Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Arazil  jsem  rá ně   podporu   ločinecké ruské  inva e  -vyloupl jsem " " from  klávesnice  - a ono to be   něj také nějak lze (jde) !

13. 04. 2022
10
18
419

 

Zamysleme se.

Mám ten pocit , že

i uprostřed noci"

je lepší jednat (pokud možno) bez emocí..

 

((reakce na zprávu, zachycenou před chvílí z rozhlasu))

 

Až tři roky kriminálu    a použité  písmenko   to   prý   už   hro í - 

myslím  (a dosti  bojím se),  že i nevinní    br y   odskáčou   to   mno í..

 

 

 

 

Arazil  jsem    rá ně   podporu    ločinecké  ruské   inva e  -vyloupl jsem, to

písmenko  ďábelské from   klávesnice  - a  ono  to  be    něj  nějak  také  lze (jde)!

 

 

 

 

 

Prostě – je  nabíledni, že písmeno

předposlední  (- podobně

jako třeba Ruská   (ž)mr(ž)lina)

už  (u nás)   od voněno   má..

 

 

 

 

A proto (– např.) -  ápisník   ahraničních    pravodajů  (na ČRO) 

vyřadil  bych  briskně –   ajímat dnes více nás přeci mohou ukrajinské písně..

 

 

 

Abecedu      krátit navrhl bych rovnou také - příklad, že

be e    slov (i písmen?) mnohých obejde se lidstvo, už u Orwella máte..

 

 

 

U Pilarové, a u   atušky (byť již oba /sedí nad náma)

bych raděj    avrh    uzanu; – vždyť, jistě,

mnohé    kou lo,    ajisté, také má

 jméno  ňáké  ry e  ukrajinské - třeba Světlana..

 

 

 

 

 

((...)).

 

Amysleme se;  všeho moc prostě někdy spíše škodí

(–a ví se to již léta; - např., při potopě Světa (a neubral,

přitom pomoci své příliš v ceně)

i praotec Noe /jen   ome eně 

 achraňovat mohl  tvorstvo boží  ve své lodi -

(- jednal dobře, ale uváženě.. -a to se i dnes asi hodí).


18 názorů

Lili.
18. 04. 2022
Dát tip

Stále ve skrytu doufám, že se ono neblahé a zneužité zet, mimochodem nejen ono bylo zneužité, jednoho dne obrátí proti svým tvůrcům, respektive proti tvůrcům onoho symbolu. To lidé vytvářejí symboliku, tato už je neoddiskutovatelně symbolikou zločinného režimu, tak už aby se jakkýmkoli způsobem obrátila proti svým a ťala je tak, jako to bývá s dvousečnými zbraněmi...za literární dílo pochopitelně tip.


Aru
17. 04. 2022
Dát tip

Zeanddrichu tebe zavřou rovnou za tvou přezdívku :D:D

já nevím, ale i ž je z s háčkem, takže i toto by mělo být vyhozeno z textu.

no tak poláci jsou úplně v hajzlu s těma jejich spřežkama: cz, sz, rz, dz dż, ještě že nám Hus dal diakritiku, poláci si už moc psát nebudou :))

 


Ano, každý by měl číst všechny názory, nejenom ty, které se mu hodí do krámu, s tím souhlasím, a pak z nich poskládat mozaiku, která se co nejvíce podobá obrazu skutečnosti.

Tomu, že Krym chtěl patřit Rusku můžeš věřit - bylo to vidět i na tom, že místní nekladli ruské armádě žádný odpor.

Nedávno jsem se bavil v jednom obchodě s oblečením s ukrajinskou prodavačkou - je z Donbasu, říká o sobě, že je Slovanka, že Ukrajina je v rukou Banderovců, před kterými musela utéct.

Bavil jsem se s jednou Peršankou, která dost cestovala po světě, a ta se domnívá (stejně jako já), že Majdanský puč v roce 2014 (a faktický začátek konfliktu s Ruskem) má na svědomí CIA.


A také myslím, že by si snad každý člověk (přinejmenším v Evropě a v U.S.A.)  měl přečíst Masarykovo neuvěřitelné dílo  Rusko a Evropa" (je možná aktuálnější, než před těmi cca sto lety.. )


Zeanddrich E.
16. 04. 2022
Dát tip Aru

To OP:  ..Jak jsem již řekl opakovaně, tzv. Západu bych vytkl především to, že nepřiměl Ukrajinu jednat s Ruskem o Krymu - pokud Krym ..Ukrajinec N. Chruščov za své vlády škrtem pera přesunul Krym od Ruska k Ukrajině (tehdy ovšem, v rámci SSSR, to  ..žádnému  moc  nevadilo ), tak proč by se o té věci nemělo jednat potom, co

 

se Sovětský svaz rozpadl (a kdy (věřím), že opravdu téměř 100% obyvatelstva Krymu chce opět patřit  l Rusku? (to, že Tatary z Krymu, za jejich údajnou kolaboraci s Němci, nechal z Krymu vystěhovat ..Gruzínec Stalin, je jiné věc.. ) ). Myslím, že kdyby Krym byl dořešen, dneska by rusko-ukrajinská válka nebyla.. ((ale , vím, všechno je  v reálu  složitější..)).

((...)).

Také si ovšem nejsem jist, zda se dnes na Západě najde nějaký politik s  nadhledem, jaký zřejmě měl třeba Winston Churchill, nebo alespoň Ronald Reagan,..., td.; - ženou totiž Rusko (už dlouhodobě) ke spojenectví s Čínskou říší,..., a to teprve nebude pro demokratický svět sranda.. (a co se týče samotného Putina; - bylo již opakovaně řečeno, že svět by se neměl přehnaně bát Ruska s Putinem,..., ale toho, co všechno  může se tam stát po Putinovi.. ((...)).

Každopádně, v rámci Ruska, je Putin asi nejmírnější vládce, který udržel tuto říši (alespoň prozatím tedy) pohromadě (- a kdyby někdy  začalo spolu válčit několik postruských státečků za pomoci svého jaderného arzenálu, apod.,  to by byl pro celý svět  trošku větší mazec, než jakým je (zatím) válka na Ukrajině.. . Putin totiž některé věci asi nemůže (nemohl) neudělat, aby Ruský velkostát udržel pohromadě, td. .. .

((...)). 

Silná krátkozrakost politiků je ovšem velikým problémem v systému, kde se tím nejrovnějším hlasem volí politici pouze na čtyři roky dopředu..

((...)).

.


Moreover - pohled na morálku založený na empatii vyjádřené krédem: "Co nechceš, aby druzí dělali tobě, nedělej ty jim." implikuje, že pokud někdo žije životním stylem, kterým si zbytek planety nemůže dovolit žít, není jeho jednání z hlediska právě popsané morálky přijatelné. Viděl jsem kdysi článek, který měřil náročnost existence jednotlivých národů. Jedna americká rodina spotřebuje tolik zdrojů, co cca 40 indických, nebo 400 afrických. Kdyby všichni lidé žili tak, jako Afričané, bude lidstvu stačit jeden větší kontinent. Kdyby všichni žili jako Američané, neubudou stačit ani dvě zeměkoule.

Z uvedeného přímo vyplývá, že západní životní styl není z tohoto úhlu pohledu morálně přijatelný, mimo jiné vede i k nevratné devastaci biosféry Země se symptomy, jako jsou války o suroviny (a jedna z nich je tak, kterou roku 2014 rozpoutaly americké tajné služby organizací majdanského převratu).

Ergo jsme vinni všichni - ty, já, všichni místní uživatelé, celá západní Evropa i Amerika. 


Radovan - překládám článek od profesora Mearsheimera, který jsi, Radovane, zřejmě nečetl, tam se to dozvíš. Pokud zvládáš angličtinu, nemusíš čekat a můžeš čerpat rovnou u zdroje.


Dát tip Thea v tramvaji

Za sebe - zločinec nejsem, maximálně přestupky.

S tou vinou za to, co se děje na Ukrajině: to myslíš jak? Povel k útoku dal Biden? Nábojové komory ládují amíci? Mačkají spouště a hážou granáty do sklepů? Před třemi dny se podařilo Valentině Michailové utéct z Melitopolu sem. Ti amíci, co tam rabují museli být dokonale maskovaní, úplně jak rusové. Vůbec je neprokoukla!


Zeanndrichu - pokud je zločinec Putin nebo Rusové, pak jsme zločinci i my všichni.

Pokud jsme nevinní my, jsou nevinní i Rusové a Putin.Každý příběh má víc vyprávěčů, a každý zločin je kooperativním dílem tzv. "zločince" a tzv. "oběti".

Za to, co se stalo na Ukrajině mohou jak Američané. tak Rusové, tak Ukrajinci - i když osobně dávám největší vinu Američanům. Je to koneckonců jediný stát na světě, který se opovážil použít jaderné zbraně proti lidem.


Andreina
13. 04. 2022
Dát tip

Benetko, ještě mi to nikdo nezakázal. 


Benetka
13. 04. 2022
Dát tip

Andrej: Ty ještě dejcháš?! Tos teda posrala! Lala!! Tralala!!!


Benetka
13. 04. 2022
Dát tip

Zuzana zří zhulákaného zblba zBenetku. Zhurta zahartusí: Zhnusáku! ZRuSSáku!! Zhnij zhnedle! Zase... Zas... PoZtopadezáté zlyším ten hlaz... BZzzzzzzzzz.................................


Andreina
13. 04. 2022
Dát tip Benetka

Pánové, já si myslím, že jednotlivé zákazy jsou na nic. Zakázala bych dejchat, a všechno je vyřešeno šmahem a rychle. Co vy na to?


a řezal bych prostředníčky, aby je nikdo nemohl vulgárně vztyčit, blokoval ramenní klouby, aby náhodou někdo nedal paži do úhlu připomínající pozdrav stoupenců A.H., zakázal rýsovat kosočtverce ... Ono by se toho našlo


aleš-novák
13. 04. 2022
Dát tip Zeanddrich E., Benetka, zvedavec

kromě Z doporučuji vyřadit  i N, při odlišném úhlu pohledu může dojít k _áměně...:o)


PS: - a šotek se zase nezapřel; - ten odstavec s Pilarovou, tvořil, samozřejmě, součást jednoho souboru - a objevilo se u něj samo od sebe odlišné (a velice odolné!) řádkování; -to jsem sice (v jiném programu) přinutil se mi podvolit,..., ale, potom, při přenosu sem, je tam zase (a opět, jak se zdá, velice odolné) jiné písmo!

((...)).

((a to se mi  ještě někdo odváží říci, že věci mezi zemí a nebem nejsou? :) ))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru