Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mé Moáry - Veterinář, část druhá

11. 02. 2023
5
4
209

Vyprávění kocoura Gimouše Velikého o jeho soužití s rodinou polokoček, totiž lidí.

Předchozí díl: https://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=539308

Audioverze:https://youtu.be/X0EC7BREPbs

Veterinář, část druhá

Zmateně jsem se posadil, žádný poprskání jsem neviděl. Kouknu na břicho. Nezářilo! Normálně ta polokočka veterinář kecala, jak  už mají polokočky obecně ve zvyku.

A pak to přišlo! Na podobný placce, na jakou můj polokocour mluví, se ukázal obrázek. Byl jsem to já, ale zevnitř! Chápete? To oko mně čumělo do břicha a vůbec se nezeptalo, jestli mi to nevadí!!

„Sem ti nedovolil do mě koukat,“ zaprotestoval jsem. Čumělo na mě a neřeklo ani slovo. Asi bude hluchý, jako můj trezor na šunku.

Polokočka se Káji ptá „Nesežral Gimísek myš?“ Tak báje o myších se už rozšířily i k veterináři. Určitě tady byla Dorinka a vykládala ty svoje pověsti. Měl bych je varovat, aby si pořádně zamykali granule!

Kája povídá „Kdepak, Gimouš myš v životě neviděl.“ Jasně, měl pravdu, bájný tvory vidět nemůžete!

„No, necháme si ho tu radši na noc, na pozorování, myslím, že bude v pořádku,“ povídá. „Určitě něco sežral“. Já věděl co. Bylo mi od toho mírně blbě, ale nemoh jsem si pomoct.

Polokočky mi koupily nesmrtelnýho ptáka. Skládá se z dlouhý tyče, kterou polokočka drží v ruce, z provázku, na kterým pták lítá a z ptáka. Normální ptáci jsou smrtelný, to jsem si ověřil. O jednom vám budu povídat. Bude to hrozná story o neuvěřitelný chybě krmičky Marušky.

Ale tenhle je nesmrtelnej. Lítá na provázku a já po něm jdu! Zuby mi pocvakávaj. Taky to tak máte, když jste děsně nabuzený, že vám cvakaj zuby? 

Jedu po něm, předvádím skoky a obraty ve výšce, skoro jako Dorinka. A ulovím ho! Zakousnu se do něj a hrdě si ho nesu. Vítězná póza. Hlava vztyčená, propnout nohy, ocas rovně nahoru, vzorovej postoj.

Položím úlovek na podlahu a... pták udělá kouzlo. Mrtvej, regulérně ulovenej pták se vznese a ožije. Asi to bude ten Feniks, co o něm byla v placce po hádka. Ten shořel a znova obživnul. Tutově je to stejnej druh. 

Jednou v noci najdu Fenikse na podlaze. Nehejbe se. Zakousnu ho a furt nic. Sedím u něho a čekám, kdy začne kroužit. Ale nic. Asi mu došly kouzla. Využil jsem příležitosti, rozkousal jsem ho a sežral.

Myslím, že kusy Fenikse ve mně vidělo to oko. A z rozkousanýho ptáka mi bylo i mírně blbě. Ale za konečný vítězství to stálo!

Trochu jsem se zase zakecal, sorry. Teď se konečně dostanu k tomu úplně nejlepšímu. K odpočinkovýmu pobytu. Můj polokocour odešel a mě odnesli, ne v kleci, ale v náručí, do připravený odpočívárny. Mám tam misku s jídlem a s vodou, měkkej pelíšek a naprostý soukromí. I v noci tam mají službu polokočky, který vás choděj drbat a hladit. Prostě fullservis. 

To doma nemám. Moje polokočky v noci spí a kašlou na nějaký kocouří potřeby. Pokud si budete chtít fakt odpočinout a užít si nepřetržitý služby polokoček, doporučuju!!!

Jo, zapomněl jsem vám říct, jak se dostat k veterináři, kdykoli chcete. Stačí jíst hodně granulí, pít hodně vody a dát si k tomu trochu trávy. Co je tráva vám ještě povím později. Musíte to načasovat tak, aby byly polokočky doma. Tahle kombinace zajistí blinkání. A když nepolevíte, máte pobyt u veterináře zajištěnej. Polokočky mají strach co je s váma a vezmou vás k veterináři.

Je tu ale možná jistý nebezpečí. Znám strašlivej případ dvou koček, slyšel jsem ho od polokočky Alčy. Možná mě chce jen vyděsit, když její cenění zubů a hrozba, že mě sežere, na mě nefunguje. Aspoň doufám. 

Tyhle dvě kočky to taky zkusily a problinkaly se až k veterináři. Ale ten byl nějakej šílenej a nařídil jim dietu. Když se to sejde s  polokočkama, který jsou nezkušený a poslechnou takovýho veterináře, nastane naprostá katastrofa. Omezený příděly jídla, myslím, že doživotně! Tak na tohle hodně velkýho bacha!

Úplně se mi z tý představy udělal hlad. Jdu si dát granule a zkusím vykecat paštiku. 

Co dáme dál? Už vím, povím vám o zahradě. To je největší místnost mýho domu a je asi ze všech nejlepší.


4 názory

...bavíš...


kadeřavá
12. 02. 2023
Dát tip 8hanka

Pia by zasloužila zvonkohru :-) 


vesuvanka
11. 02. 2023
Dát tip

:-))), těším se na další příběhy, TIP


8hanka
11. 02. 2023
Dát tip

u nás Feniks úspech nemá, naša Pia naháňa tiene, to sú jej najobľúbenejšie hračky...tie skutočné odpočívajú na škrabadle, ignoruje ich aj škrabadlo...veľa som už rozdala mačkám kamarátov, ktoré ich používajú, nech sa využijú...včera som upratala vianočný stromček, ten Pii chýba, ležala pod ním každý deň na chrbátiku a labkami "zvonila" na vianočných ozdobách, páčilo sa jej, aké zvuky vydávali, ako sa trblietali ... aj mne to chýba...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru