Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podzimní jaro

06. 10. 2022
1
6
181
Autor
FAV

 

 

na suchém keři

žlutá kvítka vykvetla

co se to děje


6 názorů

FAV
16. 10. 2022
Dát tip

Podmíněný reflex, závislost by to byla, kdybys hledala myš i jinde než u počítače např. pokud šmátráš rukou kolem křesla místo abys stránku normálně otočila. Šmátráš?:-)

Aby stát mohl vystoupit z EU, musí vrátit všechny dotace, co kdy dostal, takže vystoupit z EU si mohla dovolit Velká Británie a mohlo by si to dovolit Německo. Pro zbytek je to finančně nezrealizovatelné. Proto se zkoumá možnost vyhození. A teď je otázka, jestli bude první Maďarsko nebo Itálie. A samozřejmě, jak se to zrealizuje - jestli jako např. u nesporného rozvodu tj. co jsme si, to jsme si, terazky každej za své a nikdo nic nikomu vracet nebude nebo jestli se vymyslí nějaké další řešení, ale to už mi jen napadá, že by EU zaplatila odstupujícímu slíbené dotace, což je docela ujeté.

Někde jsem četla, jak upozorňuješ na příští rok. Když tak pozoruju cvrkot, také mi připadá, že to všechno směřuje k finále. Nakonec i covid je po dvou letech víceméně zahrán do autu. Vezmi si tu hysterii ještě loni. Dnešní boj proti dezinformacím mi připadá úplně stejný, a taky už jsme ne-li na vrcholu, tak hodně blízko něho. Pamatuju minulej režim - jak mi bylo divné, proč rodiče nevyjadřují žádné politické názory a dělají jen to, co musí. Dneska už mi to divné není, jsem v té samé situaci, a také nechodím hlavou proti zdi - jen jdu podél ní a říkám si, že každá zeď jednou skončí. A jestli se budou kola dějin točit stále stejným tempem, tak za rok, dva tady buď bude jiné téma nebo jiná atmosféra. Otázkou zůstává jestli to jiné bude lepší. No minimálně my budeme otrkanější, protože už za sebou budeme mít zkušenosti z přežití i z boje proti covidu i z boje proti dezinformacím. Vyhlížím změnu času, protože mně osobně lépe vyhovuje tzv. zimní čas.


Bubulína
15. 10. 2022
Dát tip

Od Šlapeta mám raději novou českou hymnu, kterou budeme mít až nás vyhodí z EU:  https://www.youtube.com/watch?v=r_d7HhGwQYE&ab_channel=Patrola%C5%A0lapeto

Si představ, že jsem si četla knížku u počítadla, a když jsem dočetla na konec stránky, rolovala jsem myší než mi došlo, že to fakt fungovat nebude. Asi to bude chtít jít dělat něco jiného. Jdu žehlit, a pak si vezmu knížku do křesla, aby mi netrápilo, že jsem závislá.:-)


FAV
07. 10. 2022
Dát tip

:-))  ...dnes je černá, zítra plavá, pozítří jde do zrzava, týden vlas má ze zlata a pak je plešatá...

https://www.youtube.com/watch?v=IK0gXprHx0Q


Bubulína
06. 10. 2022
Dát tip

No, je pravda, že francouzská móda k nám dříve či později vždycky dorazí, ale to mě primárně nenapadlo. Ovšem vzhledem k tomu, že gerontofil kroutí už druhé období, tak jestli znáš nějakého matláka, co by se do toho dobrodružství pustil, tak ho pro jistotu pořádně zpucuj. Prevence je prevence. A jistoty není nikdy dost. ;-)


FAV
06. 10. 2022
Dát tip

Víla? Jo, tak dobrý. .-) Jsem čekala hlášku o hasičích anebo když bafne stará stodola, to je panečku fajrák.:-))


Bubulína
06. 10. 2022
Dát tip

... ptala se rozespalá víla


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru