu Koukou

Vzhledem k tomu, že jsem ultimátní tragéd, je absurdní, jak vysoké mám nároky na ženy. Vždy jsem byl přesvědčen, že přes zjevné nedostatky udělám dojem na nějakou bohyni. Sice nevím čím, ale tuším, že nejsem naprosto bezcenný, přečetl jsem přece skoro celé Malé dějiny filosofie. Ve výsledku jsem za celý život měl jediný vztah a to v páté třídě na základní škole, který trval dva dny a nevím, jestli to můžu počítat.

17. 12. 2016
1
3
641
Povídky

Athény 2004

Tátův nápad navštívit olympiádu v Athénách jsem uvítal, ale to jsem netušil, že budem přespávat v hodinovém hotelu. Levné hotely byly zaplněné a za drahé táta nechtěl vyhazovat peníze a jediné, co zbylo, byla tato varianta. Brácha to nesl snad ještě hůř než já a myslím, že říkal něco jako: „Co si o tom asi myslí recepční. “ Takhle tedy dopadla naše první noc v Athénách.

12. 08. 2016
3
9
445
Miniatury prozaické

Návod na utrpení

V dnešní době je utrpení dostupné téměř pro každého – stačí nějakou dobu užívat benzodiazepiny a podstoupit následný absťák. Pak zjistíte, že trápit se dá v úplně každé situaci. Mohli byste se slunit na luxusní jachtě v náručí milované ženy a stejně by vám svět připadal nehostinný a krutý. Určitě byste si v tu chvíli vzpomněli na film Dokonalá bouře nebo Bílá smršť a ani na chvilinku byste nebyli v pohodě.

02. 08. 2016
6
4
609
Úvahy

Čekání na tramvaj

Jeden moudrý kamarád mi kdysi řekl, že se ženami je to jako s tramvajemi – když jedna ujede, tak vždy přijede další. Nebylo by tedy na čase, abych se přestal hnát za manipulační jízdou a trpělivě počkal na nablýskanou sedmnáctku. A co teprve kdyby na zastávce přistála vesmírná loď.
Když jsem bydlel na sídlišti Bohnice, stále jsem potkával jistou dívku se zelenými vlasy a škvírou mezi předními zuby.

26. 07. 2016
5
6
433
Miniatury prozaické

Brácha

Když se ohlédnu za minulostí, velmi mě mrzí, že velkou část života jsem si nevážil toho, jakého mám super bráchu. A nejenom to, dokonce jsem mu někdy ubližoval a sám sobě se za to hnusím. Teď se snažím napravit, co se ještě dá a poskytnout mu podporu, jakou si zaslouží.
Jeho životní úděl není lehký – s celým světem to vždy myslel strašně dobře, ale ostatní v něm vycítili jakousi slabost a tak to pěkně schytával.

25. 07. 2016
4
8
402
Miniatury prozaické

Zmatené zlo

Za Alešovým úsměvem jsem tušil jakési nekalé úmysly, ale když jsem si na něj zvykl, tak mi začal být nesmírně sympatický. Asi to bylo tím, že jeho myšlenky mohly být temné, ale působilo to naprosto komicky. Podařilo se mu třeba pokadit zeď na svém pokoji. Kamaráda Jardu napadlo, že je to pouze simulant a tímto husarským kouskem si prodloužil pobyt vpsychiatrické nemocnici, aby nemusel být na ulici.

24. 07. 2016
4
4
541
Povídky

Idea nejvyššího dobra

David byl jasným důkazem, že Idea nejvyššího dobra existuje. Stačilo se na něj v jakékoliv situaci podívat a dostali jste záchvat smíchu. Jednou jsme spolu navštívili dvě kamarádky na chronickém pavilonu v psychiatrické nemocnici. Byli jsme na kuřárně, kde seděla na vozíku i jedna paní, která na tom zřejmě nebyla moc dobře.

23. 07. 2016
3
5
665
Povídky

Velmistři pseudofilosofie

Standovi bylo strašně špatně rozumět, což byla velká škoda, protože jeho teorie stály za to. Doporučil mi, abych hodně pil kolu, protože to odrazuje kiksovky, což jsou samice antimedvědů. Za původce všeho zla považoval Zdeňka Svěráka, ale uklidňoval mě, že armády dobra už dávno zvítězily nad jeho temnými silami. Nejvíc mě ale pobavilo jeho prosté tvrzení, že křesťané to s tím bohem přepískli.

22. 07. 2016
4
6
544
Povídky
Nahoru