Manžel

Stalo se vám už někdy, že jste v sobotu vyrazili na nevinnou oslavu a vrátili se až v pondělí. No mně, abych řekl pravdu, ano. Nebudu zde rozebírat dopad této akce na mé rodinné štěstí, ale věřte mi, velmi špatně se to pak urovnává. Tehdy jsem se vracel z večírku a cesta vedla kolem krematoria, kde se zrovna konal obřad.

13. 03. 2023
4
5
230
Povídky

Jak jsem si domluvil nové zaměstnání

Byla zima roku 1989, slavnostní nálada se dala krájet. Z každého dýchala slavnostní atmosféra a trikolóru jsme viděli snad všude kolem nás. I já jsem ji měl viditelně připnutou na klopě svého obnošeného hopsafráčku a hrdě ji nosil. Tehdy jsem dojížděl do práce z 30 km vzdálené vesnice a pak ještě s přestupem dál za město autobusem.

28. 02. 2023
5
4
213
Povídky

Úvod

Čím delší dobu tuto práci dělám, tím větší nutkání mám o tom všem napsat… Poodhalit zde mýty, dohady a polopravdy. Ukázat nás v pravém světle, bez obalu a přetvářky.
Kusé informace, které se dostanou ven přes tiskovou agenturu, jsou oficiální stanoviska pro média… nic víc, nic míň. Já vám poodkryji pevně střežená vrátka a podělím se s vámi o mnoholeté působení u jednoho z nejzvláštnějších povolání, co znám….

27. 02. 2023
0
5
223
Povídky
Nahoru