Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

s odstupom času je to naozaj krátky príbeh

16. 08. 2019
4
5
1054
mala som priateľku ... krstili ju vo veku dvadsaťtri rokov ... vybrala si meno Bernadeta ... keď mala dvadsaťšesť, po prieskume tela doktori zistili, že má rakovinu a nemôže mať deti ... nám ostatným často ratolesti strážila a zabávala ich, aby sme si mohli oddýchnuť ... po operácii a chemoterapii vyliezla na skutočný Mont Blanc, následne nato si v Paríži zakúpila parochňu, pretože cestou na ten vysoký kopec jej vypadali všetky vlasy ... smiala sa a nikdy sa nesťažovala ... umrela v bolestiach a tichu vo veku tridsaťtri rokov

5 názorů

dievča z lesa
17. 08. 2019
Dát tip Benetka
bola najšťastnejšia z celého okolia, rozdala sa a odišla ... vďaka

Benetka
17. 08. 2019
Dát tip

...a možná byla šťastnější než kde kdo z nás... :/


Alegna
16. 08. 2019
Dát tip

myslím, že byla vzácný člověk


Arcs
16. 08. 2019
Dát tip
s odstupem času je všechno jen oka-mžik... mihlo se mi před očima něco jako zoom - z velké dálky k detailu a zase zpět, jako ta videa, co začínají na zahradě a končí celým známým vesmírem, jak by to šlo napsat... ty se pohybuješ přijde mi jakoby jen v jedné vzdálené, zkratkovité, zneosobnělé perspektivě, mám chuť ti říct - pojď blíž, vystup z té bezpečné, anestetické dálky... ... nikdy si nestěžovala - to je typická charakteristika lidí s rakovinou.

Proč jste tomu dávala název? To nevěříte tomu, co píšete?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru