Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Báseň o ženách

06. 10. 2022
10
11
383

Tak dlouho jsem se pokoušel napsat vznosnou báseň o ženách, až z básně zbyla jen bázeň... 

„Možná jednou napíšu skvělou báseň o ženách,“ řekl muž bez úsměvu, takový ten chlápek, u kterého nikdy nevíte, jestli vás přišel zabít, vyznat vám lásku, či zda je pouze misionářem nějaké sekty.

Na chvíli se odmlčel a když se z příšeří nikdo neozýval, pokračoval: „Když jsem byl mladý, chtěl jsem takových napsat stovky a skutečně jich stovky napsal, ale nedalo se to číst. Pak jsem zmoudřel, napsal o tom skvělou báseň, takové podobenství o malíři, který celý život maloval jeden obraz a nebyl s to jej dokončit.“

„A co to bylo za obraz, nějaká nahotinka?“ zeptal se kdosi z hloučku nezúčastněných pozorovatelů života popíjejících krabicové víno. Doufal totiž, že se dočká vaginální pointy.

Muž odpověděl: „Přístav a lodě, které vyplouvají daleko, daleko, ale ten malíř nikdy neopustil svůj ateliér a nikdy žádnou loď neviděl.“

„To byla smutná báseň,“ řekla bývalá prostitutka, která se bála, že potká nějakého zákazníka.

Muž bez úsměvu marně čekal na potlesk, ale panic, který šel kolem do bordelu, mu roztržitě vrazil do ruky nějaké drobné.


11 názorů

Děkuji ti, Bixley.


bixley
09. 10. 2022
Dát tip

Hezky lapidárně vyjádřeno. Ano, člověk touží něco udělat...


Děkuji všem za čtení.

Aleno, jistě, ale uvaž, že někteří muži jsou zahořklé a osamělé případy, takové případy, které nepřitahují ostatní lidi žádným způsobem.


Kočkodan
08. 10. 2022
Dát tip

Řadím se mezi spokojené čtenáře; obzvlášť se mi líbí ten závěr.


trojort
07. 10. 2022
Dát tip

...juj...


„Přístav a lodě, které vyplouvají daleko, daleko, ale ten malíř nikdy neopustil svůj ateliér a nikdy žádnou loď neviděl.“.......................


Alenakar
07. 10. 2022
Dát tip Gora

Nevím, jestli tu nejrealističtější představu o ženách poskytne návštěva nevěstince. Řekla bych, že lepší představu o ženách poskytnou tak dvě, tři manželství.  A co se těch drobných týče - scénka se asi odehrávala někdy za Rakouska...     Ale pobavila jsem se. Tip. 


Vydařené.


Gora
06. 10. 2022
Dát tip blacksabbath

Výstižná mini o věčné touze. Dobře, Zajíci.


Philogyny
06. 10. 2022
Dát tip

Je to tak nějak oboustranně vzájemné. Roky zpovídám chlapy, co tam chodili - chodí. Zkoukla poctivě dokument o Anny. A stejně v tom mám pořád galimatyáš. Moc se mi líbí.  :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru